Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 330d 150kw. Louže pod autem voda

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
rakos12

E46 330d 150kw. Louže pod autem voda

#1 Příspěvek od rakos12 »

Dobrý den. Dnes sem si ráno všiml že mám pod autem kaluž je to na pravé straně plastový kryt pod motorem zechcanej a kaluž pod autem. Tak se chci zeptat teoreticky co by to mohlo být. Majitel predemnou měnil termostat tak jestli by to mohlo souviset. Teplotu to normálně drží topí chladí. Budu to dávat do servisu tak ať vím na co se připravit. Je to sladký takže určitě fridex.
TurboShnek

Re: E46 330d 150kw. Louže pod autem voda

#2 Příspěvek od TurboShnek »

rakos12 píše:Dobrý den. Dnes sem si ráno všiml že mám pod autem kaluž je to na pravé straně plastový kryt pod motorem zechcanej a kaluž pod autem. Tak se chci zeptat teoreticky co by to mohlo být. Majitel predemnou měnil termostat tak jestli by to mohlo souviset. Teplotu to normálně drží topí chladí. Budu to dávat do servisu tak ať vím na co se připravit. Je to sladký takže určitě fridex.
Jak velká byla ta louže? Je dobrý vzít bílej kapesník, namočit ho do tý louže a uvidíš jaký barvy je ta tekutina.

V podstatě je jenom 5 možnosti:

1) Kondenzace z klimatizace, předpokládám že jí teď v zimě nepoužíváš ale kdyby jsi jí používal byla by to obyčejná voda.
2) Dešťová voda která teče z odtokových kanálů.
3) Kapalina do ostřikovačů, tohle je docela pravděpodobný protože pokud jsi jí nevyměnil na zimní a byl mráz, zamrzla a mohla prasknout trubka ze který vytekla když se oteplilo.
4) Chladící kapalina z motoru, můžeš se podívat na hladinu a porovnat barvu a budeš mít jasno. Je plno míst odkuď může téct, třeba z topení, a nebo na pravý straně vzadu je elektrickej ohřívač, aspoň na 320d, z prasklý trubky atd...
5) Olej z posilovače řízení.

Pak motorovej olej ale to asi nestojí za vysvětlení. :P

Každopádně bych ti doporučil nikdy nelízat žádnou kapalinu ani vodu z auta protože kapaliny jsou prudký jed a mohl by jsi se otrávit, a voda může obsahovat plíseň a hromadu dalších bakterií ze který by jsi mohl taky onemocnět. Jsou lepší způsoby jak zjistit co ti teče bez rizika otrávení. ;)
rakos12 píše:Budu to dávat do servisu tak ať vím na co se připravit.
Na pár tisíc. :woot:
rakos12

#3 Příspěvek od rakos12 »

Já fridex doleval. Pak sem na to kouknul druhý den a zase byla měrka dole. No a pod autem louže. Tak sem zas dolil na max. Zítra to zas zkontroluju. Vodní pumpa je na levé straně?: Mohla by to být tím? Nevím kdy ji kdo dělal naposled
TurboShnek

#4 Příspěvek od TurboShnek »

rakos12 píše:Já fridex doleval. Pak sem na to kouknul druhý den a zase byla měrka dole. No a pod autem louže. Tak sem zas dolil na max. Zítra to zas zkontroluju. Vodní pumpa je na levé straně?: Mohla by to být tím? Nevím kdy ji kdo dělal naposled
Tak ti někde teče chladící kapalina. :D Vodní pumpa je na přední straně motoru hned pod termostatem kde je řemen. Myslím že na 330d je na ní přišroubovávej větrák. Když se stane něco takovýho, člověk je rád že má kratší 4 válec kde je k tomu výbornej přístup.

Obrázek

Číslo 1.

Dál je tam ještě EGR termostat což je číslo 13 na obrázku, ten taky rád teče.

Hlavní termostat je číslo 5.

Tady je schéma trubek:

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=11_2834

Já bych spíš tipoval že ti teče ta plastová nádržka do který dolejváš kapalinu. Na e46 jsou s tím často problémy.

https://images.esellerpro.com/2669/I/13 ... 573780.jpg
rakos12

#5 Příspěvek od rakos12 »

Díky moc za odpověď. Je to moje první 46ka tak se teprve seznamujem :)
paca

#6 Příspěvek od paca »

Dle mě prasklá expanzka nebo chladič = vcelku normální jev u e46tky.
rakos12

#7 Příspěvek od rakos12 »

Tak sem jenom dodám. Únik vyřešen teklo to kolem termostatu. Předchozí majitel dělal výměnu sám a asi to nevyšlo
Odpovědět