Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?
Re: e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?
Ja jsem to jen vysvetloval Filozofovi. On ze vseho porad dela vedu
.

tak hlavne ja prvni pretesnovacku delal v cca 520tis (gufera v pici) a jinak nic zajimavyho, vodni pumpa ve 300 a pri ty pretesnovacce druha pro jistotu... ramena sem tehdy nekdy kolem tech 300-400 menil jedno a jeden cep, letos na jare(612) sem vymenil to druhe a druhy cep, vzadu jsou obe hokejky nove jinak nic... svicky 1 ve 220ti, pak pri pretesnovacce ale jen 7 protoze jednu nemeli a samo sem se na ni vysral tak ta je tam uz tak 500
, a jedno gufero v menici na utomatu co si pamatuju... a ten altik az v tech 612... jinak proste bezny kraviny, logic i ask na repas, semtam nejaky hovno co ani nepamatuju protoze to byly totalni kraviny... plyn nedostal nikdy filtry ani nic, jen 2x novy vstriky (350/612) a jeden reduktor(612), vodni hadice(cca450) mezi hlavama prdla, dva remeny to sezralo, to vsechno na 500 000ujetych km takze totalni nic na servisu.. nikdy vzivote to neprijelo na odtahovce ani se to neposralo nejak ze by to normalne nejelo... za to pichnul sem gumu uz asi 10x a bez rezervy takze obcas zabava
baterku sem vyndaval v 2014 (13let) protoze me sralo jak furt prudila s "recharge battery" jinak to normalne vydrzelo stat i dva tejdny.. no jinak menim jen desticky protoze ty otravujou, a co me fakt sralo bylo to ze sem ve 400 000 vyhodil puvodni kotouce sjety na totalni hovno ale nekopajici a vymenil je za novy a ty zacli kopat za 1000km, tak druhy,treti, ctvrty... paty... no vsechno +- 1000- 5000km a v prdeli.. az teda na jare dostal vsechno od Juridu a uz je zaplatpambuh klid, protoze to bych jinak asi podpalil...
proste to auto ma narok na zvedak jednou maximalne dvakrat za rok, jinak na nej mrdam, nemam na to cas a ono to vi takze nic nechce, letos uz ma vybrano, takze ma smulu, olej az na jare... ze v 70ti? to ma blby, ono mu to stejne je uplne jedno

proste to auto ma narok na zvedak jednou maximalne dvakrat za rok, jinak na nej mrdam, nemam na to cas a ono to vi takze nic nechce, letos uz ma vybrano, takze ma smulu, olej az na jare... ze v 70ti? to ma blby, ono mu to stejne je uplne jedno
jo abych to jen nechvalil tak to auto ma dve zavady, hreben uz odjakziva tuka ale jen fakt v extremu, na 99% cest ani hovno takze na nej seru.. uz odjakziva... a uz par let vim o tekoucim chladici coz me nuti jednou za mesic dolejt 5L vody (ono to chce litr/ tejden ale ja na nej seru a dolejvam to dycky najednou) ale tenhle stav uz trva roky a ten chladic uz sem dokonce mel koupenej ale pak sem ho namontoval do zakaznickyho auta... takze smula no... snad pristi rok, ten chladic bych si jako vcelku pral 

Jak to tak ctu mozna bych so to svoje auto s tebou mel vymenit, abys kurv.... vexel co to je mit s autem problemy
))
Prwj pretesneni v 500 to ksem delal ve 214 kdyz se seknul altik, zkurvil.. jsme u toho starter a seklo se k tomu olej. Cerpadlo...paradicka.
Tot je nefer!

Prwj pretesneni v 500 to ksem delal ve 214 kdyz se seknul altik, zkurvil.. jsme u toho starter a seklo se k tomu olej. Cerpadlo...paradicka.
Tot je nefer!
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

taky se me kazdej pta proc sem si nekoupil nejakou 750li atd a taky sem uz nad tim parkrat uvazoval protoze by mi to ani nevadilo... ale rikam si ze mi to rozhodne nestoji za ty potencionani problemy a delani vseho znova a bat se co mi to provede, a zas bych ziskal jen mozna lepsi interier kterej si stejne mozna casem poridim... proste to auto miluju a uz se proste zname a vim jak na tom je a ze ze vsech 7cek je na tom uplne zlate... a jestli se mi nekdy neco vysere vetsiho tak to proste spravim a nebudu se zlobit ani za tu odtahovku protoze to co predvedlo za tehlech 500 000km tak ma na to narok a i tak to pro me bude nejlepsi bmw co sem kdy mel, a ze sem jich mel hodne a vecne se s nima mrdal, e32 i e38 to bylo servisni peklo... a nikdy to nebylo proste vporadku... ale tohle moje hovno co mam proste funguje na 100%, zadny chyby, nic nedela spatne, nic nevrze, neboucha , studeny starty 1A, razeni uz je takovy horsi ale to je odjakziva stejny a nikam se nezhorsuje (mam pripravenou krasnou prevodovku ale ta svine nechce umrit
).
takze ja s timhle doziju a pak si stejne koupim druhej escalade ten novej nebo neco uplne jinyho, moje dalsi auto uz rozhodne nebude bmw... budu jezdit e23 L7 jestli to dostavim a bude...

takze ja s timhle doziju a pak si stejne koupim druhej escalade ten novej nebo neco uplne jinyho, moje dalsi auto uz rozhodne nebude bmw... budu jezdit e23 L7 jestli to dostavim a bude...
-
Shodou okolností dělám od soboty přidřenej altik.Klasika 380000 najeto,zadřený přední ložisko a zadní plastové uložení jinak jak novej.Cena matroše na repasi 800,- +400,- hranaté těsnění v bmw.Kdo by to dělal prvně at radši pisne o postup,aby jste to nenakurvili,všechno ostatní na to stoji mrdu.
Vybrané zboží:
Název: Obj. číslo: Sklad: Počet: Cena bez DPH: Cena s DPH: Celkem:
Lůžko ložiska - Bosch 1120591103 GE 3679 GE 3679 1 51,00 Kč 61,71 Kč 61,71 Kč
Ložisko - NTN 17 x 52 x 17 mm GE 8212 1 389,00 Kč 470,69 Kč 470,69 Kč
Ložisko - 6203 2RSC3 - NTN GE 6203 2RSC3 1 93,00 Kč 112,53 Kč 112,53 Kč
Pasta teplovodivá pod chladiče 25ml - bílá DM CH PASTA THERMO 1 110,00 Kč 133,10 Kč 133,10 Kč
Vybrané zboží:
Název: Obj. číslo: Sklad: Počet: Cena bez DPH: Cena s DPH: Celkem:
Lůžko ložiska - Bosch 1120591103 GE 3679 GE 3679 1 51,00 Kč 61,71 Kč 61,71 Kč
Ložisko - NTN 17 x 52 x 17 mm GE 8212 1 389,00 Kč 470,69 Kč 470,69 Kč
Ložisko - 6203 2RSC3 - NTN GE 6203 2RSC3 1 93,00 Kč 112,53 Kč 112,53 Kč
Pasta teplovodivá pod chladiče 25ml - bílá DM CH PASTA THERMO 1 110,00 Kč 133,10 Kč 133,10 Kč
Mas poctivych 380 000 km? . Protoze podle meho zjisteni se zadrelo ve 360 000 km. Mne se zadrelo uplne na tvrdaka. Jarax me sehnal novy.
Nedělám ze všeho vědu. Kamarád si dovezl 728i s origo najetýma 185tis km a to auto je jako nové. To samé co měl kluk tady 520i e39 s 168k nájezd .... vše bylo z 99procent jako nové. Dveře vše navíc bylo garážované je to uplně jiné auto jako ty stočené co mají 260-300k v reálu to má 500-800k za sebou.
Jednou zde dovezli auto co mělo 890tis km a prej to prostě nikdo nekoupí ... mechanik to měl na dílně v inzerci no tak to pak stočili na 320km naleštili vyluxovali a hned se prodalo někomu a to si dotyčnej myslí že má o 570k méně najeto.
Jinak je to neprodejné. Mě osobně se to nelíbí ale pokud mi to řekl sám mechanik předávám dál nic víc... já si jen pamatuji ten nájezd puvodní.
Tady majitelé BMW 7er at si myslíme co chceme dávám tomu tak 80procent všech aut co mají 400k v prvních 10letech se stáčí... prostě na tu podivnou hodnotu 200-250k nejčastěji..
Nikdo nestáčí o 50k většinou když už tak 100-200k a více dolů....
A vůbec bych neřešil kdo má kolik najeto ...moje popelnice ikdyž mi ji občas lidé po naleštění na 18" pochválí což potěší už má taky odkrouceno 500k určitě co jsem zjištoval reálných mohu mít 430-500k plus minus. A to má většina 7er po 15 letech
Často tyto auta prvních 5let najedou kolem 200k někdy i 250k.
Myslím si že jde hlavně o stav vozu...co má vše podstivě odservisováno. Já si klidně udělám seznam věcí co každý rok servisuji at vím co je při kolika nové´.
Jinak musím souhlasit se snejkem že servis e38 je masakr a některé šrouby povolit je děs a hruza... jinak kdyby nebylo stáří a mělo hliníkovou karoserii klidně si to auto ještě 10let nechám. Bohužel stáří dělá taky své. A odlepená stropnice nebo drolící se sloupek mě taky sere ...a chci to dát dokupy jak to půjde. Vše postupně.
Nejprve technika a pak ty neduležité věci.
Snejku jestli to čteš co se ti líbí na té obrovské krabici s tým šíleným motorem ... na to monstrum co sis pořídil ? Mě to přijde jako brutalita ve všech směrech ...spotřeba i velikost ... prostě vhodné spíše do USA. Nebo někam na ranč tady se stím nikde neotočíš nezaparkuješ ..vidím problémy u krátké 7er že je to tak tak do města ale to co máš ty je ještě daleko větší a žravější jak 750ka ....
Jednou zde dovezli auto co mělo 890tis km a prej to prostě nikdo nekoupí ... mechanik to měl na dílně v inzerci no tak to pak stočili na 320km naleštili vyluxovali a hned se prodalo někomu a to si dotyčnej myslí že má o 570k méně najeto.

Jinak je to neprodejné. Mě osobně se to nelíbí ale pokud mi to řekl sám mechanik předávám dál nic víc... já si jen pamatuji ten nájezd puvodní.
Tady majitelé BMW 7er at si myslíme co chceme dávám tomu tak 80procent všech aut co mají 400k v prvních 10letech se stáčí... prostě na tu podivnou hodnotu 200-250k nejčastěji..
Nikdo nestáčí o 50k většinou když už tak 100-200k a více dolů....
A vůbec bych neřešil kdo má kolik najeto ...moje popelnice ikdyž mi ji občas lidé po naleštění na 18" pochválí což potěší už má taky odkrouceno 500k určitě co jsem zjištoval reálných mohu mít 430-500k plus minus. A to má většina 7er po 15 letech
Často tyto auta prvních 5let najedou kolem 200k někdy i 250k.
Myslím si že jde hlavně o stav vozu...co má vše podstivě odservisováno. Já si klidně udělám seznam věcí co každý rok servisuji at vím co je při kolika nové´.
Jinak musím souhlasit se snejkem že servis e38 je masakr a některé šrouby povolit je děs a hruza... jinak kdyby nebylo stáří a mělo hliníkovou karoserii klidně si to auto ještě 10let nechám. Bohužel stáří dělá taky své. A odlepená stropnice nebo drolící se sloupek mě taky sere ...a chci to dát dokupy jak to půjde. Vše postupně.
Nejprve technika a pak ty neduležité věci.
Snejku jestli to čteš co se ti líbí na té obrovské krabici s tým šíleným motorem ... na to monstrum co sis pořídil ? Mě to přijde jako brutalita ve všech směrech ...spotřeba i velikost ... prostě vhodné spíše do USA. Nebo někam na ranč tady se stím nikde neotočíš nezaparkuješ ..vidím problémy u krátké 7er že je to tak tak do města ale to co máš ty je ještě daleko větší a žravější jak 750ka ....

Kdyz jsem kupoval auto, tak jsem byl upozornen na to, ze je stocene
. A ted Svagrova koupila Octavii 1 1.8 turbo, co ma najeto 400 000 km od souseda, protoze je v dobrem stavu. Jenom je kapota vypalena od svetlice ze silvestra. Na to si davejte bacha, az budete palit tyhle nesmysly mezi barakama, tak mimo parkoviste.

-
Kilometry přesně nevím jen co bylo na tacho,nebylo to moje auto.Jsem tady měl taky před časem zadřenej altik s protočenym horním ložem.Soustružník udělal vložku do té hliníkové příruby s usměrnovacím můstkem a altik jako novej za 2500,- .Jestli tady zase nějakej honibrk napíše že to byl zásah do nepřekonatelné techniky tak se poseru.Nebo odseruJaris330D píše:Mas poctivych 380 000 km? . Protoze podle meho zjisteni se zadrelo ve 360 000 km. Mne se zadrelo uplne na tvrdaka. Jarax me sehnal novy.

TVL kéž bys na to měl patent, mě stál altík protiúčtem 16tis, takže levný to není, všechno drahý krámy, jak říkám.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Mne se zadrelo na total. Pry se to tam cele rozpadlo. Tak nevim, co se tam presne odehralo. Kdybych o tom vedel a vcas se vymenilo to lozisko, tak jsem usetril 10 000 kc.
Kdyby jsme to nemeli stocene a najeto tolik km, tak to nebude o nic drazsi nez ostatni BMW.
Kdyby jsme to nemeli stocene a najeto tolik km, tak to nebude o nic drazsi nez ostatni BMW.
běžnej vzduchem chlazený alternátor odchází nejčastěji mezi 300-400tis km. Co mám zkušenosti z několika aut.
jak otcova 530d tak e38 co odešla mě cca taky kolem 350tis km tak i kamarádovi při 344tis km...atd
U vodou chlazených se tvrdí že vydrží déle ... kolik to netuším. Ale spíše bych to počítal na motohodiny ...kolik toho natočí ...kdo projezdil x let po městě tak najede méně ale altík se taky opotřebovával...
jak otcova 530d tak e38 co odešla mě cca taky kolem 350tis km tak i kamarádovi při 344tis km...atd
U vodou chlazených se tvrdí že vydrží déle ... kolik to netuším. Ale spíše bych to počítal na motohodiny ...kolik toho natočí ...kdo projezdil x let po městě tak najede méně ale altík se taky opotřebovával...
Podle me je nejvetsi problem v tom, ze u klasickeho ti odejdou uhliky a zrovna se udela i lozisko. Jenze u vodnika to slape, tak dlouho dokud neumre lozisko. Pri nejlepsim se to jen zadre a pri nejhorsim se uplne rozsype.
V E65 730d 2003 mám aký alternátor?
-
16000 za tenhle altik?To jsi koupil 2néé.Jediny co se tam může posrat je regulátor,loža,uložení,diody.Je spousta zmrdů co na tomhle vydělávaj a přitom je to na opravu jednoduší než vzducháč.Nejhorší scénář zadřeeno protočeno,diody ko.matroš 4000,-.
-
Odehrálo se tam leda hovno,horní uložení protočený takže nalepení nového ložiska nebo vložka.Spodní uložení plast,stojí 50kč,ložiska 800,-.teplovodivá pasta200,- práce 2000,- s nadsázkou.Zbytek ti borec prostě ukradl.Jaris330D píše:Mne se zadrelo na total. Pry se to tam cele rozpadlo. Tak nevim, co se tam presne odehralo. Kdybych o tom vedel a vcas se vymenilo to lozisko, tak jsem usetril 10 000 kc.

-
A najednou je po debatě od guru borců
kdo bude platit dovolený

Já jsem platil protiúčtem za jiný. Mechoš říklal, že voda nejde repasovat. Tkaže protihodnotou 16litrů tvl......
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Musis se zeptat Jaraxe. Co se tam odehralo. Ten to mel na operaci. Kdyz rikal, ze to neslo, tak asi neslo.superkamilos píše:Odehrálo se tam leda hovno,horní uložení protočený takže nalepení nového ložiska nebo vložka.Spodní uložení plast,stojí 50kč,ložiska 800,-.teplovodivá pasta200,- práce 2000,- s nadsázkou.Zbytek ti borec prostě ukradl.Jaris330D píše:Mne se zadrelo na total. Pry se to tam cele rozpadlo. Tak nevim, co se tam presne odehralo. Kdybych o tom vedel a vcas se vymenilo to lozisko, tak jsem usetril 10 000 kc.