Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60i 520i cukani v nizkych otáčkách

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dave520

E60i 520i cukani v nizkych otáčkách

#1 Příspěvek od dave520 »

Mám problém s cukanim v nizkych otáčkách, zdá se mi že se to děje především za studena a hlavně když dám hodně plynu. Někdy mi přijde že se to nechce rozjet a pak najednou od cca 2500tis se už je to ok. INPA žádnou chybu nezapisuje. Poradil by mi někdo co třeba mám konkrétně sledovat na live datech nebo co bývá častá příčina? Svíčky ngk mají najeto so 30tisic. A ve vysokých otáčkách je vše ok. Mohly by to být třeba civky?
Druhý problém s cukanim mám když na 1.2.3.stupen přidám tak nejdříve otáčkomer spadne o kousek dolů a pak nahoru a už je to ok, ale z toho mám pocit že by to mohla dělat vůle na diferencialu?
Je to m54b22.
ArnieGT

Re: E60i 520i cukani v nizkych otáčkách

#2 Příspěvek od ArnieGT »

Zdravím mám stejný problém, někdo nějaké nápady? U mne jsem vyčistil komplet všechny vstřiky a pořád, tak předpokládám že to budou svíčky. Dá se nějak v domácích podmínkách vyzkoušet, zda jsou svíčky v pořádku než je vyměním?
Díky
Jackj07

#3 Příspěvek od Jackj07 »

Manual nebo automat?
ArnieGT

#4 Příspěvek od ArnieGT »

Automat
Jackj07

#5 Příspěvek od Jackj07 »

Tak to s tim cukanim do 2tis. otacek a ze jde nejdriv rucicka otackomeru dolu a pak nahoru a jeste se nekdy auto cuka vidim na hydromenic.
ArnieGT

#6 Příspěvek od ArnieGT »

No můj problém bude asi trošku jiný. Cukání se projevuje spíše jen v motoru po studeném startu na volnoběh, když motor úplně vychladne tak než se zahřeje tak se to projevuje kolísáním otáček nepravidelně spadnou třeba až na 400 ale přijde mi to jako by vynechával válec trošku v tom i praská jako by střílení do výfuku. Jakmile se motor zahřeje tak žádný problém. Auto žádnou chybu nehlásí. Mohlo by to dělat falešné nasávání vzduchu? I s tím praskáním? Podle mne možná jako by vynechávala svíčka...když přidám plyn tak bych řekl že to naopak nedělá výpadky. Možná nepatrně.
ArnieGT

#7 Příspěvek od ArnieGT »

Tak po kontrole dalších věcí jsem zjistil že to není střílení, ale tento zvuk dělá klapka nasávání, když se začne motor dusit v nízkých otáčkách tak přiotevře nasaje více vzduchu a dělá to tento zvuk.
Vyčištěno i sání, čidlo vzduchu, klapka a problém stále stejný.
Mohl by to být třeba termostat? nebo něco takového?
Někde jsem tady četl ještě o membráně?
Ty vstřiky zatím vyloučené nejsou i když na poslech se zdají být v pořádku a mají stejný chod všechny
J.
Odpovědět