Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Je možné aby úplně nový Báwo bylo až takový šmejd ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Je možné aby úplně nový Báwo bylo až takový šmejd ?

#201 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Můj dobrý kamarád si koupil v roce 2013 3 letého Forda Focuse 1,6 nafta s najetýma 62.000km. Auto bylo celé po kroupách...důlek vedle důlku...za 150.000,-kč.

Teď po 5ti letech má auto najeto dalších 120.000km - dohromady teda 180.000km a dělal na tom toto:
- 1x ložisko kola
- 1x destičky
Jinak měnil olej a filtry a kupoval jednu sadu zimních a jednu letních pneu.
Toť vše...ani kotouče za celou dobu neměnil...

Jinak na autě vše funguje a jezdí za 4litry....a důlky neopravoval...parkoval na sídlišti, tak si je nechal jako dodatečný prvek proti odcizení / vandalismu :-)

Já bych teda nic jiného než BMW nechtěl...a naftový Focus je auto o ničem...ale takovouto servisní historii mu můžeme všichni akorád tiše závidět ... :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od JaraX »

najel 120tkm, já se stejným najezdem ale s autem co umí mraky víc věcí ze závad řešil jen motorek ostřikovačů, nepočítám altík kterej jsem si zničil sám a ramena která jsem měnil preventivně.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#203 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak to je pozitivní...jen je škoda, že novější BMW tohle už nedokážou...tam počítám, že nájezd 120 000km u BMW z roku 2011 a výš bude stát na servise kolik...? 100.000,- asi stačit nebude...že?
zvedavec

#204 Příspěvek od zvedavec »

Totic píše:To korodovaly předchozí 6ky, tahle generace je OK. Jsou to pěkný elegantní, ale zároveň trochu papíroví auta - Asie no. Otázka ještě jak jsou na tom doopravdy dobře ty SkyActive atmosféry s přímovstřikem. Pro mě oblíbenci, ale přesto obrovská nezajímavá skupina předokolek.

Co nový Gulie, už to taliáni smontovali aspoň trochu xvětu? Jsou to zadokolky. Pak leda Merglíky.

A co teda nový 3er F30 a spol. všechny motorizace šunty? :roll:
No jestli to chápu dobře tak se tady bavíme o autech ve stáří +-8 a více let stáří. A jak sám říkáš o těch " zázračných motorech " co téměr benzín vyrábí, zatím nic moc nevíme. Soused ju nafasoval před pár měsíci, takže pozdějc se ho můžu zeptat.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#205 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Řekl bych spíš tak max 8let stáří. Jsou tady i majitelé, lízingáři, obchoďáci nových/zánovních BMW. Název pokecu "Je možné aby úplně nový Báwo bylo až takový šmejd ?" by mělo klubáka navést co ještě ze současné produkce na horší časy pořídit a čemu se radši obloukem vyhnout, proto se ptám. :)
Naposledy upravil(a) Totic dne pon 19.11.2018 23:07, celkem upraveno 1 x.
Filozof

#206 Příspěvek od Filozof »

Tak největší držák je dle mého co slyším kolem sebe stará vrána oktávka 1 ... 1,9tdi ...

Kamarád měnil jen spotřebák oleje filtry a sem tam něco měl stím 680tis km než jej rozstřelil polák...pak to šlo do šrotu. Ted má další 2roky oktávku 1 1.9tdi a říká že tam nic nemění ...filtry olej a když už tak brzdy.... taková lepší fabie :lol:

Jen to auto je prostě ...jak to říci ... nijaké ...nudné... je to sociální kombík kterých je kolem snad milion zato se člověk nemusí bát že vykrvácí na servise. Vymění nejnutnější a kdejakej škrábanec řešit nebude...jen jak jich je spousty je to strašně nudné auto nijaké ....zato levné na provoz.

Ten ford s-max se mi líbí jen z duvodů toho že odveze rodinu a všechny krámy co je třeba ...takovej rodinej pracant. Mít to tak kolem 100-150k nájezd snad by to chvilku fungovalo.

Jako řešit nové auto když na to znás tady má pár lidí ... nemá smysl ...nové auto má záruku a servis .... a stejně na to nadávají když jim to stojí x krát během těch pár let.
zvedavec

#207 Příspěvek od zvedavec »

Totic píše:Řekl bych spíš tak max 8let stáří. Jsou tady i majitelé, lízingáři, obchoďáci nových/zánovních BMW. Název pokecu "Je možné aby úplně nový Báwo bylo až takový šmejd ?" by mělo klubáka navést co ještě ze současné produkce na horší časy pořídit a čemu se radši obloukem vyhnout, proto se ptám. :)
Jo to máš pravdu, ale z diskuze vyplynulo že koupit sedmu mladší 10 let, není zrovna to " pravé ořechové " :-) . Lízingáři obchoďáci jsou si myslím v poho. Těm provoz/neprovoz platí záruční servis. Peklo nastává až to po nich koupí někdo jako já :-) to bych se moh " jít voběsit " tohle samozřejmě myslím nadneseně.
Corleon

#208 Příspěvek od Corleon »

Jestli se chces vobesit tak si kup toto- https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list

Takhle vybavenou jsem ji snad jeste nevidel (pravda, moc na ne nekoukam) a jenom za 300k! :lol:
tommee

#209 Příspěvek od tommee »

Jo jedna z nejlepších reakcí po inzerátem je, kolik na to stojí gumy :lol: ?? No takový lidi by si neměli kupovat ani tu koktu 1, protože to je důvod, proč tady jezdí vrakoviště, rozuměj auta co maj stavem blíž smeťáku než silnici.

Apropo jaký starý spolehlivý auta existujou nikoho nezajímá, protože jsou. Je spousta starejch focusů a jemu podobnejch co jezděj a nich nechtěj. Ale ty nový :D U nich to samo zatím nikdo nepozná, ale je škoda, že prostě na trhu není auto, u kterýho by člověk řekl Vaaau, to je prostě kvalitně udělaný auto. Stále se tedy ale bavíme o "linkové" produkci, ne specialitách typu Rolls apod. Mně se tedy fakt líbí Stelvio Quadrifoglio, ale stejně jako u Giulie Guadrifoglio za kterou chtějí víc jak za M3 a podobně jak za C63, tak za Stelvio QV asi jako za Porsche Macan. Já si prostě pořád říkám proč. Prostě proto, že to lidi kupujou no, ona totiž není jiná možnost :D
Filozof

#210 Příspěvek od Filozof »

Corleon píše:Jestli se chces vobesit tak si kup toto- https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list

Takhle vybavenou jsem ji snad jeste nevidel (pravda, moc na ne nekoukam) a jenom za 300k! :lol:

Zase pokud by to stálo v garáži a jelo se jen do kauflandu na nákup a zpátky třeba by to pár let jezdilo ...samozřejmě nejkvalitnější palivo a nohu na 10procent plynu ...aby se náhodou neurval řetěz nebo něco jiného když je to tak ošizený...

Takže pokud by jezdil děda klobouk pár km týdně tak to vydrží nebo dálniční klidné jízdy ... ale to je to co je nereálné takto využívat 7er ... :lol:

Jedině mít dvě auta tuto luxusní káru co se sype jen se na ní podíváš mít na klidné dálniční jízdy o víkendu ...a stejně se vždy upřímně pomodlíš před cestou ...a pokud dojedeš zase zpátky domů poděkuješ bohu že se auto nevysypalo :lol:
A tak si dáš vždy každý víkend adrenalinový výjezd ... mezi tím v garáži to budeš mít místo obyváku ... sedneš pustíš DVD a využiješ alespon výbavu a techniku interiéru.

Zase za 300k je spousty jiných věcí ....třeba plně vybavená e65/e66 s v pěkném stavu a můžeš stím jezdit kdykoliv.
zvedavec

#211 Příspěvek od zvedavec »

Corleon píše:Jestli se chces vobesit tak si kup toto- https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list

No páne jo, tolik výbavy se přece do jednoho auta ani nemůže vejít. :-)
kotik-iceman

#212 Příspěvek od kotik-iceman »

Za dva roky budem kupovat dalsie auto tak pomali zacinam zhanat nejake informacie a zatial to vypada len na AMERIKU alebo Lexus LS!Riadim sa heslom o com sa nedocitas na internete alebo nema forum asi bude ok! Z psychologickeho hladiska to berem ze o com nevies alebo sa nedocitas tak ta moc nesere preto som skoncil z bmw lebo z moju paranoiu a bmw by so bol davno na psychiatrii :D
zvedavec

#213 Příspěvek od zvedavec »

No co se týká amerik, tak mě by lákal Frod Crown Viktoria Interceptor :-)
Filozof

#214 Příspěvek od Filozof »

kotik-iceman píše:Za dva roky budem kupovat dalsie auto tak pomali zacinam zhanat nejake informacie a zatial to vypada len na AMERIKU alebo Lexus LS!Riadim sa heslom o com sa nedocitas na internete alebo nema forum asi bude ok! Z psychologickeho hladiska to berem ze o com nevies alebo sa nedocitas tak ta moc nesere preto som skoncil z bmw lebo z moju paranoiu a bmw by so bol davno na psychiatrii :D
Jsi uplně mimo co se týká názoru na to že kdo nemá forum tak ten funguje dobře.

Tento klub se zakládal hlavně v době kdy byli nadšenci co rádi jezdili bokem ...byla to doba 90tých let a přelomu 2000 kdy hodně fandů mělo ještě e30ky a začínali na e36kách které byli v té době modla.... kdo neměl 6válec aspon 2,5i nebo 2,8i a svor na zadku jakoby nežil ... učilo se driftovat v Brně na okruhu nebo na parkovišti mezi kuželama a kluci si zkoušeli co BMW dokáže ... založil se pak i BMWKLUB který byl zdarma pro nadšence ....bylo pár desítek až stovek lidí v ČR co se bavilo s BMW a při srazech jsme vášnivě rozebírali jaké upravy na autě uděláme a kam se pojedeme projet a kde jakej okruh je zajimavej atd. Já tehdy auto ještě neměl a jezdil s kamarádem co měl 325i e36 a druhej 325i e30... užasné stroje v té době.

Navíc si fandové radili ohledně servisu s autem atd Případně úpravy na motoru atd. Takže forum či klub bylo nezbytností když už fungoval internet pořádně v ČR... :)
laik

#215 Příspěvek od laik »

:cool2:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od JaraX »

kotik-iceman píše:Za dva roky budem kupovat dalsie auto tak pomali zacinam zhanat nejake informacie a zatial to vypada len na AMERIKU alebo Lexus LS!Riadim sa heslom o com sa nedocitas na internete alebo nema forum asi bude ok! Z psychologickeho hladiska to berem ze o com nevies alebo sa nedocitas tak ta moc nesere preto som skoncil z bmw lebo z moju paranoiu a bmw by so bol davno na psychiatrii :D
nesmysl, ojeté BMW si kupují obvykle lidi co je zajímají jízdní vlastnosti a funkce, prostě poměr cena/výkon, krom lidí co si to kupují jen proto že to je v mpaketu pěkný, no a tidle lidi jsou prostě takoví ti co všechno študujou, zjištujou a když jim něco nejde, tak jdou hned na forum, a pak si to sami koumaj, přemýšlí jak si to vylepšit, co si kde nechat dodělat atd.
lidi co znám kolem sebe co maj oktávky, superby, fiaty, atd tak nechodí na žádná fora, když se auto pokazí, tak ho prostě odvezou do servisu.
dogeatdog

#217 Příspěvek od dogeatdog »

zvedavec píše:No co se týká amerik, tak mě by lákal Frod Crown Viktoria Interceptor :-)
Měl jsem, ex policejní cruiser 1990.
Hovno to jelo, naprosto to neumělo zatáčet, žralo to 30 na sto ale ohromně mě bavila.
zvedavec

#218 Příspěvek od zvedavec »

jj já vím že je to nesmysl, hold jsem odchovanec amerických akčňáků :-) . Teď je můj sen pětilitrová sedma, a myslím že mnohem smysluplnější :-)
zvedavec

#219 Příspěvek od zvedavec »

Ještě takový dotaz, jaký je rozdíl v nájezdu 150 000km a třeba 400 00km ? Zní to možná nelogicky ale auto za cca 2 mega / netuším kolik to mohlo stát v té době / které má najeto za cca 15 let 150 000km to snad jezdilo jenom o víkendu na faru a zpět . Větší důvěru ve mě budí ten 400 tisícovej nájezd . Předpokládám že pětilitrová atmosféra ten nájezd ani nepozná, horší to asi bude s automatem ? Škoda že se nedělala v manuálu. To mě přivádí na otázku : Jaký tam jsou rozvody řemenem nebo řetězem ?
dogeatdog

#220 Příspěvek od dogeatdog »

Rozdíl prakticky není, motor je nefoukaná atmosférická V8 která při 140kmh točí 2500 otáček a při normálním provozu se v podstatě líně převaluje. Ta blbost táhne od tisíce otáček jak lokomotiva a není třeba ji točit.
Roli hraje IMO spíše stáří, kdy se rozpadají gumová těsnění atp, proto se motor přetěsňuje a pak na něj není třeba sáhnout. Když mi snejk ukazoval vnitřky válců s viditelným honováním od výroby tak mi došlo jak bytelně to dělali.
Rozvody jsou řetězem.

Jinak prakticky vše v interiéru je na šroubech, takže ani žádná rozvrzanost se nekoná. Soudobé plastové nácvaky jsou jiná liga, tříleté auto vrže jak kretén.
To ticho v sedmě je návykové. Se zdvojenými skly totálně. Celý je to návykový :D
Odpovědět