Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 530d - nestartuje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
drifterCZ

Re: E39 530d - nestartuje

#21 Příspěvek od drifterCZ »

to co mění na videu je podávací čerpadlo, časem tě čeká taky.
Hlavně pozor ať objednáš správný filtr. Většinou předfacelifty mají šroubovaci - natočíš ho na závit, pofacelifty nasazovací - má nahoře trubičky kam nasuneš hadičky. Podívej se co z toho máš na autě
soundczeck

#22 Příspěvek od soundczeck »

drifterCZ píše:to co mění na videu je podávací čerpadlo, časem tě čeká taky.
Hlavně pozor ať objednáš správný filtr. Většinou předfacelifty mají šroubovaci - natočíš ho na závit, pofacelifty nasazovací - má nahoře trubičky kam nasuneš hadičky. Podívej se co z toho máš na autě
https://photos.app.goo.gl/XJGEMtEnusouS8Gf7
carlos0111

#23 Příspěvek od carlos0111 »

Sundal bych hadici s naftového filtru, tu která jde k vysokotlakému čerpadlu a po zapnutí klíčku musí jít s naftového filtru nafta, pokud ne tak vadné podávací čerpadlo pod řidičem
drifterCZ

#24 Příspěvek od drifterCZ »

tak tlak muzes zmerit i pres diag - supply nebo delievery pressure. mel by byt kolem 3.5baru
soundczeck

#25 Příspěvek od soundczeck »

Dík, novej palivovej filtr už mám doma, zítra dojde diag a vrhnu se na to.
soundczeck

#26 Příspěvek od soundczeck »

Tak jsem vyměnil filtr, chová se to stejně. Ale jelikož je zima a zkouším to už potřetí, tak jsem vymlátil baterku. Zítra nahodím nabitou a ještě si pohraju s diagnostikou, která se mi moc nedařila načíst. Tak to zítra ještě polaboruju s diagnostikou a zkusím odpojit tu hadičku z výstupu filtru, zda to čerpadlo pracuje nebo ne a když nic, tak zavolám odtah.

Ale zdá se mi, že to nečerpá, takže je závada asi celkem jasná. :cry: Snad byl můj postup správný 3x na 30 vteřin zapnout zapalování a nechat si to dočerpat do filtru naftu, aby se naplnil a pak to zkoušet.

Jinak pro info, diagnostiku mám tuhle: https://www.sunnysoft.cz/zbozi/167PCI-0 ... droid.html
drifterCZ

#27 Příspěvek od drifterCZ »

pri zaplem klicku na dvojku ti musi vrcet pod ridicem zespodu to cerpadlo. pokud nevrci tak je bud KO(ale i tak by melo vrcet), a nebo muze byt rele v kufru - nevim ktere, ale casto to lidi resi. tak abys nevyhodil penize za cerpadlo a nebylo to jen rele
soundczeck

#28 Příspěvek od soundczeck »

drifterCZ píše:pri zaplem klicku na dvojku ti musi vrcet pod ridicem zespodu to cerpadlo. pokud nevrci tak je bud KO(ale i tak by melo vrcet), a nebo muze byt rele v kufru - nevim ktere, ale casto to lidi resi. tak abys nevyhodil penize za cerpadlo a nebylo to jen rele
No mrknu. Proč neexistuje jen jedno řešení a musí jich být milion :-D :-(
soundczeck

#29 Příspěvek od soundczeck »

Tak čerpadlo ani filtr to není, naftu to tlačí skrze filtr krásně (vidno na bublinkách při plnění nového filtru).
Ale problém stále trvá.

Je ještě něco co se dá zkusit bez diagnostiky? Bohužel mi nekomunikuje s autem (půjde vrátit). :cry:
drifterCZ

#30 Příspěvek od drifterCZ »

tak alespon ze to tlaci, ale tlak bez diagnostiky nepoznas. pokud bude pod 2,5bar tak myslim ze nenaskoci. co me jeste napadlo tak koukni zezadu na sani pod celnim oknem uprostred, je tam cidlo tlaku vzduchu a staci kdyz zlobi konektor (oxidace) a pak to cuka a chcipe a nejde natocit. pro zacatek vypoj a zapoj konektor, pripadne vyndej cele cidlo a koukni do te trubicky jestli neni ucpana. tohle je asi to posledni co se da udelat v domacich podminkach. Pak uz to vidim jedine na vysokotlak cerpadlo nebo vstrik a to uz bude spis prace pro servis
soundczeck

#31 Příspěvek od soundczeck »

Borci, tak díky za pomoc. Nakonec to fakt byl jen ten filtr paliva. Ale bylo to asi hodně zavzdušněný, asi po půl hodině laborování a zkoušení nastartovat se to napilo a chytlo. pak to chvilkama zdechalo jak tam byl vzduch a jak se to vyčistilo, tak to přede jak kočka. :-)

D Í K :!: :!: :!:
soundczeck

Re: E39 530d - nestartuje [VYŘEŠENO]

#32 Příspěvek od soundczeck »

Asi jsem se trochu unáhlil. Po opravě to jezdilo krásně, ale teď večer se to zas chová divně. Napadlo mě:

JE MOŽNÝ, ŽE BY V PALIVOVÝM SYSTÉMU STÁLE ZŮSTAL VZDUCH? Dá se to nějak odvzdušnit nebo si to dělá samo?
jaradaf

Re: E39 530d - nestartuje [VYŘEŠENO]

#33 Příspěvek od jaradaf »

Neprisava ti to nekde vzduch? Ty trubky uz musi byt ko ja je menil jako zavzdusneni je u u39 M57 v poho zapnes klicek a divas se na tu pruhlednou hadicku z filtru a az tam nejsou bubliky tak je to odvzdusneny ( pri vymene fitru delal jsem to Xx a vzdy chytlo bez problemu)
Jeste me napadlo nemas cerpadlo v nadrzi spatny to pod ridicem saje z leve strany nadrze (jestli se nepletu)v prave je cerpadlo co naftu precerpava do leve
soundczeck

#34 Příspěvek od soundczeck »

Tak dneska jsem to znovu zkoušel. Při studeným motoru to naskočilo hned. Párkrát jsem ještě zkoušel startovat a až na drobné zaváhání to naskočilo. Pak jsem to nechal 15 minut na volnoběh a sem tam prošlapával do otáček.
Následně jsem ujel pár metrů z parkoviště na parkoviště u domu, vrátím se do auta a už nechytá:

https://www.youtube.com/watch?v=fr-6cB1OsVQ
jaradaf

#35 Příspěvek od jaradaf »

Kurna vidim ze jsi krajan ja byvam kousek od holesova mas bublinky v te pruhledne hadicce od filtru?
carlos0111

#36 Příspěvek od carlos0111 »

Další možnost, špatné O kroužky na ejektoru v nádrži, pokud natankuješ úplně plnou a problém zmizí tak je to 100% tím, vlastní zkušenost, 2 měsíce laborování se vším možným a pak dva O kroužky v nádrži vyměněny a po problému
soundczeck

#37 Příspěvek od soundczeck »

Bublinky tam nejsou, tohle jsem k důkladně kontroloval. Každopádně jsem to vzdal a zítra jede auto na vejlet do servisu. Zabil jsem tím polovinu týdne a už mě t9 fakt nebaví nad tím laborovat. Dám echo co to bylo.
ardo

#38 Příspěvek od ardo »

Čidlo vačky,případně protejkají vstřiky...

Čidlo vačky vyzkoušíš tak,že pokud to nebude startovat zahřáté,tak to čidlo polej studenou vodou.
Jergus

#39 Příspěvek od Jergus »

Mohlo by to být to čidlo vačky... Studený nastartuje, teplý ne. Taky se mi to kdysi stalo.
soundczeck

#40 Příspěvek od soundczeck »

Díky, taky jsem si to na začátku myslel. Snad to fakt bude jen tím. Auto už čeká až v autorizovaným servisu se k němu technici dostanou.
Odpovědět