Hledal bych případnou souvislost ve vstřikách, které mohou smývat lokálně válec od mazacího oleje.
U spalování chudé směsi, kde je menší rychlost hoření, je vystaven válec delší dobu vyšší teplotě a jestli se mění geometrie válce natolik, že třeba dochází v určité pasáži ke zvýšenému tření.
Každopádně je to smůla toto dokola řešit.
Mi neříkej že všechny N53 by takto fungovali ??? To jako dostal novej motor a během pár měsíců takové problémy ? Pokud by to měli všechny motory tak přeci to je výrobní vada a měli by změnit dodavatele vstřikovačů a problémových součástek ...nový motor a jiné kvalitní vsřikovače a další seroucí se komponenty ...
To je prostě dle mého problém z výroby a měl by se řešit.... kolik takových jezdí po světě ???
Ani druhý, ani třetí ani čtvrtý sem nezajížděl na krev, ten čtvrtý dokonce tak lehce, že dodnes ještě nebyl po 100% plynem v redline... a už asi ani nebude... olej tam byl z autorizáku, myslím, že tam lijou kastról 5w-30 nebo 0w-30.
JPP (zprostředokovaná info) - protože auta s N53B30 už nejsou v prodeji, tak náhradní motory, které BMW nabízí jako "nové" prý nejsou nové ze skladových zásob ale repasované (starý, nově vyvložkovaný blok + vše ostatní nové). A právě to vyvložkování válců je problém - špatný materiál nebo technologie, vydírá se a to tak, že velmi rychle (v mém případě 7500, 9000 a 6200 km). Prý nejsem ani zdaleka sám, kdo měnil N53B30 a takhle dopadnul.
Blbý je, že se dostáváš do patové situace. Vlastně nejen ty, ale i BMW. Řešením by bylo koupit si nový auto, jenže ty jsi udělal to, co nikdo nečekal, ani soudruh z BMW. Koupil jsi si nový motor. A teď samozřejmě chceš, aby ti najel alespoň podobný km jako ten předchozí. Jenže tohle vypadá na soutěž kdo to dýl vydrží, jestli fabrika dávat ti nový motory, nebo ty s nervama, jesti se ti vyserou po 5 nebo 50tis km.
Tohle fakt začalo být nesmírně zajímavý téma a ještě nejsme v tý nejhorší situace co by mohla nastat- teda pro tebe. Kdyby se motor vysral třeba po 50tis km nebo po roce a fabrika už to odmítla řešit zárukou /kulancí.
Technicky vzato, pro BMW by bylo úplně nejlepší odstoupit od smlouvy, vrátit ti prachy za motor a dělat že se nic nestalo.
Nechat si vyrobit vložky od Darton Sleeves, kvalitní písty nějaké a bude to jezdit do aleluja Pokud se to vydere na válci tak to není problém ani vstřiků - nepochybně tam má poslední index 11 pro n53 a to by znamenalo že díky nim by se zadřely všechny n53. Vůbec bych se nedivil že se jim v mnichově to železo nepodařilo repasovat, ti co motory umí a asi by to viděli, tak si řeknou, kurva proč?
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
když vidí že jim to furt lidi vrací to neumí v BMW dát dokupy ten motor ?
Divize na reklamace jistě funguje a měli by opravovat tyto vadné motory. Funguje to v jiných firmách musí to fungovat i v BMW.
Přestavět tak aby vše šlapalo aspon prvních 150tis km a 5let ... jak se dnes staví motory nebo ještě lépe.
To si mohl už dávno pavproch koupit zajetou M3 za 6-7kil tam by jistě takové problémy neměl.
Nemoh - aktuální m3f80 má foukátko, měl sem zájem o jednu moc solidní m3e46, ale "musel" bych ji nechat přelakovat (stříbrnou bych nedal) a solidní m3e90 prostě nejsou
Taky mám ten pocit... po n53 mám n54 a ikdyž se mi na N53 nic nepodělalo, nemám nejmenší stesk... n54 je imho i jinde jak celá S54, prostě dáš plyn a odpálí tě to pryč, bez čekání na otáčky... i zvuk je cool...
No to si musí vyřešit BMW reklamační s renovátorama motoru, to může bejt klidně nějaká "turecká" firma, nebo je to přímo ve fabrice já nevim. Prostě došel "kvalitní" matroš.. Njn. drahá honba za 200kW.
Mi neříkej, že pěkný E90/E92 M3 nejsou k mání ?? Stejně by se tam muselo kilko nasypat po servise techniky na nějakou tu zábavu po Beskydoch, co?
Hanz píše:Taky mám ten pocit... po n53 mám n54 a ikdyž se mi na N53 nic nepodělalo, nemám nejmenší stesk... n54 je imho i jinde jak celá S54, prostě dáš plyn a odpálí tě to pryč, bez čekání na otáčky... i zvuk je cool...
Přesně tak, správně nastavená regulace u N54 funguje na tom motoru tak, že žádnou turbodíru nemá, atmosférická píčovina jako N53 se může jít klouzat, N52 mě přijde charakterem prostě nuda
S55 má reakci jak dost solidní, že bych vůbec neviděl problém v té samotné regulaci. Jedinej problém je někde v zadu v hlavě, že si myslím že to nejede jak má , jinak to funguje dost obstojně
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
n53 je totální nesmysl, prostě honí emise a spotřebu svýma chudýma a vrstvenýma směsma, noxama a nesmyslama, sere se to jeden za druhým a furt tomu něco je, N54 resp N55 je prostě nejen výkonější, ale i spolehlivější, protože si nemusí hrát na nějaké emise, prostě má dost vzduchu a nemusí nic vymýšlet.
V8 atmosféru bez přímovstřiku nic nenahradí ale N55 ani N54 mě nijak neuráží a rozhodně to není žádná nafta s 2s turbodírou, prostě to je dobře,a celkem i hned, ale lidi si myslí že před zatáčkou přidaj plyn a zrychlí to za zatáčkou jako je zvykem u 3.0d.
Tímto doporučuju pavprochovi aby si na pár dní pujčil auto s motorem(n54,n55, n62 apod) a přestal živit ten nesmysl.
Ten můj nesmyslný N53 má 297 PS, 307 Nm a je lehčí než 335i. Po 150K Km nemá žádnou spotřebu oleje a jediné co jsem musel na motoru vyměnit je senzor tlaku paliva. Auto určitě nešetřím (2017 AmaterCup celkový vítěz do 3 l).
BUDVLAD: Motor máš jaký rok/měsíc výrobu ? Ono je dost možné že první motory do jistého data či poslední motory N53 mají jiný materiál či dodavatele dílů... pak je vidět i uplně jiná kvalita výrobeného motoru.
Chtělo by to větší rozbor proč většina N53 se sere a jiné drží velmi dlouho....