Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Lze u nových BMW přepnout ACC na normální tempomat?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarda

Lze u nových BMW přepnout ACC na normální tempomat?

#1 Příspěvek od jarda »

Dlouhá léta jsem byl přesvědčen, že ACC nelze přepnout na normální tempomat, u žádné značky. V posledních dnech ale začínám být zmatený.

Nejdřív jsem zjistil, že nové Fiaty dokáží fungovat v obou režimech, mají na to normálně tlačítka na volantu.

Pak jsem jezdil v nové X2 s ACC+Stop&Go a k mému zděšení nebylo na tempomatu možné nastavit vyšší rychlost, než 140km/h. I ve výpisu výbavy je uveden tempomat s rozsahem 0-140km/h. Potom co jsem auto vrátil se ke mně doneslo, že prý stačí podržet tlačítko déle, tempomat se přepne do neadaptivního režimu a lze nastavit libovolnou rychlost.

Hledal jsem na internetu. V žádné uživatelské příručce jsem o tom nenalezl ani zmínku. Na jednom fóru kdosi tvrdí, že u X5 lze podržením tlačítka přepnout ACC do neadaptivního režimu, ale v USA je tato funkce deaktivovaná. Na jiných fórech se o této funkci mluví v souvislosti s BMW i3 a rekuperací.

Máte někdo zkušenosti s ACC u nových modelů? Lze ACC podržením tlačítka přepnout na klasický tempomat a pokud ano, u kterých modelů?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
jarda

Re: Lze u nových BMW přepnout ACC na normální tempomat?

#2 Příspěvek od jarda »

Fishmaker to ověřil na F01 a já podle hlášky "Distance control deactivated" nalezl na různých fórech zmínky, že to jde deaktivovat na 5er, 7er, X5 a i3. Nevíte někdo, jestli to umí i 1,2,3 a 4ky, případně Mercedesy s Distronic Plus?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
JakoobCZ

#3 Příspěvek od JakoobCZ »

Mám na E60 Stop&GO a na páčce tempomatu ještě volič, kterým se mění vzdálenost (citlivost), když jí podržím déle, tak se to celé vypne a jen to drží nastavenou rychlost. Předpokládám, že na nových to bude stejně.
jarda

#4 Příspěvek od jarda »

Už na E60? Díky.. je fascinující že to za ta léta nikdo nezmínil někde kde bych si to všiml :)
JakoobCZ

#5 Příspěvek od JakoobCZ »

Až po faceliftu a čidla na to se vyrábí od 03/2007. To auto je starý 10 let a přitom tam je výbava, kterou dneska řada aut ani mít nemůže :D

Ten stop&go systém není úplně častá výbava a když jsem teď hledal nějaké informace, tak po diskuzích bylo docela prázdno. Do kolon je to parádní.
MadButcher

#6 Příspěvek od MadButcher »

Takže na E60 rok 2003 ta ACC přes tu páčku vypnout nejde? Až od LCI?
MUF_IV

#7 Příspěvek od MUF_IV »

X5 e70 rv 2013 vypnout jde.
Odpovědět