Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zatížení zadní části auta

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pelegrino

Zatížení zadní části auta

#1 Příspěvek od Pelegrino »

Ahoj,
kolik by jste doporučili zátěž do kufru? Cca 80kg by mohlo stačit?
TurboShnek

Re: Zatížení zadní části auta

#2 Příspěvek od TurboShnek »

Pelegrino píše:Ahoj,
kolik by jste doporučili zátěž do kufru? Cca 80kg by mohlo stačit?
Vždyť je to napsaný v knížce od auta nebo ve velkým technickým průkazu. ;)
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Předpokládám, že zátěž myslel teď v zimě při jízdě na sněhu kvůli lepší trakci :-D :-D :-D
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

stačí LPG toroid a vzít plnou benzínu ...zátěž není třeba řešit ...ale co tak stačí mozek v hlavě lechtat plyn a kvalitní pneumatiky zimní ... to je vše .. :lol:

S BMW mám daleko lepší zkušenosti v krizi na sněhu a ledu jako s předním náhonem ...tam se urve předek a nic neuděláš ...v BMW máš několik možností ...

Naučit se řídit někde bokem jak začne padat sníh ...na letišti / parkovišti ... případně škola smyků... nebo zasněžená cesta která se nepoužívá cvičák pro autoškoly otevřený apod. ;)
TurboShnek

#5 Příspěvek od TurboShnek »

Jo takhle. :lol:

Jak říká Filozof - stačí kvalitní pneumatiky a mozek. :lol: Když si zbytečně moc zatížíš kufr budeš akorát spalovat víc paliva, je lepší si za ty peníze koupit lepší pneumatiky a tu školu smyku.

Ale pár pytlů s pískem pro kočky se ti jednou určitě bude hodit. ;)

U náš v Plzni teď bylo to náledí a já jsem jezdil s 1/4 nádrže bez jakýhokoliv drama zatím co některý lidi ve předokolkách dělali Tokyo drift. :lol: Když vjedeš do prudký zatáčky na ledu 50 a celou dobu držíš plyn nepomůže ti ani 4x4. :ja_nic:
icecold
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od icecold »

zátěž do kufru? to naposled se řešilo snad před 25 lety maximálně v e30 :lol:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
qwer

#7 Příspěvek od qwer »

Mám 19" vzadu 255.

Koupil jsem nové zimní pneu a kopec, spíš polní cesta do prudkého kopce - nebyl problém až jsem se divil.. Passat - náhon na předek a zimní 17" 225 které mají tak 6mm ale DOT myslím 2010 a veeelikej problém.

i na asfaltce která byla čerstvě nasněžená skoro ani neprobliklo DSC i kdyz jsem dal plnej.. Až sem s toho nesvůj jestli s stím ještě bude sranda na sněhu :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

icecold píše:zátěž do kufru? to naposled se řešilo snad před 25 lety maximálně v e30 :lol:
ale furt to pomůže, já jsem ted vezl 150kg datlové pasty v kufru a ta sedma se chovala uplně jinak, zadek byl uplně stabilní, a to mám nivo, tzn že se nepřesunulo těžiště snížením výšky zadku, ale jen čistě zátěží. v E36 už když dáš do kufru 50kg písku, tak to v zimě strašně pomůže, a když zapadneš, mužeš ho nasypat pod kola.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

Akorat na jare se ten pisek spatne vyhazuje -))))
Filozof

#10 Příspěvek od Filozof »

lpg na 103L takže reálně 80l lpg je cca 50kg zátěž navíc plus toroid pár kg...
plus benzín do nádrží a nějaké krámy v kufru a je dalších 50-100kg...

Takže pak tam klidně 50-150kg bude navíc. Kde je problém ? Moc výkonu a nervozní noha může dělat problémy ale pro klidné řidiče co předvídají a chovají se na sněhu a ledu defenzívně nebude žádnej problém. :D

Navíc něco dopomůže elektronika a kontra volantem s plynem když se lehce smýkne zadek....
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Každy báwo bylo vždy vyváženo kolem poměru 50:50, takže nikdy není potřeba nějaká zátěž na zadní nápravu , bohatě stačí kvalitní zimní pneumatiky a nemůže tě nic překvapit - a to jak v e30 tak třeba v e91 (mám obě :D )
Z principu mají všechny zadokolky více adheze při rozjezdu než předohrab z fyziky věci :)
Když brzdíš - tak všechna auta zatěžují přední nápravu a to stejný je to při přidání plynu - všechna auta zatěžují zadní nápravu. Takže zadokolka má při rozjezdu prostě lepší adhezi :) předokolka prostě o něco horší a tam se to snaží kompenzovat trochu geometrií atd ... :)
Pochopitelně 4x4 je kombinace obou těchto jevů v řidičův prospěch :) takže to chce lepší pneu prostě jenom :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

ale když ten zadek zatížíš tak je to ještě lepší na rozjezd, ale zase horší v zatáčkách.
BMW je v zimě zlatý, otec má Mercedes Vito zadohrab, a to reálně zapadne na 5cm sněhu :D
Jackj07

#13 Příspěvek od Jackj07 »

Tak zrovna ve Vitu mel tata udelany na miru dva zelezny platy pres celou podlahu kufru v celkovy hmotnosti snad 250kg :D pak to bylo v zime jak tank a vyjelo vsechno.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zadohrab dobrý, ale nesmí během pěti minut napadnout 10 cm mokrýho sněhu. Já takhle kdysi utavil v Tatrách šádovku, před předníma kolama se z toho sněhu udělal klín a jak to mělo debilně udělaný chlazení, tak se to uvařilo a utavily se i zapalovací kabely. S BMW už jsem taky jednou potupně šel do obchodu koupit 3 kg soli, abych si podsolil zadní kola, když jsem nemohl vyjet s parkoviště
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Filozof

#15 Příspěvek od Filozof »

Moje doporučení pro bojácné co se bojí se zledovatělého parkoviště nebo někde vycukat někam pár metrů je fajn vozit flašku od mléka s tím velkým hrdlem a v tom bud písek nebo malý štěrk je ještě lepší případně kombinace písku a štěrku ... potřeboval jsem to jednou v životě když jsem parkoval mírně z kopce a napršelo všude byl led ...tak jsem prosypal a vycouval v pohodě.
jinak staré vs nové či 2-3 roky staré pneu je obrovský rozdíl ...ted vím že pneu max 5let a min 4mm v zimě a pryč snimi.

Jinak trocha písku/štěrku ve flašce je dobrá záchrana ...lepší jak sul či cokoliv ...funguje všude na ledu i ujetém sněhu.

Jinak osobně mám 215ky pneu na 16" balonech na e38 a super. Proto bych nikdy nedával široké pneu na zimu. Ale jen uzké s lepším vzorkem. Líp fungují.
Pelegrino

#16 Příspěvek od Pelegrino »

Tak jsem na to dal nové zimáky a žádnou zátěž a je to super. Diky za názory.
Odpovědět