Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e60 530d - přestavba na 535d ?
-
e60 530d - přestavba na 535d ?
Ahojte,
přemýšel jste někdy někdo nad přestavbou 530d LCi (235 PS) na 535d LCI (286 PS)?
Zajímalo by mně, co je tam kromě sání, turba (jedno vs 2 turba) a intercooleru jiného. Vstřiky (Piezo) i palivová pumpa by měli být ty samé
Předpokládám, že kromě Hardwaru by musela být překodovaná i ECU (Pokud ne úplně nová) a samozřejmně soft.
Díky za info
přemýšel jste někdy někdo nad přestavbou 530d LCi (235 PS) na 535d LCI (286 PS)?
Zajímalo by mně, co je tam kromě sání, turba (jedno vs 2 turba) a intercooleru jiného. Vstřiky (Piezo) i palivová pumpa by měli být ty samé
Předpokládám, že kromě Hardwaru by musela být překodovaná i ECU (Pokud ne úplně nová) a samozřejmně soft.
Díky za info
Re: Přestavba E60 530d na 535d
mraky dalších věcí, třeba i měnič je jijnej, brzdy sou jiny, nejspíš i kardan, diferak, atd atd. v ETK dohledáš vše.
taky bude jiná motorová kabeláž skrz řízení wastegatu a druhyho turba a nejspíš i cela jednotka.
podle mě nesmyslná přestavba, lepší vyměnit auto,535 byvaj obvykle líp vybavený.
taky bude jiná motorová kabeláž skrz řízení wastegatu a druhyho turba a nejspíš i cela jednotka.
podle mě nesmyslná přestavba, lepší vyměnit auto,535 byvaj obvykle líp vybavený.
-
Na FB ve skupine E60/61 Klub prodava Lukas Hobza jednu 535 za slušné peníze... Na autě má většinu věcí již vyměněno, takže nemusíš řešit dost věcí..Shadow_daemon123 píše:Ahojte,
Díky za info
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... ater&ifg=1
-
- Člen Klubu
A proč si tu 530D nenechat prostě chipnout na výkon blížící se 280PS ? Asi nejlevnější běžná "přestavba".. Chlubit se dvěma turbama už dneska není IN
No ne, ale bude to porád aspoň o pár kg lehčí auto. A souvisí to zrovna i s výbavou, ale to je dost relativní věc.

protože to co dělá 535d lepší než 530d vůbec není její výkon, ale průběh a menší turbodíra.
Je parada na to v jakychkoli otackach slapnout a hned tam mit ten kroutak bez prodlevy, pomalu jak u atmosfery.
k atmosféře to má ještě hodně daleko, ale rozhodně je to jiná liga proti 530d. jenže tady všichni jen honí výkon v tabulkách, ale nikdo těma autama nejel.
-
- Člen Klubu
Co jít aspoň taknějak touhle cestou? Podle krytu motoru co to je za typ ? Nezajímám se o diesely, ale mám rád stavebnicovej upgrade jak bývá u techniky BMW někdy zvykem: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=55&t=99542
-
Re: e60 530d - přestavba na 535d ?
Ahojte vracím se k tomuhle tématu. Nemůžu otevří odkaz co dal Totic. Nicméně konverzi bych chtěl udělat proto, že už mám v 530d v podstatě uděláno vše kromě dpf a Egr delete, ale to se mi dělat nechce (STK a taky ekologie). V autě mám:
- Wagner IC
- Turbodynamic Hybridní turbo
- Software samozřejmě
Výkon kolem 330 Ps, což není špatný, ale je tam samozřejmně dole trochu díra (hlavně když je tepleji) a vrchy jsou taky slabší (prostě kolem 4100 RPM je utrum).
535d by šlo klidně přes 400 PS no a koníky jsou návykový .-)
Na autě mám 120 tis. km a je dost zachovalý, takže měnit se mi ho opravdu nechce
Klidně zainvestuju... Kdyby kdokoli věděl co a jak, nebo znal někoho, kdo by se do té přestavby pustil sem s tím .-)
- Wagner IC
- Turbodynamic Hybridní turbo
- Software samozřejmě
Výkon kolem 330 Ps, což není špatný, ale je tam samozřejmně dole trochu díra (hlavně když je tepleji) a vrchy jsou taky slabší (prostě kolem 4100 RPM je utrum).
535d by šlo klidně přes 400 PS no a koníky jsou návykový .-)
Na autě mám 120 tis. km a je dost zachovalý, takže měnit se mi ho opravdu nechce

Klidně zainvestuju... Kdyby kdokoli věděl co a jak, nebo znal někoho, kdo by se do té přestavby pustil sem s tím .-)