Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 / E61 - problemy s idrive (CCC) a jejich reseni

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hansm5

#141 Příspěvek od hansm5 »

lukas535d píše:Ahoj, nevite prosim nekdo jestli se musi u CCC nahrat vin auta ciste do monitoru, kdyz se meni jen monitor za jiny monitor??? Nebo jen staci vymenit kus za kus.... Predem dekuju :-)

kus za kus :wink:
pindour
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od pindour »

opravuji :)
WITT
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od WITT »

Opravuje tu někdo i M-ASK ?
airbone

#144 Příspěvek od airbone »

nie vsetky ccc su opravitelne z dovodu permanentneho poskodenia medzivrstiev v doske. Je to vyrobna chyba, na medzivrstove spoje bola nanesena ovela mensia hrubka pokovovania ako je predpisana, pripadne dojde k inemu poskodeniu medzivrstvy. Taketo jednotky sa niekedy podari rozbehnut, ale po par hodinach funkcnosti umru znovu.
najviac problematicke su HW 6.1, u nich sa to vyskytuje najcastejsie. Je to 6-vrstvova doska oproti HW4 (4-vrstvova).
Najspolahlivejsie su HW9.
Potom su HW11 a HW12, ale to je uz absolutne ina architektura a iny svet...
Taketo poskodenie je mozne zistit jedine x-ray (rontgen) s obrovskym zoomom.
To len take zakulisne info pre novodobych opravarov CCC modulov, ak sa budu radovat z opravenej jednotky, aby zasa o dva-tri dni nemusili smutit ked prestane znovu fungovat....

MASK - neviem o tom zeby niekto robil v cz/sk. Uvazoval som nad tym, ale vyzera to na pomerne nakladnu opravu a ceny pouzitych jednotiek su nizsie... Ale raz nastane cas ked sa dobre pouzite minu a zvysi sa ich cena a potom mozno oprava bude mat zmysel.
AKy mask potrebujes? Tusim nejaky na predaj u mna je.
airbone

Re:

#145 Příspěvek od airbone »

lukas535d píše:Ahoj, nevite prosim nekdo jestli se musi u CCC nahrat vin auta ciste do monitoru, kdyz se meni jen monitor za jiny monitor??? Nebo jen staci vymenit kus za kus.... Predem dekuju :-)
Do monitoru sa nenahrava ziadny vin, staci prehodit kus za kus. Si si isty ze mas vadny monitor a nie skapaty ccc modul?
Motl Miroslav

Re:

#146 Příspěvek od Motl Miroslav »

sedyvlk6 píše:Prodám CCC ještě na autě plně funkční v super stavu.
ahoj ještě máš ten modul ccc?
Motl Miroslav

Re: E60 / E61 - problemy s idrive (CCC) a jejich reseni

#147 Příspěvek od Motl Miroslav »

ahoj mám též problém...ale už mě obrazovka ůplně zhasla...kolik stoji oprava? dají se někde sehnat díly na opravu?
hansm5

#148 Příspěvek od hansm5 »

Motl Miroslav píše:ahoj mám též problém...ale už mě obrazovka ůplně zhasla...kolik stoji oprava? dají se někde sehnat díly na opravu?
pokud mas predface,tak nez opravovat,tak sehnat z lci ;)
airbone

#149 Příspěvek od airbone »

Motl Miroslav píše:ahoj mám též problém...ale už mě obrazovka ůplně zhasla...kolik stoji oprava? dají se někde sehnat díly na opravu?
okolo 250e
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Snejk »

mam kdyztak uplne novy ccc v zaruce z bmw skladem... to je asi nejjistejsi
hansm5

#151 Příspěvek od hansm5 »

Snejk píše:mam kdyztak uplne novy ccc v zaruce z bmw skladem... to je asi nejjistejsi
cena :?:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od Snejk »

18, pc byla 26...
DaweTDS

#153 Příspěvek od DaweTDS »

Ahojte, tak mám také problém s černou obrazovkou,ale můžu si za to sám..
Mám E61 530d 160kw před face 2005 profi navi.

Při kontrole na ISTě mi to ukázalo chyby:
S0076 Není možná žádná komunikace s CD měnič.
- Červená chyba - měnič zkontroluje vložená CD,ale nepřehraje.
S0160 Není možná žádná komunikace s modulem napájení
- Červená chyba - Modul MPM
S0195 Není možná žádná komunikace s řídící jednotkou telefonu
- Červená chyba - telefon mám z loketky vymontovaný
004262 Žhavička 6 válec
- Žlutá chyba - vadná žkavička
00A46D CID chyba funkce CID kvůli perifernímu zařízení
- Žlutá chyba - nevím co to znamená
00FFF2 Mostsys: Porušení kroužku MOST
- nevím co to znamená.

iDrive fungoval, jen nešlo Bluetooth a měnič na CD

Dnes jsem rozhodil zadek a koukl se na ten MPM modul. V kufru voda nebyla, ale na svorkovnici byly 2 kontakty zeleně zoxidované. Modul jsem rozdělal a vevnitř byl jako nový, žádné známky oxidace a pod. Odpojil jsem ještě ten bluetooth mulf modul a koukl na jeho kontakty. Ty byly v pohodě.
Očistil jsem zoxidované kontakty na MPM modulu, ošetřil sprejem na kontakty a napojil... z té radosti jsem hned letěl nastartovat s tím, že na diagnostice kouknu, jestli se už MPM modul "hlásí". Po nastartování mi ale iDrive nezaplo. Hned jsem si uvědomil, že jsem to nastartoval s odpojeným mulf bluetooth modulem... ten jsem zapojil a zkusil start znovu. Bohužel iDive je stále vyplé.
Předchozí majitel nechal CCC modul v Praze opravovat místním členem a tak myslím, že bude v pohodě.
Momentálně mám při ruce jen INPU,ale i na té jde vidět, že se mi najednou "stratilo" 5 modulů a to:
3F ASK
47 ANT TU
62 MOSTGV
63 MMI/CCC
A0 CCC

V paměti závad je :
A468 externí datový řádek s otevřeným okruhem LVDS

Nejdou mi sem vložit obrázky.
Má někdo nějaký nápad.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Snejk »

najdi si znova mpm a propoj ty dva tlusty kabely a sleduj jestli ti idrive nabehne. pokud ano tak vymen mpm
DaweTDS

#155 Příspěvek od DaweTDS »

Tak mám opraveno. Původní oxidace kontaktů zřejmě vypálila pojistku MPM v kufru. Po očištění kontaktů idrive nenaběhlo. Na tlustý drát nešlo 12v a tak jsem koukl na pojistky a 2 byly vypálené. Dal jsem nové a vše funguje.
Ještě uvidim, co pise ISTA.
Díky za radu.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re:

#156 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

airbone píše:Konkretne existuju tieto HW verzie (predface):
4.4 , 6.0 , 6.1 , 8.1 , 9.2 , 9.5 , 9.8
na vsetkych bezi rovnaky software (po update) a OS. Maju taktiez rovnaky vykon. Lisia sa vsak vnutorne hardwarovo (ine druhy chipov atd).

Potom su poface verzie, ktore sa taktiez kazia, ale ovela menej (tie zatial neriesim vobec)
11.6 , 12.4 , 12.5 , 12.7
Tieto sa lisia od predface zvonku tym, ze maju favorite buttons (8 tlacidiel pre lubovolne funkcie)

Software na nich bezi taktiez ten isty, ale hardwarovo sa vnutri lisia ovela viac. Nekazia sa az tak casto, ale taktiez.... Kedze su novsie, to najhorsie ich este len caka :)
airbone píše:nie vsetky ccc su opravitelne z dovodu permanentneho poskodenia medzivrstiev v doske. Je to vyrobna chyba, na medzivrstove spoje bola nanesena ovela mensia hrubka pokovovania ako je predpisana, pripadne dojde k inemu poskodeniu medzivrstvy. Taketo jednotky sa niekedy podari rozbehnut, ale po par hodinach funkcnosti umru znovu.
najviac problematicke su HW 6.1, u nich sa to vyskytuje najcastejsie. Je to 6-vrstvova doska oproti HW4 (4-vrstvova).
To len take zakulisne info pre novodobych opravarov CCC modulov, ak sa budu radovat z opravenej jednotky, aby zasa o dva-tri dni nemusili smutit ked prestane znovu fungovat....

MASK - neviem o tom zeby niekto robil v cz/sk. Uvazoval som nad tym, ale vyzera to na pomerne nakladnu opravu a ceny pouzitych jednotiek su nizsie... Ale raz nastane cas ked sa dobre pouzite minu a zvysi sa ich cena a potom mozno oprava bude mat zmysel.
Zdarec jak se zjistí ta HW verze a čím se řídit při nákupu z druhé ruky? Ještě jsem to nedržel v ruce jestli je to někde na štítku.
Platí ty uvedené verze i pro M-ASK? Poohlížím se po nějakém LCI, co budu moct otestovat ještě v autě.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#157 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Snejk píše:najdi si znova mpm a propoj ty dva tlusty kabely a sleduj jestli ti idrive nabehne. pokud ano tak vymen mpm
Našel jsem i tenhle test, jestli se na to dá spolehnout? https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=887083

Ale spojit dva nejsilnější kablíky (jakoby 7 a 4 podle fotky) nějakou propojkou jestli rozumim je snadnější check.
airbone

Re: Re:

#158 Příspěvek od airbone »

Totic píše:
airbone píše:Konkretne existuju tieto HW verzie (predface):
4.4 , 6.0 , 6.1 , 8.1 , 9.2 , 9.5 , 9.8
na vsetkych bezi rovnaky software (po update) a OS. Maju taktiez rovnaky vykon. Lisia sa vsak vnutorne hardwarovo (ine druhy chipov atd).

Potom su poface verzie, ktore sa taktiez kazia, ale ovela menej (tie zatial neriesim vobec)
11.6 , 12.4 , 12.5 , 12.7
Tieto sa lisia od predface zvonku tym, ze maju favorite buttons (8 tlacidiel pre lubovolne funkcie)

Software na nich bezi taktiez ten isty, ale hardwarovo sa vnutri lisia ovela viac. Nekazia sa az tak casto, ale taktiez.... Kedze su novsie, to najhorsie ich este len caka :)
airbone píše:nie vsetky ccc su opravitelne z dovodu permanentneho poskodenia medzivrstiev v doske. Je to vyrobna chyba, na medzivrstove spoje bola nanesena ovela mensia hrubka pokovovania ako je predpisana, pripadne dojde k inemu poskodeniu medzivrstvy. Taketo jednotky sa niekedy podari rozbehnut, ale po par hodinach funkcnosti umru znovu.

Zdarec jak se zjistí ta HW verze a čím se řídit při nákupu z druhé ruky? Ještě jsem to nedržel v ruce jestli je to někde na štítku.
Platí ty uvedené verze i pro M-ASK? Poohlížím se po nějakém LCI, co budu moct otestovat ještě v autě.
Je to na stitku predu na jednotke, pripadne viem zistit aj podla VIN vozidla z ktoreho pochadza.
Pre mask tieto HW verzie neplatia. Tam je to trochu inak. Zhanas MASK ci CCC? Vzdy mam nieco skladom.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#159 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

OK díky. Teď tam je MASK bez Navi a sháním MASKII. Napsal jsem do SZ.
Odpovědět