Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě F01/F10/F11
Koupě F01/F10/F11
Čau lidi,
chci se poradit, rád bych pořídil ideálně F10/F11. Je nějaký motor, který není vyloženě problémový? Asi před rokem a půl jsem koupil radši A6 protože jsem četl, že ty 30d /35d jsou problémový a kolem 200tkm je konec nebo velký náklady na opravu. Jenže u Audi zase trpí S-tronic převodovky, tak jsem jí radši poslal pryč.
Chci něco do 500.000 Kč.
Předchozí auta jsem měl 3x E46 (320d 100kw, 323ci 125kw, 330d 150kw), E90 (325i 160kw) a E61 (530d 170kw). Se značkou spokojenost, jasně u každého se našlo pár nedostatků, ale nejdražší servis co mě potkal, byl repas hydroměniče automatu u E61. Nerad bych každou chvíli platit X desítek tisíc nebo rovnou 100 tisíc za servis, až něco padne. Zase na druhou stranu bych nerad opouštěl značku. Více méně může být i benzin, ale rozpočet je danný max 500.000Kč.
chci se poradit, rád bych pořídil ideálně F10/F11. Je nějaký motor, který není vyloženě problémový? Asi před rokem a půl jsem koupil radši A6 protože jsem četl, že ty 30d /35d jsou problémový a kolem 200tkm je konec nebo velký náklady na opravu. Jenže u Audi zase trpí S-tronic převodovky, tak jsem jí radši poslal pryč.
Chci něco do 500.000 Kč.
Předchozí auta jsem měl 3x E46 (320d 100kw, 323ci 125kw, 330d 150kw), E90 (325i 160kw) a E61 (530d 170kw). Se značkou spokojenost, jasně u každého se našlo pár nedostatků, ale nejdražší servis co mě potkal, byl repas hydroměniče automatu u E61. Nerad bych každou chvíli platit X desítek tisíc nebo rovnou 100 tisíc za servis, až něco padne. Zase na druhou stranu bych nerad opouštěl značku. Více méně může být i benzin, ale rozpočet je danný max 500.000Kč.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě F01/F10/F11
Na tvoje pozadavky bude nejlepsi nove auto, do pul mice jich bude hromada, treba skoda, nejaky ford, mazda, pripadne neco made in france. Na premii s timto rozpoctem a narokama zapomen. Rocni auta se zarukou jsou mnohem drahsi a ty olitane budou mit problemy drive nebo pozdeji vsechny.
Ja bych to s tímhle rozpoctem videl na pekny individual e66 750li a jeste ti zbude na vstupni servis a pripadny nasledny servis.
jo asi pred ctvrt hodinou mi privezli na dilnu 535xd s prostrelenym motorem, takze novorocni zabava tak za 200k.. happy new year ...
Neřekl bych, že mám přehnané nároky, jen nechci aby mi po půl roce padla převodovka, kde vyjde servis skoro na kilo (viz Stronic u Audi) nebo kde mi padne něco na motoru, kde bude servis zase třeba kilo, jinak u BMW počítám, že se průběžně do servisování něco nasype.matiz píše:Na tvoje pozadavky bude nejlepsi nove auto, do pul mice jich bude hromada, treba skoda, nejaky ford, mazda, pripadne neco made in france. Na premii s timto rozpoctem a narokama zapomen. Rocni auta se zarukou jsou mnohem drahsi a ty olitane budou mit problemy drive nebo pozdeji vsechny.
Jinak ta E66 - pro mě je to už velký "hovado" spíš se přikláním k 3er - 5er...
Ty pětky nebudou nic moc spolehlivé.. E65/6 ideální volba, nebo E90 v benzínu, spíš tím směrem bych se díval
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
E65/66 neni uz zas tak velka. Na to si zvyknes. Co se spolehlivosti tyce tak e65 je nejlepsi. Pak ty e90. Ale s prijatelnym motorem stoji skoro co ty e90 a maji sotva pulku komfortu a vybavy. Právě u f10 je asi nejidealnejsi 540i nebo jak je oznaceni . To co je v f01 740i 3.0 r6 turbo. To jde. Ale face ma 8mikvalt a ten právě podleha okolo tech 200k km vymene3za tech 100k nebo i vic. Tam jedine predface 6q. A kdyz uz "f" tak f01 740i . Ale vybavena ve stavu bude asi mimo tvou cenovou skupinu
-
- Člen Klubu
Hele v porovnání s F10 není přece E66 vůbec velký hovado, to se zdá jen by zasloužila bouda vypumpovaná trochu snížit, aby opticky víc padla do oka.
Z prvního příspěvku vidím trochu protichůdný požadavky, dlouhodobější nenákladná oprava na F10/F11 ? Repase ZF automatů a rozvodovek je tady ještě dražší a častější než u předchůdc. Když není V8 atmosféra tak aspoň N55 motor.
Vlastnils několik starších BMW, takže víš jak vypadá pověstná BMW kvalita a mět aspoň jasno jestli chci kombajn bo sedan, benzin bo diesel ne?
Z prvního příspěvku vidím trochu protichůdný požadavky, dlouhodobější nenákladná oprava na F10/F11 ? Repase ZF automatů a rozvodovek je tady ještě dražší a častější než u předchůdc. Když není V8 atmosféra tak aspoň N55 motor.
Vlastnils několik starších BMW, takže víš jak vypadá pověstná BMW kvalita a mět aspoň jasno jestli chci kombajn bo sedan, benzin bo diesel ne?
e65 velký hovado
Length 5,029 mm (198 in) (E65)
Width 1,902 mm (75 in)
Height 1,484–1,492 mm (58–59 in)
F11 malý hovado
Length 4,910–5,000 mm
Width 1,860 mm (73 in)
Height sedan: 1,460 mm (57 in)
sorry ale tvrdit o autě delším o 2,9cm a širším o 4,2cm že to je velké hovado, to mi přijde dost blbost.
kdo chce kam pomož mu tam, ale servis Fka stojí obvykle kolem 50-300 tisíc ročně, nic zajimavy jizdně ani komfortem to není ,ale lidem se libi jak to vypadá
Length 5,029 mm (198 in) (E65)
Width 1,902 mm (75 in)
Height 1,484–1,492 mm (58–59 in)
F11 malý hovado
Length 4,910–5,000 mm
Width 1,860 mm (73 in)
Height sedan: 1,460 mm (57 in)
sorry ale tvrdit o autě delším o 2,9cm a širším o 4,2cm že to je velké hovado, to mi přijde dost blbost.
kdo chce kam pomož mu tam, ale servis Fka stojí obvykle kolem 50-300 tisíc ročně, nic zajimavy jizdně ani komfortem to není ,ale lidem se libi jak to vypadá
Potkan nebo prdlej blok?Snejk píše:jo asi pred ctvrt hodinou mi privezli na dilnu 535xd s prostrelenym motorem, takze novorocni zabava tak za 200k.. happy new year ...
Kolik najeto?
Jaraxi, ty kdyby ses narodil o par set let drive, tak z tebe bude misionar, co v presvedcuje v Africe cernochy na víru a ti ho za odmenu na konci sezerou 
Jakozto obcasny uzivatel F10 na sportovnim podvozku s aktivnim rizenim, DD, comfortama a milionem dalsich veci muzu potvrdit, ze to auto za ty penize nestoji. Jizdne je to odtazita nezabavna halmara a nejaky extra konfort (hlavne na zadnich sedackach) to taky nenabizi. Vetsinu kupujicich to ale absolutne nezajima.
Prvni duvod je jestli to auto vypada dostatecne agresivne, druhy duvod jestli sousedi padnou na prdel a treti jestli je to cool
Az ctvrty duvod jsou nejake jizdni vlastnosti.
A az paty duvod je pohodlí.
To ze Banglovska 7er nabízí nedostiznou uroven value/for money je jednoznacne pravda. Ale to je to posledni, co kupujiciho F10 zajima, protoze jsou to v ocich bezneho cechacka skarede potvory.

Jakozto obcasny uzivatel F10 na sportovnim podvozku s aktivnim rizenim, DD, comfortama a milionem dalsich veci muzu potvrdit, ze to auto za ty penize nestoji. Jizdne je to odtazita nezabavna halmara a nejaky extra konfort (hlavne na zadnich sedackach) to taky nenabizi. Vetsinu kupujicich to ale absolutne nezajima.
Prvni duvod je jestli to auto vypada dostatecne agresivne, druhy duvod jestli sousedi padnou na prdel a treti jestli je to cool

Az ctvrty duvod jsou nejake jizdni vlastnosti.
A az paty duvod je pohodlí.
To ze Banglovska 7er nabízí nedostiznou uroven value/for money je jednoznacne pravda. Ale to je to posledni, co kupujiciho F10 zajima, protoze jsou to v ocich bezneho cechacka skarede potvory.
dávám ti lajk 

Jeste jeden postřeh pro kupujícího. Zkus si do libovolného inzertního serveru zadat hledání F10/11 s následujícími požadavky:
1) manuální převodovka - protože jestli jsi měl problém s automatem v E61, tak počítej s tím, že u F10 ho budeš mít taky, jenom dříve.
2) Benzínový motor - jestli tě rozhodila cena za repas stronicu, tak počítej s tím, že servis kouslého commonrail čerpadla co ti šponama zahvízdalo celej systém včetně vstřiků je v podobným řádu.
3) Šestiválcový motor - čtyřválec do takového auta proste nepatří a provozne levnější taky nebude.
4) No a z toho, co ti zbude vyrad motor N53 a N63
A v realu zjistis, ze F10/11 není tak uplne spravna volba. Problem je v tom, ze u konkurencnich vyrobcu je situace obdobna.
1) manuální převodovka - protože jestli jsi měl problém s automatem v E61, tak počítej s tím, že u F10 ho budeš mít taky, jenom dříve.
2) Benzínový motor - jestli tě rozhodila cena za repas stronicu, tak počítej s tím, že servis kouslého commonrail čerpadla co ti šponama zahvízdalo celej systém včetně vstřiků je v podobným řádu.
3) Šestiválcový motor - čtyřválec do takového auta proste nepatří a provozne levnější taky nebude.
4) No a z toho, co ti zbude vyrad motor N53 a N63
A v realu zjistis, ze F10/11 není tak uplne spravna volba. Problem je v tom, ze u konkurencnich vyrobcu je situace obdobna.
Machy1987 píše:Čau lidi,
Chci něco do 500.000 Kč.
Naposledy upravil(a) tonye36 dne úte 01.01.2019 23:49, celkem upraveno 1 x.
Jéé to mě těší 
Nejhorší na tom je, že jestli me to nepustí a budu ještě chvíli hledat nástupce E70, tak ti budu muset s prosíkem zavolat

Nejhorší na tom je, že jestli me to nepustí a budu ještě chvíli hledat nástupce E70, tak ti budu muset s prosíkem zavolat

JaraX píše:dávám ti lajk
Za me doporucuju s N55 motorem ale bacha na PCV