Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
čím krmíte logica?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: čím krmíte logica?
Ja bych mel drzet hubu protoze jsem prisel z hospody a neco malo jsem nakoupil... Ale neco malo mam s audiem za sebou a to jak v digitalni tak v analogove domene. Myslim si ze nejvetsi devizou v logicu v e65 je pouziti zastaralych analogovych obvodu v koncovych stupnich a DA prevodniku ktere jsou poplatne te dobe vzniku. Jinymi slovy DA konverze neni zadna slava a analogove zesilovace nemaji tolik neprijemnych a nezadouchich artefaktu. Tim padem to je sice nic moc, ale vstrebatelne a relativne prijemne, netaha to za usi. Kvality DSP pominu, jsouto takove zacatky koketovani s moznostma v digitalni domene, vzpomente na dolby prologic a z tech algoritmu to bude tezit. Vymysli si, nekdy se mu to povede lip, nekdy hur. Jelikoz jsem ve stavu kdy je mne tak nejak vsechno jedno napisu to na plnou hubu a myslim si ze nebudu daleko od pravdy. To ze novejsi systemy nehrajou tak prijemne ma na svedomi nenazranost automobilek a fakt, ze jen zlomek uzivatelu to rozpozna. U vsech nastupcu uz neni logic tak prijemny, v petkach a trojkach je dost fuj, je urvany a smradlavy a nejvyssi stupen high end individual to taky nezachrani, protoze ackoliv ma k dispozici DIRAC je zprzneny tim hnojem koncovych stupnu v D class. Vim o cem mluvim, notnou dobu jsem to vozil... Ackoliv vypocetni vykon DSP bude nesrovnatelne vyssi v porovnani s e65, DA prevod na zcela jine urovni vse je zabite D-class a ten mirne vyssi vykon to nevytrhne. Ani efkove profi a bang&olufsen nejsou nic moc, pro mne tedy urcite ne, je to stejna pisnicka - D-class a to digitalni hnusne grrr grrr, jsem na to alergicky. Vydrzel jsem s mym high end individual nekolik let nez jsem se dokonale nasral a vyrval ho ven a porigil si opravdovy individual kdy to v trojce jako ze opravdu hraje i bez toho aby si neco vymyslel DSP. Presto ze jej v mam, kompenzuje jen zakladni charakteristiky vozu, a to jeste spatne, jelikoz ma programove mody jen pro F modely a ja mam stare E-cko. Presto to hraje mnohem lepe nez sedma, jednak vykonem protoze 1,6kW je o hooodne vic a zadruhe cistotou, detalnosti, barevnosti a 3d prostorem - holt technika za tu dobu pokrocila. Na druhou stranu velmi silne to omezuje i to co si pustim, protoze cim vyssi kvalita retezce tim se rapidne zmensuji poslouchatelne nahravky. Na mnohe muzu rovnou zapomenout protoze hraji strasne a ja nejsem masochista. Ty dobre nahrane jsou masakr, ty spatne jsou ocistec. Dokonale tady plati ze vsechno ma svuj rub a lic.
Co jsem tim chtel vlastne rict, pro ty co to docetli az sem, tak v podstate jen to, ze kdyby automobilky chtely, mohlo by to hrat jako ze opravdu hodne dobre v aute. jenze pak by jste si nepustili vse co vas napadne, protoze mnohe hraje straslive zle, protoze je to tak nahrane, technika v te dobe nebyla nejlepsi a nejde to vratit a nahrat znovu. A myslim si ze to nejvyvazenesi audio se jim povedlo v E65 diky tem starym analogovym sracum ktere tam jsou. Vse dalsi je alespon mne dlouhodobe neprijemne vcetne bang&olufsen ktery povazuju za nejvetsi fujtajbl co baworak udelal, protoze nakladove to je zcela smesne navyseni oproti profikovi ale cenikova cena je priserna. A jeste to hraje napikacu. Vcera jsem si to v jednom aute pustil a utikal jsem hned pryc. S hubou od ucha k uchu.
Co jsem tim chtel vlastne rict, pro ty co to docetli az sem, tak v podstate jen to, ze kdyby automobilky chtely, mohlo by to hrat jako ze opravdu hodne dobre v aute. jenze pak by jste si nepustili vse co vas napadne, protoze mnohe hraje straslive zle, protoze je to tak nahrane, technika v te dobe nebyla nejlepsi a nejde to vratit a nahrat znovu. A myslim si ze to nejvyvazenesi audio se jim povedlo v E65 diky tem starym analogovym sracum ktere tam jsou. Vse dalsi je alespon mne dlouhodobe neprijemne vcetne bang&olufsen ktery povazuju za nejvetsi fujtajbl co baworak udelal, protoze nakladove to je zcela smesne navyseni oproti profikovi ale cenikova cena je priserna. A jeste to hraje napikacu. Vcera jsem si to v jednom aute pustil a utikal jsem hned pryc. S hubou od ucha k uchu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Keki: ver mi ze na to nemaji vliv usi, ale kvalita celeho retezce. Slysitelne to je a to zcela a naprosto jasne. Nejvic v lehkosti a udernosti projevu. A 24 vs 16bitu je rozdil dramaticky, neco jako 320d a 760i... Ale na odpovidajicim retezci.
Uz kdyz jsem mel v aute ten hajend individual musel jsem dodelat USB konektivitu protoze za umela prehrat bezztratove wma a byl to obrovsky rozdil oproti ulozenemu obsahu na hard disku v cic, protoze to proslo podobnou kompresi jako je MP3, jen v podobe od BMW, takze jinde neprehratelna... Ale velikost souboru to ukaze naprost nezvratne.
Uz kdyz jsem mel v aute ten hajend individual musel jsem dodelat USB konektivitu protoze za umela prehrat bezztratove wma a byl to obrovsky rozdil oproti ulozenemu obsahu na hard disku v cic, protoze to proslo podobnou kompresi jako je MP3, jen v podobe od BMW, takze jinde neprehratelna... Ale velikost souboru to ukaze naprost nezvratne.
souhlasím s matizem,
když si ještě přičteš z čeho ten logic vylezl, jak tehdy hráli E38, E39, tak je E65 logic jako zázrak z čistého nebe, pak přišli s E60-E64 a tam už to zdaleka ta nehraje, to samy E9x, ale je to použitelny,
Fka jsou divny, ty Bang Olufseny a Bower Wilkins mi nepřijdou nic extra, vždycky si radši poslechnu E65, co se jim musí nechat, tak že mají obrovský výkon ve velkých hlasitostech, ale k čemu to je?
jinak matiz nevím jeslti to víš, ale ty logicy v E65 jsou 3, do 2003, do 2005, a facovej, jsou v nich nějaké změny, a ten facovej hraje nejlíp. když si s ním pohraje falcon, tak to je ještě znát a poslech je zase jinde, hlavně podání basů je takový "ostrý". ony se ty koncáky asi opotřebovávaj, třeba moje sedma není stočená, a hraje perfektně, podstivé km 300tkm, hnědka bude stočená asi, tam odhaduju tak 500tkm, ta už hraje o něco hůř, no a ta briiketa co jsem ted koupil má najeto přes 700tkm a ta hraje suvereně nejhůř.
když si ještě přičteš z čeho ten logic vylezl, jak tehdy hráli E38, E39, tak je E65 logic jako zázrak z čistého nebe, pak přišli s E60-E64 a tam už to zdaleka ta nehraje, to samy E9x, ale je to použitelny,
Fka jsou divny, ty Bang Olufseny a Bower Wilkins mi nepřijdou nic extra, vždycky si radši poslechnu E65, co se jim musí nechat, tak že mají obrovský výkon ve velkých hlasitostech, ale k čemu to je?
jinak matiz nevím jeslti to víš, ale ty logicy v E65 jsou 3, do 2003, do 2005, a facovej, jsou v nich nějaké změny, a ten facovej hraje nejlíp. když si s ním pohraje falcon, tak to je ještě znát a poslech je zase jinde, hlavně podání basů je takový "ostrý". ony se ty koncáky asi opotřebovávaj, třeba moje sedma není stočená, a hraje perfektně, podstivé km 300tkm, hnědka bude stočená asi, tam odhaduju tak 500tkm, ta už hraje o něco hůř, no a ta briiketa co jsem ted koupil má najeto přes 700tkm a ta hraje suvereně nejhůř.
Ja jsem ty rozdily slysel, kdyz sem o nich vedel predem:) pri tvrdem slepem testu ,kdy jsem si stridal jednu nahravku v ruznych kvalitach se moje jistota v rozeznani rozdilu velmi rozplynula...hold mam asi olechove usi:))). Ano rozdil tam je a vzdycky bude, ale to co jsem chtel vzdelit mym prispevkem nahore je to, ze kazdy ma trochu jinak nastavene a vycvicene ucho a pokud neslysi nejake rozdily v kvalite, klidnemuze jet mp3 a nestarat se o to. Po cteni nekterych diskuze na jinych forech clovek nabyl dojmu ze pokud jede mp3 napr v ,300+ bitrate , ze to je totalni trabant a pri prechodu na flac pojede s500, ja bych ten rozdil spis popsal spis jako kdyz se gumy dofouknou o0,3 baru
jede to jinak ale ne zas tak otolik
)
Ohledne Dclass, bohuzel mas dobry sluch a nici te to, ja ten rozdil nejsem schopen zaznamenat , zatim mi nejvetsi rozdil delali repro a zvukovy prostor. Kdyz sem si zmeril muj obyvak v drevostavbe tak sem se zdesil a dobre bedny prodal, meke steny zerou 80-100hz , rozprasena chara napric spektrem. Decay by se dohnal, alenkdyz jsem si spocital kolik to bude stat tak, aktivni delene zesy, nejakej poradnej eq, stavebni upravy mistnosti a to v mistnosti kde furt behaj detska a pokrikujou, tsk jsem to mentalne vzdal:))
V dobre mistnosti zahrajou obycejne komponenty masakralne dobre a ten rozdil bude 100x vetsi nez jakakoliv mp3/wav...k tomu jsem dosel ja:))
Jinak e38 hrat nikdy nemuze, ty plastovy fusekle ve dverich nici vsechno, az bude hezky chci otestovat hrani s ozvucnici cely obem dveri, testoval jste to nekdo,? Z logiky veci by se kvalita mela posunout o 100% hore

Ohledne Dclass, bohuzel mas dobry sluch a nici te to, ja ten rozdil nejsem schopen zaznamenat , zatim mi nejvetsi rozdil delali repro a zvukovy prostor. Kdyz sem si zmeril muj obyvak v drevostavbe tak sem se zdesil a dobre bedny prodal, meke steny zerou 80-100hz , rozprasena chara napric spektrem. Decay by se dohnal, alenkdyz jsem si spocital kolik to bude stat tak, aktivni delene zesy, nejakej poradnej eq, stavebni upravy mistnosti a to v mistnosti kde furt behaj detska a pokrikujou, tsk jsem to mentalne vzdal:))
V dobre mistnosti zahrajou obycejne komponenty masakralne dobre a ten rozdil bude 100x vetsi nez jakakoliv mp3/wav...k tomu jsem dosel ja:))
Jinak e38 hrat nikdy nemuze, ty plastovy fusekle ve dverich nici vsechno, az bude hezky chci otestovat hrani s ozvucnici cely obem dveri, testoval jste to nekdo,? Z logiky veci by se kvalita mela posunout o 100% hore
Ruku na srdce, Logic v sedmě hraje z velké části jak hraje protože to auto je perfektně utlumené proti vnějším vlivům, všechno je tam mohutné, na sroubech a k tomu kůže, koberce a stropnice. Ten interiér a nedrnčící stavba dělá hrozně moc, je to ukázka akustiky prostoru v praxi. Ve 180 si vychutnávat muziku je pro drtivou většinu aut mimo reálný vesmír a je jedno jaké audio mají.
Jinak ano, Logic rád kecá a na origo CD Dire Staits to chce stáhnout na nulu, protože jakákoli digitální úprava a vytahování zvuků je strašný. Naopak třeba Jacksonovi to sedí jak prdel na hrnec, jeho hudba má úplně jiný mastering. Faithless mixující nástroje a elektroniku to samý.
Každopádně je Logic jeden z nej audio systémů co jsem kdy v autě slyšel.
Jinak ano, Logic rád kecá a na origo CD Dire Staits to chce stáhnout na nulu, protože jakákoli digitální úprava a vytahování zvuků je strašný. Naopak třeba Jacksonovi to sedí jak prdel na hrnec, jeho hudba má úplně jiný mastering. Faithless mixující nástroje a elektroniku to samý.
Každopádně je Logic jeden z nej audio systémů co jsem kdy v autě slyšel.
e65 hraje hezky, jen ten logic do toho dle nastavení moc kecá ... někdo se tu ptal na moje sluchátka, tak ty levnější philips fidelio a druhé Sennheiser HD 700 + externí dac
Tak uz mam e65 a muzu potvrdit ze logic 7 je opravdu fajn, tak jak ty prostorovy kurvitka nemam rad tak tady funguje hodne dobre. Jinak ano e65 hraje tak suprove a to kvuli celku - 0% rezonanci a vibraci , dobre menice, pohodove zesaky,to dela 90% zvuku a jako tresnicka na dortu prostorove mrsitko logic7, muj odhad hra s fazovym posunem v urcitych pasmech, ala umele rosrivoani sterea ,zde spise kvadra a nebo vice. Je paradni si koupit dobry aparat se skvelou poslechovou mistnosti za dostupne penize, jeste k tomu mate paradni auto zdarma...kdyz si vezmu ze predchozi domaci poslech byl za 1/2 ceny a zdaleka ten zazitek nebyl takovy( ne zduvodu aparatu, ale vliv mistnosti,atd)
už delší dobu si pohrávám s myšlenkou vyměnit měniče v e65 s L7. L7 mi prošel upgradem koncáků a celé spektrum je pevnější
Basy jsou mohutnější (dance OK (tzn. vše na nule vč. EQ) ale na rock je kolikrát musím vytáhnout) a pokud se zaposlouchám tak mi chybí detaily, prostě jednotlivé tóny nesedí = výměna repráků
Středy zatím neřeším ty mi přijdou nejpříjemnější
Výšky jsou hrozný. Jen syčí a nemají žádnou dynamiku = výměna repráků
https://www.dynaudio.com/car-audio/afte ... me-tweeter
nebo
https://www.ahifi.cz/vyskove-reprodukto ... 40-ws.html
nebo upravit tyto SS se kterými jsem byl vždy maximálně spokojený:
https://www.madisoundspeakerstore.com/s ... tile-dome/
nemáte někdo z vás podobnou přestavbu za sebou, popř. nepřemýšlíte o podobné změně, že byste se podělili o reference?
Basy jsou mohutnější (dance OK (tzn. vše na nule vč. EQ) ale na rock je kolikrát musím vytáhnout) a pokud se zaposlouchám tak mi chybí detaily, prostě jednotlivé tóny nesedí = výměna repráků
Středy zatím neřeším ty mi přijdou nejpříjemnější
Výšky jsou hrozný. Jen syčí a nemají žádnou dynamiku = výměna repráků
https://www.dynaudio.com/car-audio/afte ... me-tweeter
nebo
https://www.ahifi.cz/vyskove-reprodukto ... 40-ws.html
nebo upravit tyto SS se kterými jsem byl vždy maximálně spokojený:
https://www.madisoundspeakerstore.com/s ... tile-dome/
nemáte někdo z vás podobnou přestavbu za sebou, popř. nepřemýšlíte o podobné změně, že byste se podělili o reference?
zkušnosti s e65 přestavbou nemám, ale obecně mi přišlo že výškáče od 2K+ hrajou už moc pěkně všechny (v domácím hifi)a rozdíly ve zvuku byly spíš otázka osobních preferncí... ty SS vypadaj suprově.
až to předěláš dej vědět jak to dopadlo, výsledek mě zajímá.dík.
až to předěláš dej vědět jak to dopadlo, výsledek mě zajímá.dík.
Na tom slavném fb klubu má nějak upravený logic Patrik, prý to hraje super. Tuším že někde v Hradci Králové mu to upravovali.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
-
- Člen Klubu
Cosik o audiu.. v X5.. to nechcu ani vidět. Ale chtěl bych možná slyšet
Zajímavé pojednání: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... 47ab5f122/

Zajímavé pojednání: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... 47ab5f122/
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten clanek je strasliva sracka... Nicmene v jednom naprosto souhlasim, basu a koni neni nikdy dost. Ja treba tem automobilkam nemuzu prijit na jmeno, protoze to co dokazou vyprodukovat je pro masy sice dostacujici, ale v zadnem pripade ne vyborne. A diamantove vyskace jsou opravdu straslive dobre, jenze ne ty z tech aut... Tady trebas odkaz na opravdu vynikajici menice https://www.madisoundspeakerstore.com/h ... d20n-6-31/ jak vidite cena za kus je pomerne vyoka... Vubec si nedelejme iluze ze se vyskac z auta tomuto bude rovnat. B&O mel keramicke vyskace, accuton dela samozrejme i keramiku ktera je radove levnejsi a opravdu se to nemuze k sobe ani postavit, je to neco jako Rols a Fabie... Dalsi pomerne pruserovy fakt je ten, ze automobilku zajima velmi vaha jednotlivych zarizeni, cim lehci, tim lepsi. Proto v masovem meritku nikdy nebude kvalitni zesilovac, protoze ty jako ze fakt slusnejsi digitaly stoji dnes stale okolo 300€ bez napajeciho menice. Takze se pouzivaji jako zesilovac cipy za 4USD kus. Ze to nebude to prave orechove je naprosto jiste. Co se jim ale musi nechat, to je fakt ze pomoci DSP i ty prasive repraky zahrajou tak, ze pro masy to bude dobre. Jenze jde to mnohem mnohem lepe a za cenu za kterou automobilka proda svuj TOP system lze vytvorit radove lepsi system. Jenze do noveho auta je to nesmysl a aby se tak nedelo, maji nadherny uzavreny system na MOST sbernici do ktereho nikoho dalsiho nepusti...
Pokud auto dostatečně řve a basuje, pro 99% lidi je to znak, že to hraje perfektně. Každej kdo mě přišel do E70, první co bylo ládoval basy na plno a kotlil to, co ztoho asi tak poznáš ?
Takže automobilky dělají to co lidi chcou a plní to na výbornou.
Takže automobilky dělají to co lidi chcou a plní to na výbornou.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- Don
No protoze musis predunet ten neposlouchatelny zbytek a jedine co v tom duneni muze byt slyset jsou brutalni vysky... takze klasicke bum cink... pak to hraje super 

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
-
- Kontaktovat uživatele:
I kdyz abych byl uprimny a jen nekydal hnuj, kdyz se rekne A, je treba v ramci objektivity jeste rict B...
Cim kvalitnejsi, vernejsi a preciznejsi aparat je, tim se rapidne zmensuje okruh poslouchatelnych veci, protoze dava extremne vyniknout tem perfektnim a brutakne odkryje ty hnusne. Takze kdyz to hraje tak nejak nic moc, tak to neda tolik vyniknout tem dobrym a ty nuzky nejsou tak brutalne rozevrene.
Pro fajnsmekry co povazuju za velmi, ale veeelmi dobre nahrane, zpracovane je trebas toto, odkazy davat nebudu, najit se to da, mam dojem ale ze to je 24bitu, takze uplne vsechno to nesezere - Sara K - Hell Or High Water (XRCD24) Ta muzika mne nijak nebere, ale na slusnem aparatu to hraje brutalne. Srovnejte trebas s Kabatim Coloredem -) V trojce co mam EVO to sezere a potom je tezko pustit neco jineho co hraje s takovou lehkosti, prirozenosti, drivem...
Jinak auto je ta nejdebilnejsi vec na muziku. Kvuli malemu objemu, ty repraky hraji do velmi maleho uzavreneho prostoru, coz je samozrejme obrovsky pruser. Navic zaskleneho kde se to pri vyssich vykonech mydli hlava nehlava. Abych rekl pravdu, muzika z trojky mne v sedme chybi... Proste na lepsi se zvyka rychle a dobre.
Cim kvalitnejsi, vernejsi a preciznejsi aparat je, tim se rapidne zmensuje okruh poslouchatelnych veci, protoze dava extremne vyniknout tem perfektnim a brutakne odkryje ty hnusne. Takze kdyz to hraje tak nejak nic moc, tak to neda tolik vyniknout tem dobrym a ty nuzky nejsou tak brutalne rozevrene.
Pro fajnsmekry co povazuju za velmi, ale veeelmi dobre nahrane, zpracovane je trebas toto, odkazy davat nebudu, najit se to da, mam dojem ale ze to je 24bitu, takze uplne vsechno to nesezere - Sara K - Hell Or High Water (XRCD24) Ta muzika mne nijak nebere, ale na slusnem aparatu to hraje brutalne. Srovnejte trebas s Kabatim Coloredem -) V trojce co mam EVO to sezere a potom je tezko pustit neco jineho co hraje s takovou lehkosti, prirozenosti, drivem...
Jinak auto je ta nejdebilnejsi vec na muziku. Kvuli malemu objemu, ty repraky hraji do velmi maleho uzavreneho prostoru, coz je samozrejme obrovsky pruser. Navic zaskleneho kde se to pri vyssich vykonech mydli hlava nehlava. Abych rekl pravdu, muzika z trojky mne v sedme chybi... Proste na lepsi se zvyka rychle a dobre.
Sara K - ten zvuk je pecka... obsah hudby me nebavi.
za zkoušku stoji Ana Maria Jopek - zproboj movic kocham... nebo tak nejak ... tudle skladbu mam jako referencni. ikdyz to je trochu bum cink, tak ta nahravka me bavi a i zvukove to je fajn.
Zajimalo by me jakou referencni skladbu mas v oblasti Metal
zda vůbec nějakou
neboť ty nahrávky jsou za 95 % peklo ,což je vlastně správně
a na 100% souhlasím s tvrzením, že čim lepší audio, tim menší okruh nahrávek co se dá poslouchat. Proto když mám jednou za dva roky audiofilní menstruaci a chci to řešit, tak se vždycky těšim až to přejde a zas řeišim něco jiného, než propastnou spirálu repro/zesak/místnost/ kabely/zdroj hudby....
za zkoušku stoji Ana Maria Jopek - zproboj movic kocham... nebo tak nejak ... tudle skladbu mam jako referencni. ikdyz to je trochu bum cink, tak ta nahravka me bavi a i zvukove to je fajn.
Zajimalo by me jakou referencni skladbu mas v oblasti Metal

a na 100% souhlasím s tvrzením, že čim lepší audio, tim menší okruh nahrávek co se dá poslouchat. Proto když mám jednou za dva roky audiofilní menstruaci a chci to řešit, tak se vždycky těšim až to přejde a zas řeišim něco jiného, než propastnou spirálu repro/zesak/místnost/ kabely/zdroj hudby....
Vicemene souhlas s Matizem, uz se tka nejak to same probiralo v jinem vlaknu, tak jen linknu odkaz s mojim nazorem
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?p ... 0#p1109060
Mel jsem teda v aute vyzkousel kde co, hlavne u vysek (Beryllia od Focalu, ruzne ScanSpeaky, keramiku, planary...) no vzdycky sem se vratil nakonec k hedvabi, ktere mi sedi nejvic a je dle mne asi nejuniverzalnejsi. Samo tedy zalezi na tom, co clovek posloucha za muziku, protoze u nekterych keramik mi malem upadla treba u metalu hlava.
Neni taky uplne nejlepsi hnat se za tim nej, protoze pak uz z toho clovek nemusi mit radost a nahravky co mel rad ho prestanou bavit, protoze budou znit hrozne, jak uz tu zaznelo.
Ale zase kdyz to cloveka bavi, tak treba rezani do noveho auta hned jak prislo ze salonu uz tu taky bylo. Ale to byla jen oktavka, tak to se asi nepocita
P.S.: Nejlip mi stejne hralo stare Scorpio, kde se clovek s flexou a vrtackou neboji, vicemene cely interier ve veluru, zadna kuze a pak s poradnou instalaci a kvalitnima komponentama to hralo jako vino. A k tomu bych zduraznil, kolik udela montaz, protoze kdyz jsem auto prodaval, dal jsem nejlevnejsi zesak a menice co se mi doma valely dovnitr, cena v bazaru komplet tak dva litry a zvuk v pomeru k penezum v komponentech z toho lezl super. Ale teda uz tam zustal instalacni material v mnohonasobne vyssi cene no

Mel jsem teda v aute vyzkousel kde co, hlavne u vysek (Beryllia od Focalu, ruzne ScanSpeaky, keramiku, planary...) no vzdycky sem se vratil nakonec k hedvabi, ktere mi sedi nejvic a je dle mne asi nejuniverzalnejsi. Samo tedy zalezi na tom, co clovek posloucha za muziku, protoze u nekterych keramik mi malem upadla treba u metalu hlava.
Neni taky uplne nejlepsi hnat se za tim nej, protoze pak uz z toho clovek nemusi mit radost a nahravky co mel rad ho prestanou bavit, protoze budou znit hrozne, jak uz tu zaznelo.
Ale zase kdyz to cloveka bavi, tak treba rezani do noveho auta hned jak prislo ze salonu uz tu taky bylo. Ale to byla jen oktavka, tak to se asi nepocita

P.S.: Nejlip mi stejne hralo stare Scorpio, kde se clovek s flexou a vrtackou neboji, vicemene cely interier ve veluru, zadna kuze a pak s poradnou instalaci a kvalitnima komponentama to hralo jako vino. A k tomu bych zduraznil, kolik udela montaz, protoze kdyz jsem auto prodaval, dal jsem nejlevnejsi zesak a menice co se mi doma valely dovnitr, cena v bazaru komplet tak dva litry a zvuk v pomeru k penezum v komponentech z toho lezl super. Ale teda uz tam zustal instalacni material v mnohonasobne vyssi cene no

-
- Kontaktovat uživatele:
Ono je totiz keramika a keramika. Keramicke menice zacaly mnohe firmy delat po accutonu, protoze ty repraky hrajou, musim to napsat, KUREVSKY dobre, cokoliv, jakykoliv zanr. Hraji s obrovskou lehkosti, preciznosti a dynamikou. Taky tomu odpovida jejich cena. No a pak uz je jen krucek k tomu aby se na tom uspechu prizivili dalsi vyrobci. A na pruser je zadelano, protoze to bude rezat hlavy. Ale zase to bude za hubicku -))) No nekupte to -)))
A to, ze je v jednotlivych reproduktorech obrovsky rozdil je naprosty fakt. Vpredu mam audio development a vysky DLS, vzadu bavoracky hajend individual. Rozdil je mezi nema propastny. AD-ecka s DLS-kem hrajou krasne barevne, dokazou zprostredkovat velmi slusny 3d prostor, pohladi svym projevem. Bavoracky hraje jak tranzistorak od tamanu... Jenze mne to na ty PDC staci...
Ale to bezprostredni srovnani kdyz se faderem pusti predek nebo zadek je fakt straslive citit. Pozna to kazdy. Predek hraje, zadek taky. Ale nahovno... A to se bavime o tom nejlepsim da se rict co slo do ecka nebo efka, ty stredobasy z individualu a B&O jsou temer identicke.
A to, ze je v jednotlivych reproduktorech obrovsky rozdil je naprosty fakt. Vpredu mam audio development a vysky DLS, vzadu bavoracky hajend individual. Rozdil je mezi nema propastny. AD-ecka s DLS-kem hrajou krasne barevne, dokazou zprostredkovat velmi slusny 3d prostor, pohladi svym projevem. Bavoracky hraje jak tranzistorak od tamanu... Jenze mne to na ty PDC staci...

Kluci ,kdo co nakonec mate za vyskace v e65? Mattiz ma ty ad.. nekdo dalsi? Resili jste i rozdilnou citlivost? A fazovy posun?( To je ale v aute asi blbost...)
-
- Kontaktovat uživatele:
Matiz mel... Ale ve trojce. Jenze trojce asi udelame papa a tudiz muzika je uz venku. Prodala se behem asi tydne cloveku co u mne jednou byl a slysel to auto... Nechal jsem si akorat sub od scanspeaku a mam k nemu mosconi zero3 ze by mozna do sedmy, ale nejak se mi s tim nechce srat, je to prehistorie, moc s tim delat nejde. Nebo jde, ale nebude to odpovidat vynalozenemu usili a financim. A hlavne je ten kufr oddeleny, mozna pujde prodat i to...