Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kontrolka oleje 325i
Kontrolka oleje 325i
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na oranž. kontrolku oleje,je dolitý po horní hranici,někdy se po nastartování rozsvítí,jindy ne,občas problikne červeně,může to značit ještě něco jiného než hladinu ?
Další dotaz bych měl jako čerstvý majitel k plastové krabičce na stropě mezi předními a zadními sedadly,k čemu je to dobré ?
děkuji
chtěl bych se zeptat na oranž. kontrolku oleje,je dolitý po horní hranici,někdy se po nastartování rozsvítí,jindy ne,občas problikne červeně,může to značit ještě něco jiného než hladinu ?
Další dotaz bych měl jako čerstvý majitel k plastové krabičce na stropě mezi předními a zadními sedadly,k čemu je to dobré ?
děkuji
- TurboShnek
Re: Kontrolka oleje 325i
Nevím jakej máš model auta ale tenhle problém s rozsvěcováním oranžový kontrolky oleje po nastartování dělá rozbitej snímač hladiny oleje. Máš dvě možnosti, buď ho vyměníš, k tomu budeš potřebovat originální drahej Bosch snímač protože cokoliv jinýho se ti po několika dnech zase rozbije a budeš k tomu muset vypustit i olej, a nebo si koupíš BMW Scanner a vypneš kontrolu hladiny oleje, což jsem udělal já. Protože na blbosti nemám čas ani peníze.daedalus píše:Zdravím,
děkuji

Jinak olej nemusíš dolejvat přesně až na maximum, stačí aby hladina byla v půlce mezi minimem a maximem.

V krabičce na stropě je snímač pohybu pro hlídací systém. To je proto, kdyby ti proletariát rozbil okno tvýho luxusního Bavorskýho auta a chtěl ocizit lahev vína ve který je 5 milionů korun, aby auto začalo houkat a tvůj komorník je běžel vyhnat.
Dám ti tip na budoucnost, nikdy se v BMW, a ani v jiným autě stropu nedotýkej, nikdy ho se ho nepokoušej čistit, nikdy se nedotýkej ty krabičky prostě si ho nikdy nevšímej nebo ti odpadne čalounění a budeš mít velikej a drahej problém.
Je to E46 325i rok 2001 pofacelift
Zdar, oranžová je hladina, to často zlobí, mě se 2x týdně rozsvítí po jízdě a až když vypnu motor 
Červená je tlak, to by určitě nemělo ani problikávat.

Červená je tlak, to by určitě nemělo ani problikávat.
strop můžeš uplně normálně čistit, jen ty čistící produkty nesmí být na vodní bázi, čistí se to suchou cestou.
- FreeTree
Je to už jářku 13 let, co jsem vyřešil stejný problém tím, že jsem při výměně nalil hustčí olej s vyšší viskozitou a kontrolka se už nikdy nerozsvítila... 

Zdravím pánové,
nechci zakládat nové téme,ještě bych měl jeden menší problém u tohoto vozidla,konkrétně se jedná o stahování okna u řidiče,dolů jde normálně plynule,nahoru jakoby ztěžka,pocukává až se v polovině zastaví a musím mu nahoru pomoci rukou jelikož je malinko vzpříčené,co by tam mohlo být špatně ?
díky za info
nechci zakládat nové téme,ještě bych měl jeden menší problém u tohoto vozidla,konkrétně se jedná o stahování okna u řidiče,dolů jde normálně plynule,nahoru jakoby ztěžka,pocukává až se v polovině zastaví a musím mu nahoru pomoci rukou jelikož je malinko vzpříčené,co by tam mohlo být špatně ?
díky za info
- TurboShnek
Nejspíš se uvolnili matice který dole drží sklo k tomu mechanizmu kterej ho posouvá. Budeš muset sundat tapecírunk ze dveří a utáhnout je. Taky kup silikonovej olej ve spreji s takovou trubičkou jako má WD-40 aby jsi mohl namazat kolejnice toho mechanizmu a žlábky kolem okna ve kterých okno drží. To dělej pravidelně každých 6 měsíců na každým okně. Kdyby to nepomohlo musel by jsi ten mechanizmus vyměnit, stojí kolem 1000 korun.daedalus píše:Zdravím pánové,
díky za info
Později se mrknu do knížky jestli tam není návod jak to rozebrat.

Na dveřích je airbag,snad to nebude nějaký problém při sundávání tapecu.
- TurboShnek
To vůbec nevadí.daedalus píše:Na dveřích je airbag,snad to nebude nějaký problém při sundávání tapecu.

Tady máš návod:

Až sundáš tepecírunk, to co jsem zaškrtl červeně dělat nebudeš. Opatrně za spodní kraj odlepíš černou pěnu do půlky kde jsme udělal žlutou čáru a přehneš nahoru aby jsi odhalil vnitřek dveří. Neroztrhni tu pěnu, jinak by ti mohlo zatýkat do auta. Pak okno posuneš dolů aby v dírkách byli vidět oba šrouby, srovnáš okno a utáhneš je.

Kdyby jsi ten mechanizmus musel vyměnit, koupíš ho bez motůrku a uděláš tohle:

Budeš k tomu potřebovat golu s takovou tyčkou, ty šrouby jsou myslím 8 nebo 9tky.
https://cdn.aws.toolstation.com/images/ ... /48492.jpg
Do těhle žlábků stříkej každých 6 měsíců silikonovej olej:

OK díky moc,až bude příznivé počasí,pustím se do toho 

Tak okno už funguje jak má,díky za radu 

- TurboShnek
Tak dneska zrovna moc příznivý počasí nebylo.daedalus píše:Tak okno už funguje jak má,díky za radu

Čím jsi to vyřešil, utáhl jsi šroubky a namazal kolejnice?
Ano,předal jsem tyto instrukce svému mechanikovi a rozhejbal to.
Měl jsem to samé na e46 320i, člověk si zvykne. Pak to vyšumělo.