Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kontrolka oleje 325i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
daedalus

Kontrolka oleje 325i

#1 Příspěvek od daedalus »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na oranž. kontrolku oleje,je dolitý po horní hranici,někdy se po nastartování rozsvítí,jindy ne,občas problikne červeně,může to značit ještě něco jiného než hladinu ?

Další dotaz bych měl jako čerstvý majitel k plastové krabičce na stropě mezi předními a zadními sedadly,k čemu je to dobré ?

děkuji
TurboShnek

Re: Kontrolka oleje 325i

#2 Příspěvek od TurboShnek »

daedalus píše:Zdravím,
chtěl bych se zeptat na oranž. kontrolku oleje,je dolitý po horní hranici,někdy se po nastartování rozsvítí,jindy ne,občas problikne červeně,může to značit ještě něco jiného než hladinu ?

Další dotaz bych měl jako čerstvý majitel k plastové krabičce na stropě mezi předními a zadními sedadly,k čemu je to dobré ?

děkuji
Nevím jakej máš model auta ale tenhle problém s rozsvěcováním oranžový kontrolky oleje po nastartování dělá rozbitej snímač hladiny oleje. Máš dvě možnosti, buď ho vyměníš, k tomu budeš potřebovat originální drahej Bosch snímač protože cokoliv jinýho se ti po několika dnech zase rozbije a budeš k tomu muset vypustit i olej, a nebo si koupíš BMW Scanner a vypneš kontrolu hladiny oleje, což jsem udělal já. Protože na blbosti nemám čas ani peníze. ;)

Jinak olej nemusíš dolejvat přesně až na maximum, stačí aby hladina byla v půlce mezi minimem a maximem. ;)

V krabičce na stropě je snímač pohybu pro hlídací systém. To je proto, kdyby ti proletariát rozbil okno tvýho luxusního Bavorskýho auta a chtěl ocizit lahev vína ve který je 5 milionů korun, aby auto začalo houkat a tvůj komorník je běžel vyhnat.

Dám ti tip na budoucnost, nikdy se v BMW, a ani v jiným autě stropu nedotýkej, nikdy ho se ho nepokoušej čistit, nikdy se nedotýkej ty krabičky prostě si ho nikdy nevšímej nebo ti odpadne čalounění a budeš mít velikej a drahej problém.
daedalus

#3 Příspěvek od daedalus »

Je to E46 325i rok 2001 pofacelift
Adnej

#4 Příspěvek od Adnej »

Zdar, oranžová je hladina, to často zlobí, mě se 2x týdně rozsvítí po jízdě a až když vypnu motor :)
Červená je tlak, to by určitě nemělo ani problikávat.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

strop můžeš uplně normálně čistit, jen ty čistící produkty nesmí být na vodní bázi, čistí se to suchou cestou.
FreeTree

#6 Příspěvek od FreeTree »

Je to už jářku 13 let, co jsem vyřešil stejný problém tím, že jsem při výměně nalil hustčí olej s vyšší viskozitou a kontrolka se už nikdy nerozsvítila... :D
daedalus

#7 Příspěvek od daedalus »

Zdravím pánové,
nechci zakládat nové téme,ještě bych měl jeden menší problém u tohoto vozidla,konkrétně se jedná o stahování okna u řidiče,dolů jde normálně plynule,nahoru jakoby ztěžka,pocukává až se v polovině zastaví a musím mu nahoru pomoci rukou jelikož je malinko vzpříčené,co by tam mohlo být špatně ?

díky za info
TurboShnek

#8 Příspěvek od TurboShnek »

daedalus píše:Zdravím pánové,
nechci zakládat nové téme,ještě bych měl jeden menší problém u tohoto vozidla,konkrétně se jedná o stahování okna u řidiče,dolů jde normálně plynule,nahoru jakoby ztěžka,pocukává až se v polovině zastaví a musím mu nahoru pomoci rukou jelikož je malinko vzpříčené,co by tam mohlo být špatně ?

díky za info
Nejspíš se uvolnili matice který dole drží sklo k tomu mechanizmu kterej ho posouvá. Budeš muset sundat tapecírunk ze dveří a utáhnout je. Taky kup silikonovej olej ve spreji s takovou trubičkou jako má WD-40 aby jsi mohl namazat kolejnice toho mechanizmu a žlábky kolem okna ve kterých okno drží. To dělej pravidelně každých 6 měsíců na každým okně. Kdyby to nepomohlo musel by jsi ten mechanizmus vyměnit, stojí kolem 1000 korun.

Později se mrknu do knížky jestli tam není návod jak to rozebrat. ;) Měl jsem to nafotit, na podzim jsem to rozebíral...
daedalus

#9 Příspěvek od daedalus »

Na dveřích je airbag,snad to nebude nějaký problém při sundávání tapecu.
TurboShnek

#10 Příspěvek od TurboShnek »

daedalus píše:Na dveřích je airbag,snad to nebude nějaký problém při sundávání tapecu.
To vůbec nevadí. ;)

Tady máš návod:

Obrázek

Až sundáš tepecírunk, to co jsem zaškrtl červeně dělat nebudeš. Opatrně za spodní kraj odlepíš černou pěnu do půlky kde jsme udělal žlutou čáru a přehneš nahoru aby jsi odhalil vnitřek dveří. Neroztrhni tu pěnu, jinak by ti mohlo zatýkat do auta. Pak okno posuneš dolů aby v dírkách byli vidět oba šrouby, srovnáš okno a utáhneš je.

Obrázek

Kdyby jsi ten mechanizmus musel vyměnit, koupíš ho bez motůrku a uděláš tohle:

Obrázek

Budeš k tomu potřebovat golu s takovou tyčkou, ty šrouby jsou myslím 8 nebo 9tky.

https://cdn.aws.toolstation.com/images/ ... /48492.jpg

Do těhle žlábků stříkej každých 6 měsíců silikonovej olej:

Obrázek
daedalus

#11 Příspěvek od daedalus »

OK díky moc,až bude příznivé počasí,pustím se do toho :-)
daedalus

#12 Příspěvek od daedalus »

Tak okno už funguje jak má,díky za radu :-)
TurboShnek

#13 Příspěvek od TurboShnek »

daedalus píše:Tak okno už funguje jak má,díky za radu :-)
Tak dneska zrovna moc příznivý počasí nebylo. :D

Čím jsi to vyřešil, utáhl jsi šroubky a namazal kolejnice?
daedalus

#14 Příspěvek od daedalus »

Ano,předal jsem tyto instrukce svému mechanikovi a rozhejbal to.
Kohyx
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kohyx »

Měl jsem to samé na e46 320i, člověk si zvykne. Pak to vyšumělo.
Odpovědět