Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#5021 Příspěvek od Filozof »

Víte o tom že se přes keyless kradou auta jak na běžícím páse ?

http://www.autoforum.cz/inzerce/system- ... seho-auta/

Myslím si ale že z 99procent 7er e65 se nekradou spíše jen nějakej individual na objednávku nebo nějakou alpinu ale klasickou sedmu určitě ne.
Tmavší občani to nedokážou ukrást a zloději se soustředí na jiné auta. Bud nové či zánovní kusy 3er - 5er či X5 - X6 nebo klasické auta.
To spíše někde hodí na špalky a vemou si kola za 30-50k co si kupujete. Toho bych se bál víc.

Jarax: Co odchází u těch klik ? Předpokládám klika řidiče asi nejvíce namáhaná bude nejdříve zlobit. motorek nebo nějaké převody či elektronika ?
Sweden

#5022 Příspěvek od Sweden »

JaraX píše:
Sweden píše:CA bych moc chtěl, přijde mi to ponižující mačkat u 7er dálku :D :D :D

Jinak od koupě najeto "už" tisíc km a stále spokojenost i když v některých věcech se stále hledáme. Momentálně mě sere široká loketka :D
tak ti ho prostě vykouří večer, s tím že dá žít ne?
Ty mrdáku jeden, ted jsi mě dostal :smich2: :smich2:

Hulení by byl asi problém no, vzadu nemám komforty tak tam lést asi taky nemá smysl což?

Jako rambo nejsem, ale loketka mě prosté sere, málo mista na pravý loket když chci držet volant jak se má, tahle jsem nucenej jezdit na stylovku ala gangster :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
kurevtor

#5023 Příspěvek od kurevtor »

Nevime o tom Filozofe :lol: :lol:
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#5024 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

JaraX píše:CA softclose zámek funguje tak že je v něm ještě jeden motorek, a ten rovnou otevře dveře, ale dost aut jsou zbasltený, že třeba odešel softclose a už tam dali starší bez CA funkce a pak musíš jedním zatažením odemčít a druhým otevřít.
jinak CA klika stojí kolem 15k, ale cca 50 procent klik jdou opravit, běžně to spravujem a když ne, 3k starší a je vyřešeno.
BTW je až neskutečný co v té klice všechno je, jako v tom madle samotnym, uplně mě to překvapilo.
matiz: E65 už nikdo krást nebude, za dobu co do těch aut dělám neznám nikoho komu se ztratila E65, E60tek par jo, E90 par jo, ale ty sedmy už nikdo krást nechce.
je to jasný, díval jsem se do etk, zámky jsou různý pro jen SC a pro SC a CA dohromady...
to madlo je pěkně nacpaný senzorama, to jo
https://workshop-manuals.com/bmw/7_seri ... page_3914/
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
petr3141

#5025 Příspěvek od petr3141 »

kurevtor píše:Snejk mi prozradil figl jak poznat, ze to nejakej fetak lakoval. Po strane auta je prolis, kterej jde pres zadni dvere a jejich hranu a ten prolis pokracuje po dverich i par centimetru do blatniku smerem dozadu. Je mezi klikou a kolem. No a kdyz to nekdo lakuje tak ten prolis jakoby zmizi.
Připadá mi, že je prolis i na levé straně, ale těžko říct z fotek. Každopádně díky za užitečný tip.

Zajímavý inzerát jsem psal kvůli tomu, že to většina lidí (včetně mě) odsoudí kvůli kosmetice jako vrak, ale vrak to být nemusí. Tam směřovala i otázka na místní guru, jestli od pohledu volezlý auto bude mít pravděpodobně v háji důležitý věci, který vidět nejsou, nebo to pravidlo není a může to být "obláčková" sedma. Nějakou výbavu má, takže to nemusí být úplný nesmysl. Samozřejmě ne pro běžnýho člověka, ale pro mechanika, který výrazně srazí cenu a sám si to opraví. Ale třeba na tom vidíte průsery že je to i zadarmo drahý, já poznám akorát tak zrcátko na výměnu a sedačky by to chtělo trochu vyčistit :)

Nejel bych se na to podívat i z toho důvodu, že mi takový auto evokuje bazarnický zmrdy v umaštěných teplákách ála Čtvrtníček v Monte Carlu :D (btw diagnostika sedmy předface v S02E10, 8. minuta :) A s takovejma lidma nechci jednat, ani kdyby se mnou byl někdo znalý :D
kurevtor

#5026 Příspěvek od kurevtor »

Petr3141: na to monte carlo kouknu, ctvrtnicek je borec. Co se tyce dotazu - tohle uz neni o kosmetice ne? Pokud to ma vodu ve svetlech tak to neni kosmetika. Pokud to ma streleny dvere, ktery nekdo preskladaval tak to uz neni kosmetika. Pokud to nekdo trefil na zadek a majiteli se nechtelo davat 30 tisic za naraznik tak to nejak vojebal a neopravil ty vyztuhy ze v tom nesedi pdc cidla tak to neni kosmetika.

Kosmetika je pro me ta promacklina v laku na leve strane nebo ty zaschly psi blitky na zadnich sedackach.

Obecne mi tak nejak pripada, ze M znacky a barvicky na aute (zejmena na sedmicce) jsou jasna indikace majitele co servis moc neresi :D
petr3141

#5028 Příspěvek od petr3141 »

Asi jo, v tomle případě je tam toho už asi hodně mimo běžnou kosmetiku. Ale stejně, když to někdo odře o svodidla a pak se to neopraví úplně 100%, v čem konkrétně to vadí při provozu? (normálně se ptám, nevím to). Dokážu si představit lidi, kterým je jedno, že to někde nelícuje, šrámy na karoserii neřeší protože jezdí hodně město, a nevadí jim, že pár věcí nefunguje (např. parkovací senzor), hlavně že je motor a podvozek OK. Kdyby byl ten nájezd reálný, tak snad je šance, že to předchozí majitel(é) ještě nestihli úplně dojebat? :D

Jen mě zajímá, jak to to v praxi je, jak často se stává, že člověk přijde k "leštěnce" za 15K a pak zjistí, že to jede nahovno. A naopak, zanedbaný auto jede pěkně, koupí se za dobrou cenu a vyplatí se ho dát do lepšího stavu (za předpokladu, že si to kupující umí udělat sám).
petr3141

#5030 Příspěvek od petr3141 »

Tahle je za dobrou cenu, ne? Pro milovníky šedé jasná volba :D
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... UNREPAIRED
To je stropní klima vzadu? Na 750 ji nevidím moc často. Zajímavá je taky nasca jenom s masážema
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#5031 Příspěvek od Snejk »

stropni klima a absence vyhrevu... to se hodi nekam do afriky ale ne k nam.. :lol:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5032 Příspěvek od matiz »

No fuj....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5033 Příspěvek od JaraX »

aji v Africe by mi chyběl
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5034 Příspěvek od matiz »

:D :D :D :D To auto je nekoupitelne, navic za ty prachy....
zvedavec

#5035 Příspěvek od zvedavec »

Snejk píše:stropni klima a absence vyhrevu... to se hodi nekam do afriky ale ne k nam.. :lol:
no v africe bys potřeboval hlavně provětrávanou pérdel.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#5036 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

kolik že to km vydrží ten N73 než začne chtít deseti/statisíce?? :D http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 0#p1092112
do 350k km, by tedy měl bejt čas...

jedna 760Li v barvě Lesů ČR a málo km
https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-760 ... c%26r%3d61

a jedna s barevně zajímavým interiérem

https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-760 ... 10%26r%3d5
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
jurajof

#5037 Příspěvek od jurajof »

a 760 e65/66 je na tom jak se spolehlivosti oproti 750/745 (ktere vydrzí hodne moc...) ?
pri malym najezdu by mi davala smysl vic 760 :) . Navic je tam dobre pomer cena/vykon .
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#5038 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

tady se to právě řešilo: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... y&start=40

třeba už jsou nový zkušenosti :)
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
jurajof

#5039 Příspěvek od jurajof »

slepota to neni pekna vec:)...ok, dik.
kurevtor

#5040 Příspěvek od kurevtor »

Travison píše:https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-7/18114771?goFrom=list
tak a ted mi prosim nekdo vysvetlete tu cenu :shock: Jako sorry, ale to auto vypada fakt skvele (kdyz srovnam starsi sedmickovy vraky, tohle je jiny tisicileti na pohled)... ja ani nevedel, ze do toho furt 3.0i davaji, ale dokaze nekdo objektivne rict proc je tohle tak levny? To se na tom furt neco tak sere nebo proc? :shock:
Odpovědět