Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Digitální CD Changer - Z4 E85

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
paolo2

Digitální CD Changer - Z4 E85

#1 Příspěvek od paolo2 »

Zdravím,

mám takový ožehavý dotaz.

Nedávno jsem koupil digitální měnič - https://www.mjakes.cz/digitalni-prehrav ... im_menicem , nicméně to nehraje tak, jak bych si představoval. Hudbu jsem tam zkoušel dávat různou, v nejvyšší možné kvalitě, ale zkrátka to nemá "koule". Chybí tomu výšky, basy, je to hodně ořezané a tak dále. Mám i aux přímo z rádia a s ním je to o 1000% lepší, stejně jako rádio samotné.

Mám tam Business CD s reproduktory i vzadu (nějaké to příplatkové stereo).

Našel jsem že prodávají i měnič na vozy s DSP -
https://www.aliexpress.com/item/Beemer- ... b9ce06e8c3
- Tady je to vidět i s fotkama, toto se vloží ještě mezi to všechno a jede to víc. Jenže, DSP v rádiu nikde nevidím, žádná taková položka tam neexistuje, nicméně dle hledání jsem zjistil že tam DSP možná je, jakýsi zesilovač v kufru u baterie mám, ale vážně si nejsem jistý. Jediný rozdíl vypadá v koaxiálním výstupu, půvoní měnič ten výstup měl, ale zapojený nikam nebyl, takže jsem se po tom nepídil. Nefungoval od začátku co to auto mám, takže je možné že tam ten kabel byl vypadlý, ale vážně se mi nechce zase rozebírat kus auta abych zjistil, že blbě hraje ten digitální měnič sám o sobě.

Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Díky
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Digitální CD Changer - Z4 E85

#2 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

ke kvalitě reprodukce - záleží, co máš ve výbavě, aby to hrálo, tak buď SA676 Hifi, spíš ale SA 677 Hifi professional, ten zesilovač, co zmiňuješ, že tam máš, může být dodělanej neorigo třeba...

jestli to dobře chápu, tak chceš přehrávat mp3 přes ten digi měnič třeba z usb, nebo paměťové karty? vím, že tam lidi dávají místo orig měnice Dension, je otázka jak komfortně to spolupracuje s rádiem v Z4 (máš navigaci?)... měnič i rádio v Z4 podporují mp3 z CD (možná může záležet na roku výroby auta), tak co si to prostě postaru nevypálit na cd, a těma napěchovat původní changer a mecchaniku v rádiu?
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Odpovědět