Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dodělání GSM startu k Webastu e39
Dodělání GSM startu k Webastu e39
Ahoj, neřešil někdo dodělání téhle funkce na e39 530d? Díval jsem se, co se dá sehnat, ale pořád mě to přijde hodně peněz a člověk si řekne, že ty peníze utratí raději za něco užitečnějšího pro auto. Ale u Číňanů se dá spínací GSM modul pořídit doslova za pár korun, ale jde o to, jestli je možnost připojit nějak jednoduše modul do stávající elektroinstalace. Jestli tomu Webastu stačí pouze spinací kontakt relé modulu. Poradil by někdo znalý jestli je to technicky možné? Díky moc
Re: Dodělání GSM startu k Webastu e39
webastu staci pouze privezt 12v na jeden pin. Mel by to byt pin c.1 1. zleva dole - cerny drat. (pokud nemas velke bc tak je pin neosazen) Navic pokud nemas velke bc, tak ti nesepne sam vetrak. Musela by se dotahnout kabelaz z bufiku do ihka? nedelal jsem to. ale i tak, vodu ti to normalne ohreje (pokud teda nemas v hajzlu vodni cerpadlo, coz byva velmi caste.
kdyz do webasta proud prestane jit tak se dochladi a vypne.
dej vedet jak to jde, pokud se do toho pustis
kdyz do webasta proud prestane jit tak se dochladi a vypne.
dej vedet jak to jde, pokud se do toho pustis
uživatel all na to vyrábí jednotku
Díky. Tak všechno co píšeš splňuji. Velké BC mám, vodní čerpadlo je měněné pár let zpátky. Důležité je, že je to technicky proveditelné. Zkusím někde na netu pohledat schéma zapojení a uvidím. Pustit bych se do toho pustil až bude teplo, nemám garáž, ale určitě bych dal vědět.
Pro JaraX Zkusím mu napsat, ale pochybuju že by to bylo řešení za pár stokorun. Ale díky za tip
Pro JaraX Zkusím mu napsat, ale pochybuju že by to bylo řešení za pár stokorun. Ale díky za tip
-
Stačí přivést 12V na pin č.1 a je hotovo, vyhřeje se i interiér, záleží na jakou dobu Webasto spustíš, já mám na svém malý BC a nic jsem nekódoval ani nepřidával žádnou kabeláž, platí pro všechny E39 vyrobené po 3/99, teď v zimě je to paráda. Mám na ovládání Telestart T80
ja dodelaval hodinky pro webasto a mam maly bc a oproti druhemu autu ktere ma velky bc tam chybeli myslim dva dratky, ani pin1 nebyl osazen, musel sem tam pridat konekturek dovnitr, kazdopadne myslim ze vetrak mi nezapl ani po 15 min
Ale je fakt ze to byl rv 1998, tak ty novejsi uz to muzou mit
Ohledne webasta me serou dve veci:
1. nelze koupit kulaty zhavici kolik ktery se daval do vsech e39 - jde koupit pouze hranaty, ale ten nepasuje a musi se koupit novy kotel za ranec
2. nelze koupit vodni cerpadlo co je pri webastu, v bmw stoji cca 8tis a jinde jsem ho nenasel. Ale nasel jsem velmi podobne ktere ma akorat jinak privod a vyvod ale ten by mel jit prendat ze stareho
Ale je fakt ze to byl rv 1998, tak ty novejsi uz to muzou mit
Ohledne webasta me serou dve veci:
1. nelze koupit kulaty zhavici kolik ktery se daval do vsech e39 - jde koupit pouze hranaty, ale ten nepasuje a musi se koupit novy kotel za ranec
2. nelze koupit vodni cerpadlo co je pri webastu, v bmw stoji cca 8tis a jinde jsem ho nenasel. Ale nasel jsem velmi podobne ktere ma akorat jinak privod a vyvod ale ten by mel jit prendat ze stareho
Díky za odkaz už jsem ho studoval. Ale. Uživatel All už tady nebyl přihlášený přes půl roku. Navíc nechci do toho tolik investovat. Pokud opravdu stačí přivést jen napětí na webasto jak píše Carlos0111 udělám si dálkový start pomocí gsm modulu za pár stovek.
A prosím tě jak je to tam s tím připojením. Kdysi jsem to měl rozdělané,ale už si to nepamatuju. Našel jsem nějaké schéma, ale nejde mě to sem vložit. Jsou tam dva konektory. Jeden 2 pinový a jeden 6 pinový? Na tom malém je značen přívod napětí 12V. Tzn že na tenhle pin č.1 přivést napětí +12V a Webasto se spustí?carlos0111 píše:Stačí přivést 12V na pin č.1 a je hotovo, vyhřeje se i interiér, záleží na jakou dobu Webasto spustíš, já mám na svém malý BC a nic jsem nekódoval ani nepřidával žádnou kabeláž, platí pro všechny E39 vyrobené po 3/99, teď v zimě je to paráda. Mám na ovládání Telestart T80
-
Stálý proud 12V se přivede na 6pinový konektor, pin č.1, na schématu má označení clock
Díky vám všem