Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Špatný studený start e91 325i
Špatný studený start e91 325i
Ahoj, mám problém který se objevil teď v zimě. Motorizace N52B25A, rok 2007. Studený start má nepravidelný chod (startování obecně), vypadá to jako by 1-2 dva válce vůbec nepálili. Střílí to do sání. Zřejmě. Vyndal jsem svíčky, všech 6 cihla s lehkým nánosem spálenýho oleje - zřejmě. Tyhle motory žerou olej, co jsem slyšel. Dal jsem nový svíčky, ale pořád to samé, ale motor už má lepší zvuk. Dal jsem velfobin do nádrže. Zatím neeviduji zlepšení. Pokud se motor zahřeje, chod je čistý. Aktuální start pouze točí. Čistě a nic. Vyhodilo to chybu "Zapnuté startování". Takže zřejmě asi problém s cívkou, zapalováním obecně. Na třetí otočení to chytlo. Chod čístý. Cívky bez koroze či vody, vlhkosti, konektory suché. Nevíte co s tím? Zkušenosti? Díky moc.
Re: Špatný studený start e91 325i
a separator je jak starý?
zapnuté zapalování není chyba, jen tě upozorní že jsi otevřel dveře ale máš zaplé zapalování. s cívkama to nemá níc společnyho
zapnuté zapalování není chyba, jen tě upozorní že jsi otevřel dveře ale máš zaplé zapalování. s cívkama to nemá níc společnyho
Jo, chápu. Takže ohledně separátoru, je to z SRN. Mohl bych se podívat do servisky zdali to měnili. Najeto 220K.
do servisky se takové věci nepíšou