Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
jardan

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#5341 Příspěvek od jardan »

Filozofe jak to tady již nějakou dobu pročítám Ty nebudeš nikdy poslouchat že jsi měl počkat.. Ty totiž budeš čekat do smrti jelikož žádnou E65/66 nikdy nekoupíš :lol: :lol: :lol: :lol:
Filozof

#5342 Příspěvek od Filozof »

Hele arnie 2 klídek. Aby jsi se nedivil.... za týden to nebude ale ? .... kdo ví kdy přijde ta přímo pro mě. Ty jsis svoji pořídil a užívej si toho dokud to jde.

Taky si chci udělat radost ale přeci musím uvážlivě abych tady nebyl za blbce že dělám rozumy a sám si koupím auto co nemá EDC které je duležité. To by mě hodně štvalo a ikdybych ušetřil pár korun tak auto by nesplnilo co mělo. Výbava a stav prostě musí alespon nějakej být. Kilometry neřeším klidně vemu co má 400k za sebou pokud bude mít servis taky ok a dá mi štempl na něj jeden z guru co tu máme že to auto stojí za to koupit jej.
jardan

#5343 Příspěvek od jardan »

ja jsem v poho ale fakt to tak vypadá :D rozhodně to není tak že bych Ti to nepřál :)
jo já jsem spokojenej stálo mě to pár kaček a myslím že to byl můj nejlepší kup auta a to už jich mám za sebou asi 7-8 :) ale tak ještě je asi brzo hodnotit, každopádně to auto je fakt nadpozemský i když v něm "nemám" motor že :lol: ale tak zas to třeba jednou bude jedna z nejvybavenějších 735i v republice :lol: jestli né ta nej ani si nejsem za svou krátkou působnost tady vědom že by tu někdo další 735i měl :shock:
a ty pan vševědoucí si chtěl koupit sedmu bez EDC ? to mi moc hlava nebere po všech těch tvejch rozumech
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#5344 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Filozofe nerikal jsi ze chces koupit 7er co ma 50 najeto a ted pises 400. to jeste pises takvoy bludy jako ze EDC, ale to chce mít jeste DD.
No nekdo aspon auto koupil a porad o tom nekafra, jak o prvnim sexu ze ho bude mit, ale jeste nevi kdy :)
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Mahla

#5345 Příspěvek od Mahla »

Tvl., já už se v tom pomalu začínám ztrácet. :idea:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5346 Příspěvek od matiz »

Ja uz se ztratil davno -)
Kane

#5347 Příspěvek od Kane »

Filosofe, kdyby ses přeci jen někdy odhodlal a tu e65/e66 koupil, což zřejmě jen tak nebude, ale kdyby přeci jen, tak si snad koupíš auto jaký TY budeš chtít, který TOBĚ bude dělat radost.

Tím narážím na Tvůj příspěvek, že pak nehodláš poslouchat bla bla bla. Proč by taky měl, kupuješ (tedy Ty ne, ale většina lidí) snad auto pro sebe, tak můžeš z vysoka srát na to, co tu kdo jinej bude blejt za názory.
kurevtor

#5348 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:dyt se to zas tak moc nesere, 80 procent sedmiček co ke mě jezdí ma logica puvodního bez repasů, a to už ma skoro vše najeto přes 250k, tzn že to splnilo očekavani, vydrželo to co bylo potřeba. asi nemužem čekat že to auto vydrží milion km bez toho aniž by se na něj sáhlo.
na E65 se "fakt sere" minimum věci, mezi ty co se "serou" hodně patří přídavná vodní pumpa, ty se dají měnit po kýblech, AUC sensor, to je u všech BMW, ale to je danny životností toho čidla. méně poruchový ale pořád dost je softclose a CA kliky.
ach JaraXi zase ty tve statistiky ze sveta " na servis bereme jen auta s potencialem" :D Uz to tu sam psal Snejk, ze naopak tyhle veci jako logic se serou extremne a vsem a moje zkusenost to jen potvrzuje... 80% ze ma puvodniho logica? :shock: tak to se klidne vsadim, ze 80% tady na klubu bude mit spis repasovanyho logica...

Fakt nechapu jak muzes napsat, ze CA kliky jsou mene poruchovy???? :shock: :shock: :shock: Je tu prosim vas nekdo, kdo ma e65/e66 a ma vsechny 4 CA kliky funkcni nebo to nikdy nemusel resit? Vsak prece ty kliky naopak odchazi uplne vsem a uplne na vsem ne?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5349 Příspěvek od JaraX »

ano kliky jsou méně poruchový než AUC a přídavná vodní pumpa,
znam dost aut s puvodníma klikama a všema funkčníma, ale taky sem jezdí auta kde nejde ani jedna klika.
kdyby se mi s tím chtělo srát, tak ti logicy klidně nafotím.
300k ten logic většinou vydrží, ale pokud to kotlíš, tak odejde dřív, to je jasny, odpálit jde.
ale já fakt řešil minimum logicu, naprosty minimum.
schválně kdo z mých zakazníku řešil logica at se ozve :)
kurevtor

#5350 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Falcon komplet repasem to pozvedne o dalších cca 20 procent nad originální L7 z výroby.
Prosim te Filozofe.. ty nectes co tu kdo pise nebo cuchas toluen nebo co je s tebou prosim te? Napisu ti, ze to tak neni. Ano oukej, to ignorujme, psal to blbecek kurevtor. Ale Jarax ti sam napise, ze to NENI PRAVDA, ze on a jeho 3 mechanici v tom rozdil neslysi. Ne proste, ty stejne hned zase zvopakujes svou pohadku ze treti ruky a jeste pro nas mas akuratnich "cca 20 procent" :roll:
Filozof píše:Udělejte si sraz a dejte L7 na střední úroveň hlasitosti stejnou píseň ze stejného zdroje a pak to samé na plnej. Klidně si to změřte měřákem. Komu to zdechne během chvilky už měl stejně mrtvolu co by to brzy vzdala. Kdo se bojí tak se na to vykašlete. :lol:

Morevole my to nepotrebujeme srovnavat :roll: to ty zacni s tim, ze si to zkusis poslechnout a pak si udelat VLASTNI nazor, ale to by bylo moc slozity, radsi budes papouskovat hovna.
Filozof píše:další upgrade hodně vysoko jsou kvalitní repro. Viz matiz nakousnul v jiném vlákně.
To pozvedne L7 jistě na jinou úroveň ještě někam uplně jinam.
jasny, jeste nekam uplne jinam, do prdele asi. Ale jen cca 20 procent.
Filozof píše:o té L7 to není z mé hlavy ale od člověka co měl upgrade L7 a řešil to s falconem jeden čas a slyšel hrát i jiné L7 aby to porovnal na různé úrovně.
aha a ten clovek je tady na foru? :lol: :lol: :lol: tohle ti tu uz nikdo nezere Filozofe :D Zas ti tvoji "kamarad pritelkyne ucetniho byvale kadernice moji svagrove" co? Proste opet Filozofova jedna baba povidala. Tentokrat to ale byla baba co primo veci resila s Falkacem, oukej :lol:
Filozof píše:Jsem rád že mi jarax udělal jasno s tím EDC. A že to nemá smysl at si počkám na jinou.
Uff, uz jsem se lekl, ze by ti na to vsichni dali palec nahoru a tys to musel koupit a musel hledat vymluvu jinde :D Ty to nechces koupit, jen hledas duvody proc ne :D Tak ted jen pockat na jinou.. :D :D Mas dalsich 10-15 let klid a muzeme tady o tom teoretizovat.
Filozof píše:Ta longová byla za 6,5k nebo kolik ale vsadím boty bude chtít investice. Ted jde o to kolik.
Boze muj ty jsi fakt trotl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sorry, ale pro me jsou tyhle tvy textu ta nejvetsi pablbstina napsana pablbem.
BMW 7 starej vrak co spadne na cenu 6500 EUR ze bude chtit "investice"?? :shock: Ne fakt?!! :shock: Pockej to jako vazne? :shock: Mohl by to tady prosim nekdo potvrdit? :shock: Nechce se mi tomu verit, ze by vrak co spadne na 5-10% ceny vyzadoval nejaky prachy.

A i bys na to vsadil boty Filozofe? Wow, to je opravdu sazka jak prase, ty se musis vyzivat v riziku. Kurz je na to kolik? 1:1? Nebo kolik ma byt matematicky spravne kurz na jistotu? Opet pablbstina jak z ucebnice pablbstiny pro pablby.
Filozof píše:Já už to řešit nebudu když je EDC duležitá položka. Nechci jako arnie tady roky něco posluchat nebo řeči že jsem měl měsíc počkat a měl bych krásnou briketu 2 ve vůni :lol:
A že bez EDC nevím o čem je 7er.
jasne, uz to neres, je to fakt otravne :D
jen dokazujes jaka je to od tebe poza, kupujes to kvuli sobe, nebo kvuli bmwklub.cz? No tak bys mel auto bez EDC, jee to je traga. Furt uplne jinde nez e38, ale na bmwklub to nepochvali tak to nechces. Nevis jak to jezdi s EDC, nevis jak to jezdi bez EDC, ale aspon mas vymluvu :D
Na foru vsem radis, ze EDC je must have zaklad vybavy s takovou tou klasikou L7, DD, V8 atd a najednou je to pro tebe prekvapko. Na foru vsem radis at maji 50-kilo bokem na vstupni servis a najednou je to pro tebe prekvapko, ze to bude chtit dalsi prachy.

Vsem pablbum preji prijmeny den!
kurevtor

#5351 Příspěvek od kurevtor »

jardan píše:Filozofe jak to tady již nějakou dobu pročítám Ty nebudeš nikdy poslouchat že jsi měl počkat.. Ty totiž budeš čekat do smrti jelikož žádnou E65/66 nikdy nekoupíš :lol: :lol: :lol: :lol:
BINGO!

Jardan odhalil pravdu o temne strane sily a to je tu s nama kolik, tak 2 mesice ne? :D :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5352 Příspěvek od JaraX »

já jsem ještě neviděl sedmu co by nevyžadovala investice, ani 2 roky stara F01, vubec žádná, jen některá chce větší, nekterá menší,
a je jedno kolik stojí, jeslti 50k nebo 300k, ta amarone vyžaduje mnohem větší investice než vyžadovala třeba briketa.
prostě je jedno kolik to auto stojí, základ je to projít, udělat si seznam investic , teda kurevtor by ti vysvětlil že to nejsou investice, to se ti totiž moc nevrati, ale seznam problemu, a pak zjistit co ti vadi, co ti nevadi a podle toho koupit/nekoupit,
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#5353 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tak Jaraxi ono jde taky o to v jaky stavu ten L7 je. Od Falcona vim, ze proste to nehraje tak jak by melo hrat, ze si proste ten repas ta L7 zaslouzi, zesik/ASk. Mě sice třeba ASk hrálo ale hrozně a bylo mě divný ,že to celý chrčí a huhlá, když to Falcon orpavil byl oto úplně něco jinýho.
Jo a CA kliky mě jdou všechny ikdyž pravda je to E70 a na E53 mě taky všechny kliky jdou i když teda bez CA :)))
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne pon 18.02.2019 10:12, celkem upraveno 2 x.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
kurevtor

#5354 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: Taky si chci udělat radost ale přeci musím uvážlivě abych tady nebyl za blbce že dělám rozumy a sám si koupím auto co nemá EDC které je duležité.
jo tak to jo, na to pozor Filozofe... bejt tady za blbce to radeji opravdu peclive vse uvazlive promysli! :lol: Fakt bys timhle uz hoooodne zariskoval svou dobrou povest zde na klubu :D
jardan

#5355 Příspěvek od jardan »

Kurevtore mi zase krivdis bych řekl už tak 4 :D ale přečetl jsem tu snad všechno a jen z toho vím o sedmach skoro vše co je potřeba pro koupi, člověk by mohl jen kontaktovat guru a koupit a ne tu dávat božské rady ala filozof a nakonec koukat po sedmé bez EDC :lol: to jsem malem umřel :lol:
Ta odpověď na servis mě od Tebe fakt rozsekala :D :D :D

Já bych řekl že on snad ještě v žádné E65/66 nikdy nejel jinak by ji už fakt musel mít 8-) ale jestli na ní nemá a chce si brát úvěr tak je blázen :lol:
Filozof

#5356 Příspěvek od Filozof »

Nemám čas na dlouhé rozpitvané odpovědi jako kurevtor ale pá vět napíšu.

Ano co doporučuji beru že taky stím počítám. To že během pár měsíců auto spolkne 20-50k stím počítám. Myslel jsem šílené investice jako je 100k+ to se mi fakt dávat nechce. A kdybych neměl limity, tak přemýšlím o dražším faceliftu 750i to je jasné přeci ale několik aut do cca 150k se objevilo a ZNÍ TO LÁKAVĚ.
Dokonce jedna s lpg jen prostě zatím čekám na VIN.

Některé věci jsem přehodnotil a ano chtěl jsem vonavku co má 50-100k najeto ale po pruvanu od Snejka tady i jaraxe jsem pochopil že bych na tom neměl trvat ze dvou hledisek. Bude drahá to za prvé a stejně bude chtít investice a bude pak stát 2x tolik jak ta více jetá.

Takže jsem změnil názor po té diskuzi od obou jsem si něco vzal k srdci :lol:

Proto klidně budu koukat po autě zo má 400k když má motor po GO atd. Jen musí mít dobrou výbavu co chci já osobně a pak rozumnej stav kde investice nebudou závratné ale třeba ten vstup kolem 30-50k ideálně.
Snad to někdo pochopil nechci auto do kterého musím 150k ještě nalejt .... asi tak. ;) :)

JARDAN: PROTO JSEM SE PTAL KOLIK BY STÁLO DODĚLAT EDC. POKUD BY JARAX ŘEKL 15-20K JE TO JINDE ALE PŘI 50K UŽ NEMÁ SMYSL NAD TÍM UVAŽOVAT VŮBEC.A SEŽENU AUTO CO BUDE MÍT VŠE. ;)

Snad jsem upřesnil to co některým stále nedošlo ještě...

A ten L7 když má logicky silnější koncáky tak hraje líp. Klidně mi nevěřte a vemte si měřák a změřte si hladinu kolik máte u aut s FULL repasem a kolik u starého L7 na plný volume. Třeba to bude menší rozdíl co já vím 10procent ? Ale tam je pak jistota.

u DSP BMW 7er E38 JSEM SLYŠEL ROZDÍL PEKELNÝ ŘEKL BYCH 2X TOLIK VÝKONU JE TAM a mnohem čistější podání při vyšší hlasitosti, lepší zesilovač 4x40watt oproti původnímu 4x20w.

U L7 v e65 takový dramatický růst není dle všeho. A taky záleží zda jde o klasickou opravu nebo full repas ale jistě bude znít lépe nově vyměněné komponenty jak vyschlé kondíky co mají 5proc funkčnost a ostatní součástky pi 15-18letech...
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#5357 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Všichni jste na Filozofa hnusný !
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5358 Příspěvek od JaraX »

Arnie_one píše:Tak Jaraxi ono jde taky o to v jaky stavu ten L7 je. Od Falcona vim, ze proste to nehraje tak jak by melo hrat, ze si proste ten repas ta L7 zaslouzi, zesik/ASk. Mě sice třeba ASk hrálo ale hrozně a bylo mě divný ,že to celý chrčí a huhlá, když to Falcon orpavil byl oto úplně něco jinýho.
Jo a CA kliky mě jdou všechny ikdyž pravda je to E70 a na E53 mě taky všechny kliky jdou i když teda bez CA :)))
přečti si pořadně co jsem psal. Logic na pěkných sedmách moc neodchází, tak že by prostě nehrál celý kanál, ale 95 procent sedmiček už má toho logica opotřebenyho tak že už nehraje jak novej nebo zrepasovanej.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#5359 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jo jo, ted uz je to citelny :) takze si vlastne napsal predtim to co ja ted, rozumim.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Odpovědět