Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Elektrická okna, předělání e36
Elektrická okna, předělání e36
Zdravim,
chtěl bych u Compacta předělat okna na elektrická, mám dveře se stahovačkama, a našel jsem shéma přepínacích relé, ale
vzhledem k tomu, že do motorku vedou dva silný kabely a tři slabší a navíc na těch silnějších mi multimetr ukazuje, že jsou propojený, nechápu jak to zapojit...
Díky moc za rady.
chtěl bych u Compacta předělat okna na elektrická, mám dveře se stahovačkama, a našel jsem shéma přepínacích relé, ale
vzhledem k tomu, že do motorku vedou dva silný kabely a tři slabší a navíc na těch silnějších mi multimetr ukazuje, že jsou propojený, nechápu jak to zapojit...
Díky moc za rady.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrická okna, předělání e36
Elektrická schemata: https://webshare.cz/#/file/1gg3946r77
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- icecold
- Kontaktovat uživatele:
sežen si silová tlačítka ( velkým bílým konektorem0 https://www.autokelly.cz/Product/FB-210 ... 6;38265583) a zapoj vše od baterky přes to tlačítko do stahovaček. Nic víc není pak potřeba. Jelikož v originále ty okna jsou ovládané přes komfortní jednotku a zapojovaní je už dost složitější
e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Díky za schémata,něco jsem tam našel tak uvidíme.
Tlačítka nepotřebuju, mám už udělaný ovládání přes relátka,to je v pohodě, jen to zapojení dvou výstupů z relátek nějak nevím jak zapojit...
Tlačítka nepotřebuju, mám už udělaný ovládání přes relátka,to je v pohodě, jen to zapojení dvou výstupů z relátek nějak nevím jak zapojit...
Teoreticky by šlo sehnat tu jednotku ZKE a napojit to ne?
- icecold
- Kontaktovat uživatele:
tady máš schéma
- Přílohy
-
- EMAAAgNwpOA-960.jpg (92.12 KiB) Zobrazeno 5636 x
e36 328i
e36 325iA
e46 320d
e36 325iA
e46 320d
Díky, přesně takhle jsem to udělal a nic a tak jsem napojil 12V z baterie na Aku vrtačku přímo na ty kontakty a jen v motorku cvaklo a v místě kontaktu zajiskřilo... multimetr mi hlásí propojení na těch dvou kontaktech co je v tom plánku, na který tam je ten přívod...?
Tak chyba odhalena, ta aku baterie už nemá kapacitu, aby s motorem pohla, proto jen to cvaknutí.
Na autobaterii to maká v pohodě.
Jen ta druhá poloha spínače vyruší chod motoru,s tím asi nejde nic dělat. Na tu první polohu to maká.
Děkuju za pomoc.
Na autobaterii to maká v pohodě.
Jen ta druhá poloha spínače vyruší chod motoru,s tím asi nejde nic dělat. Na tu první polohu to maká.
Děkuju za pomoc.
a není lepší si tam dodělat zke jednotku a mít okna s dojezdy? nebo si sežeň motory ze staršího coupe který má jednotku na sobě a nemusíš držet tlačítko celou dobu jako debil
Nema nahodou kompact jen signalove vodice z motoru k tlacitku a do motoru silove kabely?
Kazdopadne je nejjednodusi vzit z jineho auta svazek a vymotat si kabely co clovek potrebuje. E36 ma na tohle svazky udelane vyborne.
Clovek pak ma vse zapojene dle manualu.
Kazdopadne je nejjednodusi vzit z jineho auta svazek a vymotat si kabely co clovek potrebuje. E36 ma na tohle svazky udelane vyborne.
Clovek pak ma vse zapojene dle manualu.