Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kawaman

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#5501 Příspěvek od kawaman »

Nikde neuváděl, že má výfuk ala Jarax, ani servis u tebe. Jen aby nedošlo k nedorozumění.
Jinak problémy tam nějaké měl s vodou lpg atd. To si ale zájemce může dohledat tady, či na fb..
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Pilifo

#5502 Příspěvek od Pilifo »

Hodíte sem link na (asi inzerát) FB?
kawaman

#5503 Příspěvek od kawaman »

Je to uzavřená skupina, takže je to celkem zbytečné
Michal595

#5504 Příspěvek od Michal595 »

No link sa asi neda hodit, jak hovori kawaman majitel nic nehovoril o tom ze by mal vyfuk od jaraxa alebo ze by bola u neho servisovana...to filozof len tak nejak vydedukoval:)
Filozof

#5505 Příspěvek od Filozof »

cituji inzerát:

Chtěl by někdo 750i v LPG, se vším udělaným. A i nějakou výbavou dodělanou. Jako NV ( nová kamera) , dvojité skla. Sportovní výfuk, piano lack v interiéru. ( inerier hnědý, club), Přední komforty - výhřev, masáž( club neumí odvětrávání), lednička, EDC, DD, adaptivní světla( vyleštěné a polepené speciální folii), Asistent potkávacích světel. Snížený termostat. Roletky vzadu. Origo tažné z výroby.Po repasu: předních tlumičů EDC, ASK a L7, DSC( od falcona), komplet předělaný plyn.( HL propan z Ostravy) loni dělaný dynamický průplach převodovky. Alternátor, kladky, všechny hadice a expanzka nové. Nová Baterka. Olej měněný cca 10-12tis km. Vše jsem schopen doložit. Spotřeba mezi 13-16l LPG. Psal jsem si servisní knížku. Km necelých 300 tis. Cena 260 tis kč - pevná

Já měl zato když se dělal snížený termostat u jaraxe že to viděl a řekne více .... tak snad se to objasní kde se to servisovalo mimo falcona ...
kawaman

#5506 Příspěvek od kawaman »

Vidíš snad někde v tom, co jsi citoval slovo jarax???? Kurvafix, prober se, filozofe
Filozof

#5507 Příspěvek od Filozof »

Proto sem to sem hodil že se jarax ozve a vyjádří se .... vím že o tom autě tady někde s klimsonem hovořil před rokem či dvěma když jej kupoval...
Jarax to dal na správnou míru a řekl jak to bylo.
Tak si ten termostat asi jen koupil. Já měl zato že to Jarax alespon viděl když se dával Tan3ruv upravený termostat....
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#5508 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Filozof píše: Jarax to dal na správnou míru a řekl jak to bylo. Tak si ten termostat asi jen koupil. ....
... žádné drogy! :o
“Ability is what you're capable of doing.”
inspi1981

#5509 Příspěvek od inspi1981 »

A to si jako myslis ze se ten termostat neda koupit jinde?
TANN3R

#5510 Příspěvek od TANN3R »

Dá, ale Klimson ho má ode mě :D Ale montoval mu ho někdo jinej.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5511 Příspěvek od JaraX »

jj jelikož já jsem klimsona okamžitě vyhodil když jsem tu "sedmu" viděl, navíc tam měl(asi má) závadu, kterou neumíme opravit ani já ani Snejk a díky ní to ani legálně neprojde STK. a vůbec nechcu být s takovou sedmou spojovanej.
Filozof

#5512 Příspěvek od Filozof »

můžeš říci kde ta závada je ? na motoru ani podvozku to asi nebude že ?
soukupadam

#5514 Příspěvek od soukupadam »

tři fotky na facebook, lákavej popis a lidi v tom hned viděj strašnou pecku auto.
kawaman

#5515 Příspěvek od kawaman »

Já v tom nic extra neviděl. Ale naleštěné hezky + super kola.
Filozof

#5516 Příspěvek od Filozof »

Tak přemýšlím zda už se ta chyba na autě nějak vyřešila. Co přehrátí SW v jednotkách či automat vykazuje anomalie ?

Možná by to řekli profíci na automaty, že je tam nějaká porucha. Docela zajimavý ale stk by stím snad projít šlo ne ?

Ty e65 jsou celkově strašně složité stroje. Vidím hledat tak specifickou chybu to je šílenost.
Kdyby to už alespon někdo někdy řešil.

Dělá to problémy jen při bržděním motorem....

Na pohled auto vypadá pěkně ale jak tam komunikují defakto počítače (jednotky) mezi sebou a předají si špatně nějakou informaci tak pak může nastat docela problém... no nechtěl bych to řešit.

Kdyby byli nějaké testery na jednotky. prostě otestovat jednotku přes tester či diag, aby bylo jasné že všechny jednotky komunikují správně dle protokolu a nevykazují žádnou leč sebemenší nesrovnalost.
To se prostě otestovat nedá což. Nebo je tady ta možnost.

Vím že už to neřešíš ani tě to nezajímá tak to pitvat nebudu.

Zlatý počítače .... tam je pár komponent a pár švábů nebo podělanej software či kabeláž....
Ty auta už musí bejt strašnej oser někdy řešit takovou věc když tam komunikuje xx počítaču mezi sebou plus technika.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5517 Příspěvek od JaraX »

není to žádná elektronická chyba, v tom autě na kterým jsem to řešil jsem měl už tisíc druhých věcí, prakticky vše okolo motoru, včetně jednotky motoru, sání, vaček, a a asi 20 dalších věcí, nejspíš to dělá měnič, ale to musím zkusit.
klimsonn

#5518 Příspěvek od klimsonn »

Dobře jste mě tady probrali :D
Věcně, chyba se nijak neprojevuje. Jen když se připojí diagnostika. Chyba se smaže a objeví se zase jednou za čas. Háže chybu váhy vzduchu. Váha vzduchu je ok. Po vypozorování to opravdu dělá hydroměnič. Při jizdě nad 90km/h a jízdy bez plynu, a postupném zpomalování nastane při otáčkách cca 1200 téměř necitelné zakolísání. Jednotka to vyhodnotí jako málo vzduchu a hodí chybu. Může za to hydroměnič.
JaraX mě nevyhodil. ŘEKL že se na to bude moct podívat nejdřív za 3 měsíce( má plno, což respektuji a chápu)
Věci přes diag jezdím do Ostrovy, když tam jedu pracovně. A nebo na slovensko( mám to blíž než k Jaraxovi) a nečekám 3m.
Když jsem to řešil s jaraxem, že tedy vyměnit hydroměnič. Tak mi řekl že pokud není převodvka 100% ní tak by to ten nový hydroměnič mohlo stejně po 2 letech vrátit nazpět. ( takže vyhozené peníze) Takže neřešit. A to že STK může stát o 500kč víc? ( to neřeším)
STK - veliký problém to není. Naposledy když jsem si byl měřit emise tak to neřešili a nic neviděli.
Auto vozím borcovi co se mi o něj stará a on řeší všechno. ( takže nevím) Ano první byla po známostech a to mi pomohl JaraX - a za to si ho vážím.
Můj mechanik- není tak znalý jako JaraX, to je jasné. Když mu zavolám, že něco je potřeba do druhého dne to tam přivezu a za den vyzvedávám. Občas i přivezu v 18hod a vyzvedávám ve 21hod ( nebo mi to přiveze domů)- ano nemá zatím rodinu tak je víc flexibilnější.
A jen pro zajímavost, po vyjetí nádrže benzínu a Přípravku od BG na čištění vstříku a palivové soustavy se hodně změnil chod motoru a reakce na plyn. Zkoušel jsem vyjet benzínovou nádrž i bez BG ale rozdíl tam skoro nebyl( verva 100). Takže BG mi hodně pomohlo. Hlavně studené starty. Čekám hejt atd atd. ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5519 Příspěvek od JaraX »

já si ale nejsem jistej že to je hydroměnič, jen si to myslím.
Filozof

#5520 Příspěvek od Filozof »

Klimsonn: ono se to projevuje pouze po odstavení nohy ?

Otec řešil pouze prokluzující hydroměnič na 530xd a projevovalo se to houpáním a tzv prokluzováním v určitých otáčkách s lehkou nohou. A jezdil stím ještě asi rok a půl denodenně až to bylo skoro neunosný a jel stím do Blučiny kde automatům perfektně rozumí a udělali vše duležité včetně výměny hydroměniče s olejem a filtrem a pár drobnostma 32 nebo 36K komplet vše. A opravdu ten automat je fantastickej od té doby nepoznám nic ani cuknutí ani přeřazování.
řadí jako nový. Jen jej upozornili že by měl co 50-80k nájezdu měnit olej aby mu vydržela v perfektní kondici.

Takže od té doby jsem z té převodovky opravdu nadšený. Nemít to naftový motor tak prostě ideální auto.

K tvému autu chci říci jednu věc a to tu že se mi moc líbí na fotce i ty kola jsou prostě luxusní. Tak si představuji dle mě krásnou faceliftovou 7er.§
Dokonce se mi líbí černé ledvinky a to jsem vždy preferoval originál.

A věřím že mít vychytanou tuto chybičku tak jej prodáváš 300k+

Myslím si že po návštěvě odborného servisu na automaty jako jsou třeba v Blučině by mohlo auto zase fungovat pokud je to měničem. ;) :)
Odpovědět