Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ZP AUTOMATIC BLUČINA vs ZF PAKRA JIHLAVA
ZP AUTOMATIC BLUČINA vs ZF PAKRA JIHLAVA
Co je lepší cenově a kvalitou práce, popřípadě máte někdo osobní zkušenost s některou z firem??
Re: ZP AUTOMATIC BLUČINA vs ZF PAKRA JIHLAVA
Ahoj před asi 1.5 roku výměna oleje s proplachem, výměna vany s filtrem i těsnění mechatroniku, průchodky a šrouby - na otočku z Ostravy do ZF Pakra Jihlava a naprostá spokojenost - mechanik mi ukázal rozebranou vanu a sundaný mechatronik - pak jsem byl přizván na plnění oleje s proplachem, vymazání adaptací převodovky - cestou zpět jsem to učil řadit. 

A kolik jsi platil ? Tohle cos popsal chci ted delat na 8HP.
Je u 8HP to tesneni mechatroniku taky takto menitelny ?
Je u 8HP to tesneni mechatroniku taky takto menitelny ?
Zdravím: měněno s proplachem v ZF Pakře: E60 545i a spokojenost.
0501 216 243:olejová vana 1ks-2 140,49
0501 321 922:zátka 1ks-110,53
0501 216 272:pouzdro mechatroniku 1ks-459,68
0736 101 486:torx-šroub 21ks-994,80
0501 219 952:Adapter 1ks-233,35
S671 090 252olej:ZF Life Guard Fluid 6 12L- 5227,20
0734 317 370 těsnící pouzdro 2ks 112,29
0734 317 371 těsnící pouzdro 1ks 56,14
0734 317 372 těsnící pouzdro 1ks 64,92
práce 6 HP hod.sazba 4,5 hod. 3321,45
BMW dinostika paušální sazba: 605,00
CELKEM K ÚHRADĚ 13 326,00
aspoň pro info.
0501 216 243:olejová vana 1ks-2 140,49
0501 321 922:zátka 1ks-110,53
0501 216 272:pouzdro mechatroniku 1ks-459,68
0736 101 486:torx-šroub 21ks-994,80
0501 219 952:Adapter 1ks-233,35
S671 090 252olej:ZF Life Guard Fluid 6 12L- 5227,20
0734 317 370 těsnící pouzdro 2ks 112,29
0734 317 371 těsnící pouzdro 1ks 56,14
0734 317 372 těsnící pouzdro 1ks 64,92
práce 6 HP hod.sazba 4,5 hod. 3321,45
BMW dinostika paušální sazba: 605,00
CELKEM K ÚHRADĚ 13 326,00
aspoň pro info.

To si měnil všechny ty těsnění? Jakoze i čtvereček? A dělal ti bordel automat nebo jen tak preventivně ta moje skříň má totiž nařazeno
400 000 km tak nevím jestli ma cenu vůbec dělat proplach a ty těsnění a to absolutně nevím, zda-li to někdy někdo měnil
400 000 km tak nevím jestli ma cenu vůbec dělat proplach a ty těsnění a to absolutně nevím, zda-li to někdy někdo měnil
Podľa mňa máš 3 možnosti:
1. Skúsiť vymeniť olej, ale pri takomto nájazde je dosť pravdepodobné, že to nepomôže a môže sa tá prevodovka rovno repasovať.
2. Zohnať nejakú použitú prevodovku, pri ktorej nemáš žiadnu záruku, že to nebudú vyhodené peniaze.
3. Urobiť fabrický repas prevodovky v cene, ktorú si za auto dal. Budeš mať ale potom na ďalších 400 000 km pokoj... s prevodovkou.
Na tvojom mieste by som sa toho auta zbavil skôr, ako tam naleješ zbytočné desaťtisíce, ako ti tu už niektorí ľudia radili.
1. Skúsiť vymeniť olej, ale pri takomto nájazde je dosť pravdepodobné, že to nepomôže a môže sa tá prevodovka rovno repasovať.
2. Zohnať nejakú použitú prevodovku, pri ktorej nemáš žiadnu záruku, že to nebudú vyhodené peniaze.
3. Urobiť fabrický repas prevodovky v cene, ktorú si za auto dal. Budeš mať ale potom na ďalších 400 000 km pokoj... s prevodovkou.
Na tvojom mieste by som sa toho auta zbavil skôr, ako tam naleješ zbytočné desaťtisíce, ako ti tu už niektorí ľudia radili.
dozvěděl jsem se o servise, kde zrepasují komplet automat do 30 000 Kč
Odporúčam iba autorizak ZF Jihlava. Tam pochopíš že to nie je iba o cene.
kelnsi píše:dozvěděl jsem se o servise, kde zrepasují komplet automat do 30 000 Kč

To bude fakt kvalitni kompletni repas. Jenom dily na repas toho automatu jsou dvojnasobny + prace.

Ty sis to auto nemel nikdy koupit. Zaprve sis koupil neskutecne rozsypanej kus hovna a za druhy na to evidentne nemas ani penize, kdyz se snazis na vsem usetrit. Vsechno spatne, skoda penez, ztrata casu...
Jen samotnej mechatronik je daleko přes třicet. Oprava za 30k nějaká jde, repas určitě ne..
Kus hovna doporučuju neservisovat. Jen jezdit, opravit co upadne a dojezdit.
Kus hovna doporučuju neservisovat. Jen jezdit, opravit co upadne a dojezdit.
repase hydroměniče + olej a filtr v ZP Automatic Blučina cca 35-36k.
Automat dělán na 530xd při nájezdu 360tis km. Dnes má auto 460k a automat řadí jak nový. Luxus kam se hrabe můj starej mat v 728i. V té e61 nejde ani poznat kdy řadí... prostě paráda.
Jde o to zda to bude jen Hydroměnič s olejem nebo něco dalšího.
Jinej mat jsem viděl v BAZOSI za 8k nebo kolik ? Chce to řešit přesně co je třeba. Udělat diagnostiku u odborníků oni nacení co to bude stát a pak se rozhodnout zda starej z jiného auta co má třeba do 2kil nájezdu nebo prostě to zaplatit. Třeba to bude taky jen hydroměnič. Tady od klávesnice nikdo do toho nevidíme....ani jsi nedal VIN netušíme zda je to holota auto nebo aspon se slušnou výbavou a stojí zato do něj investovat.
Automat dělán na 530xd při nájezdu 360tis km. Dnes má auto 460k a automat řadí jak nový. Luxus kam se hrabe můj starej mat v 728i. V té e61 nejde ani poznat kdy řadí... prostě paráda.
Jde o to zda to bude jen Hydroměnič s olejem nebo něco dalšího.
Jinej mat jsem viděl v BAZOSI za 8k nebo kolik ? Chce to řešit přesně co je třeba. Udělat diagnostiku u odborníků oni nacení co to bude stát a pak se rozhodnout zda starej z jiného auta co má třeba do 2kil nájezdu nebo prostě to zaplatit. Třeba to bude taky jen hydroměnič. Tady od klávesnice nikdo do toho nevidíme....ani jsi nedal VIN netušíme zda je to holota auto nebo aspon se slušnou výbavou a stojí zato do něj investovat.
Hodim to sem za chvíli
Bude to holota...jeste sem nevidel pekne vybaveny bmw s navi business.Filozof píše:ani jsi nedal VIN netušíme zda je to holota auto nebo aspon se slušnou výbavou a stojí zato do něj investovat.
Jsem spokojenej: B643748 mam vyhřívané sedačky automatickou klimu, alarm, automat, tempomat, PDC vzadu i vpředu, skiwindow, xenoxy a Business s navigací, celokožené sedačky s pamětí v elektrice.
hmm, akorát z výroby to vyjelo s 0609 Navigační systém profesionální
Pár otázek:
máš držáky nápojů?
Máš střešní okno?
Roletky na oknech?
Kuřácký paket?
máš držáky nápojů?
Máš střešní okno?
Roletky na oknech?
Kuřácký paket?
to sou nepotřebné blbosti,
bez šíbru, kuřáckého paketu a teoreticky i roletek se dá žít,
ale bez čeho se nedá žít je dynamic drive, komforty a logic.
bez šíbru, kuřáckého paketu a teoreticky i roletek se dá žít,
ale bez čeho se nedá žít je dynamic drive, komforty a logic.
To Kadli: ne nemám
Co jsou komforty logic 7 a dynamic drive?
Active Steering to má
Active Steering to má
Uz daval vin, tak se muzes podivat sam... Navic jak pise jarax, tohle jsou drobnosti, na ktery sere pes a zacnou te zajimat az v pripade, ze auto ma must have zaklad. Coz tohle jako vetsina proste nema ani omylem.kadli píše:Pár otázek:
máš držáky nápojů?
Máš střešní okno?
Roletky na oknech?
Kuřácký paket?
Jinak k tematu (nejen tomuhle, ale vsem tvym tady). Jestli do tutoho auta chces nacpat tolik penez, aby to aspon normalne a spolehlive jezdilo, tak jsi blazen.

Komforty jsou sedacky. Uplne jinej level v pohodlnosti, nez zbytek v nabidce. Logic je hudba, to co mas ty se nema moc poradne poslouchat. Dynamic drive mas zde http://www.autolexicon.net/cs/articles/dynamic-drive/ Prvni odkaz z googlu..kelnsi píše:To Kadli: ne nemám
Active Steering to má