Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 M43B16 rv 1996 - problém na emisích
E36 M43B16 rv 1996 - problém na emisích
Ahoj přátelé,
řeším problém s mým BMW a rád bych vás požádal o rady a názory.
Auto mám 8 let. Ve čtvrtek jsem s ním jel na periodickou STK+ME. Nikdy dříve nebyl problém, ale teď mi technik na emisích řekl, že se při měření musí připojit také na diagnostickou zásuvku. Připojil auto přes nějakou redukci z kulatého 20-pin BMW konektoru na OBD2 konektor. A tady právě hned nastal problém: z auta nevyčetl nic. Ukončil tedy měření s tím, že mám vadnou jednotku motoru a víc se se mnou prakticky nebavil. Podle nějakého jeho systému musí vyčíst určité hodnoty do protokolu, a že když je nevyčte, je auto nezpůsobilé. Na TK jsem samozřejmě nepokračoval a jel jsem domů.
Neřešil někdo podobný problém? Popravdě nevím co mám teď dělat. Zkusit jinou stanici? Může být vadná jednotka, když auto jede úplně normálně? Jsem v tomhle laik a ocením každou radu.
Děkuji.
řeším problém s mým BMW a rád bych vás požádal o rady a názory.
Auto mám 8 let. Ve čtvrtek jsem s ním jel na periodickou STK+ME. Nikdy dříve nebyl problém, ale teď mi technik na emisích řekl, že se při měření musí připojit také na diagnostickou zásuvku. Připojil auto přes nějakou redukci z kulatého 20-pin BMW konektoru na OBD2 konektor. A tady právě hned nastal problém: z auta nevyčetl nic. Ukončil tedy měření s tím, že mám vadnou jednotku motoru a víc se se mnou prakticky nebavil. Podle nějakého jeho systému musí vyčíst určité hodnoty do protokolu, a že když je nevyčte, je auto nezpůsobilé. Na TK jsem samozřejmě nepokračoval a jel jsem domů.
Neřešil někdo podobný problém? Popravdě nevím co mám teď dělat. Zkusit jinou stanici? Může být vadná jednotka, když auto jede úplně normálně? Jsem v tomhle laik a ocením každou radu.
Děkuji.
Re: E36 M43B16 rv 1996 - problém na emisích
-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:11, celkem upraveno 1 x.
To mne nenapadlo. Nevíte o někom v okolí Strakonic, Písku, Příbrami nebo Českých Budějovic?
- TurboShnek
Já mám taky kulatou zásuvku a na emisích si jí připojujou přes redukci bez problému.
Zkus se podívat jestli neodešla pojistka diagnostický zásuvky. Jinak může bejt prasklej/přehnilej drátek do zásuvky nebo mají rozbitou redukci.
Kup si BMW Scanner a svojí vlastní redukci a budeš vidět jestli ti funguje nebo ne před tím než tam příště pojedeš, a když tak jim můžeš dát svojí redukci. Každopádně ti neodešla řídící jednotka, to je nesmysl.

Zkus se podívat jestli neodešla pojistka diagnostický zásuvky. Jinak může bejt prasklej/přehnilej drátek do zásuvky nebo mají rozbitou redukci.
Kup si BMW Scanner a svojí vlastní redukci a budeš vidět jestli ti funguje nebo ne před tím než tam příště pojedeš, a když tak jim můžeš dát svojí redukci. Každopádně ti neodešla řídící jednotka, to je nesmysl.

Naposledy upravil(a) TurboShnek dne ned 24.03.2019 16:33, celkem upraveno 1 x.
Asi ti chyběla propustka v popelníku 

Tak to bude tím, já tam totiž popelníky nemám
Pojistku a dráty ještě překontroluji. Kupovat vlastní diagnostiku a experimentovat s ní se mi popravdě nechce. Raději bych zajel k někomu, kdo tomu rozumí.

tak prvně musíš taky napsat odkuď jsi, aby ti někdo mohl nabídnout pomoc
A co metodika měření emisí u takového ročníku? Plnohodnotné OBD2 u M1 bylo až od roku 2002/2003, takže pochybuju, že se přes kulatou zásuvku dají načíst readiness kódy z řídící jednotky
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Písek, ale jak jsem psal výše, dojedu klidně i do vedlejších okresůFoldas píše:tak prvně musíš taky napsat odkuď jsi, aby ti někdo mohl nabídnout pomoc
technik se podle jeho slov drží nějakého předepsaného postupu, ve kterém je právě vyčtení nějakých hodnot do protokoluVlasta píše:... takže pochybuju, že se přes kulatou zásuvku dají načíst readiness kódy z řídící jednotky
z toho co jsem vyhledal na netu o diagnostikách a protokolech BMW nejsem moc moudrý, pochopil jsem, že vzhledem k výbavě (mám úplný základ, ani okna nejsou v elektrice) by moje ŘJ měla komunikovat jen pomocí ADS protokolu
Jel bych na emise jinam
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
mám to v plánu, jen se utrhnout z práce...
-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:11, celkem upraveno 1 x.
Mirotice jsou asi jistější
benzin musí podporovat OBD od 01.01.2002 a nafta 01.01.2005. Bez OBD musíš vytisknout přílohu paměti závad z řídící jednotky
No mal si poslat do hustin...urcite mas jednotku DME 1.7.3. ci tak dako a to len tak s nejakou OBD srandou nenacitas.... Technik by musel mat ADS interface ... Na niektorych e36 ide riadiaca nacitat ale tie maju iny typ riadiacej ..neviem podla coho ich pani v bmw davali
Nech ti teraz opakovacku zaplatia oni

Nech ti teraz opakovacku zaplatia oni

všechny schválené přístroje pro měření umí vyčíst 99,9 % aut buď byl mechanik lopata nebo opravdu nefunguje komunikace nebo se mu prostě nechtělo a nebo neznáme celou pravdu jak to vlastně bylo
Tak nakonec vyřešeno přes servis - na podrobnosti jsem se raději neptal. Díky všem za rady a názory.