Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw vs audi
Bmw vs audi
Jdu a kůží na trh. Jelikož se sedma prodala a něčím musím jezdit, koupil jsem audi a6, 3.0tdi quattro. Je to auto z rodiny, takže vím, co je to zač(není to žádná stočená bouračka) to mi stačí.
Teď něco málo pro srovnání. Řídí se ro hrozně těžce, to je asi nejvetší problém, který mě trápí. Všechna váha je na předku a to je kurevsky znát. Audio bose hraje líp jak fábie, ale na logica se samozřejmě nechytá. O komfortu nemůže být řeč, ale to se se sedmou ani srovnávat nemůže, jelikož to není A8.
Zatím jediné pozitivum je, že to má malý šuplík na brýle a řazení na volantu funguje bez nějakého přepínání režimu. Prostě klepneš do páčky a hned si to podřadí.
Co se týče spolehlivosti, zatím posoudit nemůžu, ale určitě sem po nějaké době doplním info. Jestli to dřív neprodám, protože to auto je fakt nudné. S bavorákem je radost jezdit, ikdyž je to kousek, prostě pořád to auto baví.. kdežto audi je jen přemísťovadlo..
Teď něco málo pro srovnání. Řídí se ro hrozně těžce, to je asi nejvetší problém, který mě trápí. Všechna váha je na předku a to je kurevsky znát. Audio bose hraje líp jak fábie, ale na logica se samozřejmě nechytá. O komfortu nemůže být řeč, ale to se se sedmou ani srovnávat nemůže, jelikož to není A8.
Zatím jediné pozitivum je, že to má malý šuplík na brýle a řazení na volantu funguje bez nějakého přepínání režimu. Prostě klepneš do páčky a hned si to podřadí.
Co se týče spolehlivosti, zatím posoudit nemůžu, ale určitě sem po nějaké době doplním info. Jestli to dřív neprodám, protože to auto je fakt nudné. S bavorákem je radost jezdit, ikdyž je to kousek, prostě pořád to auto baví.. kdežto audi je jen přemísťovadlo..
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
-
- Člen Klubu
Re: Bmw vs audi
a pročs tu 7er potom prodal? To se dalo čekat. Prachy na výdaje?
To ne, spíš chuť zkusit něco jiného. Nedokážu mít auto 20let a jsem otevřený zkusit i jiné značky, ať mám vlastní srovnání a ne jen něco načteno. Ještě jsem uvažoval a cadillac escalade, tak ten bude třeba jako dalši pokus
Jakou generaci? Měl jsem 4f skoro od nového a kolem 170tkm na tom odešlo 5vstriků, turbo, homokyneťáky a bylo třeba udělat rozvody. Tak šla z domu. Koupil jsem ji za hodně, prodal za málo
... Jízdní vlastnosti tupého těžkého předku mě straší dodnes 

Taky 4f. Ja ji za uplně hroznou cenu nekoupil, tak uvidím, jak dlouho zůstane. Každopádně jízdní vlastnosti jsou hrozné 

kamarád prodal audi měl tedy jen 2,5 v naftě kombíka a říkal že ty BMW jsou fantastické co se povozil v našich autech když jsme měli sraz a on dojel za námi.
Prostě charakter ovládání a radost z jízdy a sportovní chování aut po několika jízdách byla veliká. 3er si řídil sám osobně a prostě tomu propadl.
Schválně jsme jej povozili v 728i a 325i a 750i e38 nakonec byl tak nadšený z chování z BMW že dnes už přes rok jezdí 330i e90 190kw mpaket v pěkném stavu a vždy když se potkáme říká že je rád, že jsme mu tenkrát otevřeli oči byl to zaslepený audinář.
Audi prodával snad během týdne co jsme jej svezli a hledal už BMW.
Mě se třeba líbila bejvalého šéfa A8 W12 co měla snad plnou palbu. Ale byl to spíše zážitek z celkového luxusu a motoru W12 který byl neuvěřitelně silný asi jako 760i jen nemám čistého srovnání.
Prostě charakter ovládání a radost z jízdy a sportovní chování aut po několika jízdách byla veliká. 3er si řídil sám osobně a prostě tomu propadl.
Schválně jsme jej povozili v 728i a 325i a 750i e38 nakonec byl tak nadšený z chování z BMW že dnes už přes rok jezdí 330i e90 190kw mpaket v pěkném stavu a vždy když se potkáme říká že je rád, že jsme mu tenkrát otevřeli oči byl to zaslepený audinář.
Audi prodával snad během týdne co jsme jej svezli a hledal už BMW.

Mě se třeba líbila bejvalého šéfa A8 W12 co měla snad plnou palbu. Ale byl to spíše zážitek z celkového luxusu a motoru W12 který byl neuvěřitelně silný asi jako 760i jen nemám čistého srovnání.
- soukupadam
Můj šéf má na A8 D3 natočeno asi 600 tisíc. Prej až se to začne srát, tak to prodá. Taky tvrdí, že BMW by si nikdy nekoupil, protože to je auto pro grázly a on potřebuje něco co trochu vypadá.
Brat ma A6 Avant ten novsi model myslim C7, 3tdi quattro, ale ten 313 konovy a je to vcelku sranda, ide to pekne a ta klapka vo vyfuku celkom dobre maskuje ze to je diesel, jedine co mi vadi je spomalenejsia prevodovka oproti bmw, ked chces vyrazit chvilku je trva kym si uvedomi ze aha ide sa ale potom uz dobre..
Kamarat tez kupil zamovnu A8 tak som zvedavy ked sa odveziem, zatial som v tom len sedel:)ale mal predtym e66 750 a hovoril ze komfort rovnaky je v tom len teda je to o dost novsie tie technologie..
Kamarat tez kupil zamovnu A8 tak som zvedavy ked sa odveziem, zatial som v tom len sedel:)ale mal predtym e66 750 a hovoril ze komfort rovnaky je v tom len teda je to o dost novsie tie technologie..
- Itchythefirst
No jo, je to tezky na predek a moc se tomu nechce zatacet, ale na to ze je to o tridu niz nez 7er, tak je vzadu vic mista nez v E65
K tomu nesmrtelny 4x4, ktery prezije jakykoli Xdrive asi tak 1000x
Komfort u A6 na vzduchu (nedejboze jeste s dvojskly) je lepsi nez u 7er bez EDC. Taky zalezi, jaky tam mas kola. Jinak to pojede na 16" a jinak na 21". Audio ano, Bose v A6 nehraje tak dobre, jako L7 v E65.

Komfort u A6 na vzduchu (nedejboze jeste s dvojskly) je lepsi nez u 7er bez EDC. Taky zalezi, jaky tam mas kola. Jinak to pojede na 16" a jinak na 21". Audio ano, Bose v A6 nehraje tak dobre, jako L7 v E65.
- Itchythefirst
4G uz ma motor posunutej dozadu, uz neni tak tezka na predek jako 4F a umi mnohem lip zatacetMichal595 píše:Brat ma A6 Avant ten novsi model myslim C7, 3tdi quattro, ale ten 313 konovy a je to vcelku sranda, ide to pekne

230kw biturbo ma Tiptronic, tedy automat s hydromenicem, takze radi pomaleji/plynuleji nez ostatni A6, kde je dvojspojka.Michal595 píše:jedine co mi vadi je spomalenejsia prevodovka oproti bmw, ked chces vyrazit chvilku je trva kym si uvedomi ze aha ide sa ale potom uz dobre..
-
- Člen Klubu
No mě se líbí ta poslední A6 Avant (jakože kombi?) ty světla, S-line ostrej vyváženej fresh design, taky bych si kombi Quattro dovedl představit v zimně na hory jako užitkáč. Jinak A8 je a bylo taky moc pohledný auto a dál spooousta olympioniků se po Brně vozí v A5, fakt mraky včetně S5, RS5 na obřích kolech. To je snad modla šamponů a metroušů.
ale to je tak všechno co bych k Audi řekl, celkem pěkný káry ale jsem rád, že jsem tady u tý značky nikdy neztrácel čas nudou protože není všechno zlato co blýská.

Podle pana Vaculíka je toto nejlepší auto na světě. Pěkná reportáž a zajímavé auto.

- Itchythefirst
Tak NV ma rozhodne Land Cruiser vyreseny lip, nez E6x. K cemu je NV, kdyz je mimo zorny pole ridice :-\
mě osobně rozhodilo že takové auto potřebuje co servis 15tis km což je docela hooooodně nákladné oproti e65 která je za pusu.
Slyšíte tu částku co se dává každých 15k ? Kdo to najede třeba jednou za rok ok kdo 2x - 3x ročně tak mazec.
17L benzínu je taky dá se říct více jak 750ka co bere kolik ? 13L průměr ? a 15-17L LPG ???
No není to auto pro každého. A krom pohodlí a průjezdu a odolnosti mi to nepřijde jako nějak extra super auto. Ale možná se na to dívám z jiného úhlu pohledu.
Slyšíte tu částku co se dává každých 15k ? Kdo to najede třeba jednou za rok ok kdo 2x - 3x ročně tak mazec.
17L benzínu je taky dá se říct více jak 750ka co bere kolik ? 13L průměr ? a 15-17L LPG ???
No není to auto pro každého. A krom pohodlí a průjezdu a odolnosti mi to nepřijde jako nějak extra super auto. Ale možná se na to dívám z jiného úhlu pohledu.

a co nějaký volvo ? já myslím že si jednou nějaký koupím o tom tu myslím moc řeč nebyla..kawaman píše:To ne, spíš chuť zkusit něco jiného. Nedokážu mít auto 20let a jsem otevřený zkusit i jiné značky, ať mám vlastní srovnání a ne jen něco načteno. Ještě jsem uvažoval a cadillac escalade, tak ten bude třeba jako dalši pokus
Jo, volvo je taky možnost, ale nějak jsem na ně zatím nekoukal. Spíš mě láká nějaká ta amerika
už si jí tady zmínil Cadillac Escalade
to musí bejt veliká pecka, můj sen do budoucna..
to musí bejt veliká pecka, můj sen do budoucna..
a nejsou vůbec nadčasový, 15 let starý auto vypadá jako 15, spíš víc let starý, ne jako u BMW, třeba E64, nebo E53, ok, E65 taky
mě se líbí až ty poslední modely, ale ty jsou ještě dost drahý...
strašně žerou (protože to musí bejt V8), ok hitlerpohon, ale hlavně se s nima v Evropě hodně blbě parkuje (Ch Suburban třeba)... takovej US family car pro EU, se mi líbil, byl Ford Flex, ale ten nevypadá hustě

strašně žerou (protože to musí bejt V8), ok hitlerpohon, ale hlavně se s nima v Evropě hodně blbě parkuje (Ch Suburban třeba)... takovej US family car pro EU, se mi líbil, byl Ford Flex, ale ten nevypadá hustě

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Ten escallade je styl, to musí být super. Navíc to bude spolehlivé (asi) a je to jednoduché, takže si dost věcí člověk opraví sám, bez potřeby odbornosti. Aspoň takovou mám představu