Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
iKNOW

Re: DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#141 Příspěvek od iKNOW »

JaraX píše:ty si postavíš sedmu ze dvou sedmiček a pak s tím nebudeš jezdit a koupíš si E61 která bude mít pravděpodobně ještě větší náklady než ta sedma?
tak ted už tomu nerozumím vůbec.
to máš naopak, sedmu si udělej jako daily, auto co tě bude hýčkat, a na víkendy si postav nějakou ostrou trojku.
sedmu si chci nechat až bude k obrazu svému jako svoje ,,hezké,, auto, ne na ježdění pro rohlíky. budu s ní jezdit například do ČB, Prahy, Jihlavy a Brna, kam jezdim pravidelně kvůli školením a workshopům.

jinak na běžné ježdění na kancelář, pro rohlíky, na nákup, za kámošem apod. chci nějaké kombi, praktické auto. proto přemýšlím nad e61 nebo e91. Kombíka potřebuju a jiná varianta mě nenapadá. pak jedině ano třeba 320d e46 a k tomu nějakou sportovnější vraždu na zábavu. ale už teď mám 4 auta a asi už nechci mít další :D

já prostě sedmou nechci jezdit všude, líbí se mi to, je to velký jako kráva, vypadá to skvěle, je to pohodlné a tak, ale pokud do toho něco narvu, bude to dobře vypadat tak fakt nechci aby mi to támhle nějaká babka omlátila košíkem. já najezdím cca 200 km každý den a k tomu běžnýmu ježdění chci jiné auto. je na tom něco divného?
Totic píše:Už nevím co bylo na začátku za plány udělat ze dvou jednu a druhou pak sešrotovat ? No asi fakt popřehazuj co jde a zvládneš plug'n'play, nebo kup někde levně díly a prodej obě. Za ty prachy bys koupil jinou s colorem a výbavou podle svého gustava. Spousta lidí by naleštěný Toledo brala. Dodělávat bude vždycky co.

Věci jako barva laku, DD, šíbr do takovýho korábu jsou základ co nejdou, nebo nemá cenu předělávat. Tahle folie sorry i když je to zajímavej sportovní odstín budou to stejně kolotoče a ruskej vkus. Nevím ohledně folie uznávám převlek do bílé, černé lesk možná šedá. Ostatní jde vždycky poznat na 100metrů a říkám proč si dotyčnej nekoupil rovnou jiný auto?
mám to v plánu tak že z jedné udělám to co chci a druhá bude dárce orgánů. hodně dílů mi zbyde. klidně pak mohu třeba nechat dál dokupy druhý motor a nechat si ho nebo ho prodat. mám teď vlastně dvě uplně stejný auta (jen s rozdílnou výbavou)

některé díly zbydou, takže něco rozprodám a zbytek půjde sešrotovat.

co se týče folie. viděl sem pár aut s folii a nepřišlo mi na tom nic nehezkého nebo tak. nevim, třeba to udělám a pak budu mrtě ultra nasranej a půjde na lak...
Filozof

#142 Příspěvek od Filozof »

Pokud něco do města tak 3er 330i tour e91 nebude špatná volba.
Případně 325i
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#143 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Píše že to bude 200km denně meziměsto takže asi 320D, nebo LPG benál ?

Je to na tobě kterou 7er zvelebit, asi bych začal dělat na té s lepší "pevnou" výbavou a kastlí lakem. Teda prodal bych obě a koupil takovou co se mi líbí od základu s výbavou.

Kdybys sehnal nějakýho toho Individuala v líbivé barvě tady jsou navíc k mání kola: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... &start=350

Pak by to mělo cenu jak pro tebe tak i do budoucna pro ostatní.
Naposledy upravil(a) Totic dne ned 31.03.2019 18:55, celkem upraveno 1 x.
zzeli

#144 Příspěvek od zzeli »

To bude zabavny, az budes treba potrebovat vymenit blatnik nebo naraznik a misto abys to jen prehodil, kdyz mas stejnou barvu, tak to budes muset znova ofoliovat. Uplne to zabiji benefit dvou stejnych aut. Ale zavidim ti entusiasmus a zrejme i dost volneho casu na takovy hratky. Taky bych mel kravsky napady, kdybych mel na to cas. Nicmene zrejme vis, ze cas jsou penize. Tim tvym projektem vyhazujes cas na blbost, jak ti tu vsichni pisou, cili jako bys hazel penize do kamen s vysledkem bidy, ktera z toho nakonec vznikne. To auto bude mit pro tebe obrovskou cenu, ale pro kazdyho dalsiho to bude vrak. Ale prodejny asi bude, stejne jako se prodalo auto arnieho. Nejakej dalsi silenec se vzdycky najde :D
jardan

#145 Příspěvek od jardan »

zzeli jak to vo mě mluvíš :lol: prodejný je vše otázka za jakou cenu :?: ono tohle hodně špatně dopadá hlavně pro toho kdo to prodává a druhýmu to může udělat spíš už jen radost (pokud prodávající není zm*d) tak jako mě :P
zzeli

#146 Příspěvek od zzeli »

:oops:
kdy to budes prodavat ty? :lol:
jardan

#147 Příspěvek od jardan »

ňák to nemám v plánu zatím si to užívám :lol: a vylepšuju :roll: :lol:
simaja

#148 Příspěvek od simaja »

Tady mas video jak na světla.

iKNOW

#149 Příspěvek od iKNOW »

dík ale to je poFL, na předFL se nedělají náhradní plexi... takže je potřeba to rozdělat bez poškození a pouze vyleštit

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí odpověď ;)
fishmaker Moderátor
Moderátor

#150 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

to je hlavně světlo z X5tky ;)
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#151 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

iKNOW píše:dík ale to je poFL, na předFL se nedělají náhradní plexi... takže je potřeba to rozdělat bez poškození a pouze vyleštit

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí odpověď ;)
Když jsem zjišťoval, jestli jde ten polyuretan něčím rozleptat, tak mi místní chemik řekl, že je to jde, ale že to rozleptá i ten plast okolo...
Neumím si představit, jak z toho dostat ten kryt bez poškození...možná že ve http://www.svitlip.cz by to dokázali...zeptej se jich...

Nebo sehnat světla, která ještě dobře svítí a jen vyleštit plexi...
kurevtor

#152 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:Snejk mě předběhl ale napsal prakticky to samy, když máš auto co má vše, ACC, zadní komforty, webasta, standklimy, EDC, keylesy, logicy, zadní idrivy, dvd changery, vyhřivany volanty, a další mraky výbavy, tak to má obrovskej smysl, já do toho u mojí hnědé sedmy pujdu, to auto funguje, nic nepotřebuje, má skvělou výbavu a prostě si to zaslouží. ale abych rval dynamic drive do nějaké socky, to mi fakt přijde škoda peněz i času, když za 150k se dá koupit pěkná sedma co to vše má. a třeba z toho jednoho vraku ju můžeš opravovat.
ale byl tu jeden strelec co dodelal DD do 730d predFL, ne? :D :D :D :D
Filozof píše:Pokud něco do města tak 3er 330i tour e91 nebude špatná volba.
Případně 325i
hmmm jasny, 330i do mesta nebude spatna volba jasneeeeee :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:
Filozof

#153 Příspěvek od Filozof »

ale byl tu jeden strelec co dodelal DD do 730d predFL, ne? :D :D :D :D
Těch střelců tu bylo více ...někteří dali do 730d i 4kila a pak to nemohli za 180k prodat ... :lol:

hmmm jasny, 330i do mesta nebude spatna volba jasneeeeee :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:[/quote]

Rozhodoval se mezi e61 a e91 tak jsem mu napsal že benzín 325-330i je fajn auto do města proč ne.

Máš stím problém nebo lepší doporučení ? 320d že ? :lol:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Snejk »

kurevtor píše:ale byl tu jeden strelec co dodelal DD do 730d predFL, ne? :D :D :D :D
taky sem mu to dodelaval ja, a i spoustu dalsich neuveritelnejch retrofitu takze z toho nakonec byla dost slusna naloz za dost slusnou hromadu penez... a pak sem to od nej koupil na dily :lol:
Stepan1

#155 Příspěvek od Stepan1 »

no jenom že třílitr benzín na ježdění pro rohlíky je celkem neekonomická a neefektivní píčovina. Zbytečně drahý všechno, výměnou za co? Že jezdíš se studeným motorem po dědině a akorát musíš servisovat větší strojovnu? :roll:
My na tyhle poskoky vždycky měli malý atmosférický benzíny a dojížděli je do mrdek, protože v takovýmhle režimu provozu je údržba čehokoliv nesmysl.
Filozof

#156 Příspěvek od Filozof »

Ale nepsal kolik km najezdí ... motory m52 ale i m54 s n52 se zahřeje za 5-8 min na provozní teplotu a neviděl bych v tom problem...
Spousty lidi a fandů kolem mě jezdí kolem 10-12km do práce ve městě či u města nevidím v tom žádný problém.

Stepane jsi moc zaujatej příruckama co by se mělo a nemělo ... si vem ze každou křižovatku v průměru stojiš 25s až minutu... ty auta nemají dpf a benzinu město a kolem města rozhodně jízda nevadí ;-)
Kane

#157 Příspěvek od Kane »

Stepane jsi moc zaujatej příruckama co by se mělo a nemělo ... si vem ze každou křižovatku v průměru stojiš 25s až minutu... ty auta nemají dpf a benzinu město a kolem města rozhodně jízda nevadí ;-)[/quote]

Říká někdo, kdo v jiném vlákně slepě hodnotí motory podle papírového zrychlení :D
Filozof

#158 Příspěvek od Filozof »

já stou M52B28 jezdím zahřeje se po 4,5km cca na 92Celsia dnes ráno bylo 2Celsia a to mám kousek. Kdo jezdí více po městě má prostě rychle motor ohřátý.
Kamarád s N52B25 v e90 má snad motor ještě rychleji ohřátý jako já. Toto vím z reálného ježdění. Jelikož jsme řešili problém s termostatem a ohřevem viděl jsem jak mu to krásně hřeje během chvilky ... benzín je prostě do města a jsou tady tací co jezdí s _V8 či V12 po městě a no problem. ;)

S tou 3er jsem jezdil a je to velice fajn auto a 160kw dostačuje bohatě na 3er. Takže po městě jedině benzín a žádnej 3hrnek s litrovým motorem. To je nuda. :D

Jinak štěpán si čte často příručky zdatného motoristy z 80tých let tam je situace jiná. :lol:
Stepan1

#159 Příspěvek od Stepan1 »

"V průměru stojíš na křižovatce 25s až minutu" je co za vyjádření? :lol:
Ale sak já vám gratuluju. Nikdo neříká, že to nejde, akorát že pokud kupuju auto jenom do města, je trilitr kravina. :roll: Na co mu to bude? Na co potřebuješ 150+kw na ježdění po městě? Kdyz to máš jako jediný auto, tak prosím. Ale takhle? :lol: Ještě zrovna ty, kterej je posranej z toho, jak to studeny žere 18 na sto, takže při tehle cukackas najedes 00prd, ale stejně stojíš u pumpy každej týden.
Kecy o tom, kde si kdo co precet si nech pro někoho jinýho.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od JaraX »

a potřebuješ do města 2.0D? vždyt stačí 1.0i, no vlastně ani to nepotřebuješ, dá se v pohodě jezdit na kole.
na BMWklubu nejsme přece kvuli tomu co potřebujem ale co chceme. potřebujeme auta se sportovníma ambicema? nepotřebujem
Odpovědět