měním práci, odevzdávám služebák a zároveň budu jezdit denně tak 2x 7km, takže s ohledem na tenhle fakt vybírám nový auto...
Měl jsem teďka na dovolené půjčený 5er G30 a docela se mi zalíbilo, tak přemýšlím o předch. modelu, nakolik se mně do toho zase nechce vrážet tolik peněz... Vzhledem k nájezdu určitě R6 benzín bez turba a v žádným případě nechci automat. Asi hlavním kritériem je pro mně spolehlivost, nemám problém s pravidelným servisem, ale nerad bych pořád řešil nějaký špeky...
Teď je otázka do čeho jít - nový BMW tolik neznám... Kdysi dávno jsem měl E46 330Ci v Estorilblau a byl jsem s tím autem moc spokojenej, každej rok novej olej, filtry, sem tam nějaká drobnost jako čepy apod. a jinak jsem o tom autě nevěděl. Z toho důvodu mně to táhne k něčemu s M54B30 / B25.
Jenže jaký jsou možnosti... E46 nechci, jednak proto, že už jsem to auto prostě měl a druhak protože, bohužel, důvod proč jsem se 330Ci zbavil a nenechal si ji jako víkendovku byl ten, že začala hnít... Z4 taky nepřipadá do úvahy, to je moc malý, nechci pořád manželce krást kombíka...

Takže zbývá E60 530 / 525. Vzhledově se mně to auto taky sice moc nelíbí, ale není to tak, že bych s tím nedokázal žít... Samozřejmě pokud by F10 nebyla vyloženě nějakej průšvih, tak bych šel radši do té... Co jsem tak koukal na mobile, tak poměrně často se v kombinaci s manuálem nabízí F10 523i...
Něco na tento způsob by mně vyhovovalo, myslím obecně, ne konkrétní auto...: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... c89ddc3ca9
Otázka tedy zní, co do spolehlivosti, jak motoru tak i auta jako celku... Je F10 523i (N53B30) rozumná volba nebo se mám radši dívat po něčem s M54 ? Samozřejmě vím, že auto není jenom o motoru... Co se rozpočtu týče limit jsem si stanovil tak 350-500 tis. +-, přičemž pokud bych šel do E60, tak bych rozpočet nejspíš výrazně snížil...
Mimochodem, díval jsem se i na nabídku v ČR: https://www.sauto.cz/osobni/hledani#!ca ... 5&model=40
Neznáte někdo náhodou některý z těch aut ?
Za každej podnět předem děkuji