Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 - kontrolka servisu, bluetooth

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
Freezy

E87 - kontrolka servisu, bluetooth

#1 Příspěvek od Freezy »

Zdravím a předem se omlouvám za možné hloupé dotazy, ale lopotím se s tím půl dne. Mám nově E87 a teprve vše zjišťuji, děkuji za pochopení.

1) Provedl jsem reset všech kontrolek servisu (do té doby nic nesvítilo, preventivně). Poté se však rozsvítila tato kontrolka:

http://www.endtuning.com/images/ccid.jpg

Snažil jsem se opakovaně resetovat podle návodů, nedaří se mi. Svítí jak při zapnutí zapalování, tak i po vypnutí motoru.

2) Mám na volantu tlačítka pro příjem telefonu apod., nicméně v kufru nemám bluetooth jednotku. Jaké byste prosím navrhovali řešení, abych pokud možno mohl ovládat bluetooth (handsfree) skrze volant a také pouštět písničky z telefonu, tzn. A2DP? Díval jsem se na externí handsfree s bluetooth, řešení viditelné kabeláže atd. se mi však nelíbí.

Předem moc děkuju za pomoc a omlouvám se laickost. :oops:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: E87 - kontrolka servisu, bluetooth

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Sledované a zobrazované jsou servisní intervaly výměny oleje, výměny brzdové kapaliny, vyměny předních, výměny zadních brzdových destiček a velká kontrola vozu (dříve se tomu říkalo inspekce). Takže pokud jsi skutečně vyměnil olej v motoru, brzdovou kapalinu a brzdové destičky vpředu a vzadu a vynuloval servisní intervaly, tak je to v pořádku. Pokud jsi to provedl bez skutečné výměny, tak jsi si nalhal především sám sobě a nevím, co Tě k tomu vedlo.

Obrázek
Pokud Ti to teď ukazuje výše zobrazenou kontrolku, znamená to vyžádání návštěvy v servisu viz http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/ko ... a-znaci/?2 . Co se konkrétně autu nelíbí nelze od klávesnice zjistit, diagnostika by řekla více. Předpokládám, že jsi se pokusil o reset výměny brzdových destiček, ale tohle bez současné výměny čidla opotřebení destiček provést nelze - je to chráněno technickým opatřením. Popisuji to na straně 2 toho příspěvku http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... AD&start=0

Obrázek
:D
Freezy

Re: E87 - kontrolka servisu, bluetooth

#3 Příspěvek od Freezy »

Zdravím,

je to přesně tak, jak říkáte. Vozidlo prošlo celkovou kontrolou vč. olejů, filtrů apod. a byly resetovány intervaly - asi je to tak, jak popisujete, že bude nutné vyměnit čidlo na opotřebení brzdových destiček. Moc děkuji za radu, mordoval jsem se s tím a prohledával internet, musí to být tím, jak říkáte. Jen nevím, proč svítí především "velká kontrola vozu / inspekce", zavezu zpět do servisu, ať se na to podívají nebo vynulují a opraví.

Náhodou radu k bodu 2 nemáte, prosím? :)

Moc děkuji ještě jednou!
Odpovědět