Na zahraničním fóru jsem náhodou narazil na takovouto věc. Prý je nějaká appka schopná zapínat a vypínat xDrive system. Něco t ostojí, ale dle komentářů a reakcí to funguje. Podle toho, co jsem se dočetl, tak appka nahraje jakýsi software/nebo ho přepíše u nějaké spojky, která posílá výkon na přední kola a appka jí řekně, ať je spojka pořád otevřená za všech okolností. Tím pádem jde výkon jen dozadu a je z toho RWD. Až napadne sníh, nebo respektive kdykoliv se řidič rozhodne, zase tento software deaktivuje a xDrive je opět funkční.
CO si o tom myslíte? Mě to přišlo poprvé jako sci-fi, ale jestli to fakt funguje a nic to nekazí, tak je to dost zajímavá věcička
Je to od xHP, kteří už mají appku na konfigurace automatických převodovek.
A proč platit za něco co to auto umí a ještě se třást jestli to ten xdrive nezničí. Pokud auto nepotřebuje máš zadokolku stále, v létě Ti přihodí předek v krizovkách a v zimně je fakt potřeba, jelikož terénní schopnosti x5 se rovnají nule. Xdrive se fakt povedl, přečti si jak funguje, proč do toho něco bastlit.
vlastnemec, nesouhlasím,xdrive prakticky nikdy nejezdí čiště na zadek, tahá za volant a není s tím sranda, zrovna todle se mi líbí. a nemyslím si že by se mělo něco zničit. reps ono se to stejně zničí samo. zadní kardan jen prochází přes rozvodovku tzn tam je to vše stejny, jedinej rozdíl že se k němu nebude připojovat předek, ale nikdy s tím nebude jízda jako s čistou zadolkou, když tam taháš a roztáčíš navíc 2 polosy, kardan a diferak.
Navíc ještě pracují na novém update. Vytvářejí ještě "mapy" pro WET, SNOW, TARMAC. V podstatě upravené chování xDrive systému.
Jinak, nějsem člověk, který tomu rozumí a ví, jak co přesně funguje atd, ale co jsem se dočetl, tak nová M5 v podstatě dělá tu samou věc, jako tahle věcička. v M5 zvolíte AWD nebo RWD a v RWD modu řekne té spojce, ať za žádných okolností nepouští nic na přední kola.
Z různých recenzí je taky vidět, že při zvolení RWD modu je prý řízení trochu lehčí, auto má větší rejd (tomu moc nerozumím, jak je to možné)
Zatím jsem nikde nečetl žádné negativní věci a lidi, kteří to zkusili, koupili a mají, tak jsou spokojeni. Možná to vyzkouším taky.
No... jenže M5 je dimenzovaná na tento způsob pohonu. Seriový Xdrive z dlouhodobého hlediska nedá permanentní pohon jen zadních kol... Ono se to přes kodování dalo vypnout i teď, nic neobvyklého...ale...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
No e53 mě nikdy za ruce netahala, kolikrát tam v zimně byla prodleva připojení předku ne nijak velká aby to ohrozilo ale cítit to bylo, u e70 nevím nemám tolik najezděno a jezdit s tím ani moc nechci, navíc to má aktivní řízení tak nevím jestli bych poznal.
Ahoj vespolek,
zkoušel to někdo? Čas se naplnil, konfigurace nové trojky jsou k zblití, šestiválec jen s AWD, čtyřválec povinně s automatem... /nemluvím o dieselu, ten mě nezajímá/
kam má člověk jít? k Audi? K Mercedesu? zkoušel jsem oboje a ani náhodou, automat se zatnutýma zubama jo, ale čtyřkolku nechci, nepořebuju, nebaví mě... ta aplikace vypadá dobře, nezkoušel to někdo? Protože jinak nezbude než koupit novou M3/4 a to je pro mě zbytečně moc výkonu a mám vyzkoušenou předchozí resp. aktuálni M4 a ta se s výkonem už tak dost trápila, nějakých 510 koní u nové si vůbec neumím představit...
m4zzy píše:Navíc ještě pracují na novém update. Vytvářejí ještě "mapy" pro WET, SNOW, TARMAC. V podstatě upravené chování xDrive systému.
Jinak, nějsem člověk, který tomu rozumí a ví, jak co přesně funguje atd, ale co jsem se dočetl, tak nová M5 v podstatě dělá tu samou věc, jako tahle věcička. v M5 zvolíte AWD nebo RWD a v RWD modu řekne té spojce, ať za žádných okolností nepouští nic na přední kola.
Z různých recenzí je taky vidět, že při zvolení RWD modu je prý řízení trochu lehčí, auto má větší rejd (tomu moc nerozumím, jak je to možné)
Zatím jsem nikde nečetl žádné negativní věci a lidi, kteří to zkusili, koupili a mají, tak jsou spokojeni. Možná to vyzkouším taky.
X-drive je nesmysl. Kdybych chtěl do auta pohon všech kol, tak jedině Torsen - quattro.
Vykoušej a dej vědět. Každá visko-spojka se dá obechcat, existuje haldex controller pro tentýž účel.
Šak si přečti to vlákno, které jsem postoval. Tam to lidi zkoušejí a chválí si to. Ale stejně dle tvého komentu nevím, jestli to na nových autech bude fakčit, takže asi smolík.
Mig_45 píše:... Kdybych chtěl do auta pohon všech kol, tak jedině Torsen - quattro ...
Quattro není Torsen a Torsen není Quattro!
Torsen je jedna z možností principu diferenciálu s proměnlivou svorností. Jsou to tři páry šneků a mohou být jak v mezinápravovém diferenciálu u Quattro tak jen v přední nebo zadní nápravě.
Nejlepší byl amík, který se rozhodl překopat Xdrive e61 na RWD tak, že prostě odpojil předek, rozvodovku nechal být a utěsnil jí tím, že tam nechal unašeče poloos... a protože to udělal na poladěné 535i, výsledek se dal lehce předvídat... při burnoutu auto zjistilo, že hrabe zadek, tak mu trochu (na pozadí) přibrzdilo kola, protože štelování mezinápravy logicky nepřineslo změnu (přední se pořád netočila)... takže se ukroutily poloosy
- píšu to proto, že se tady lidi všeho hrozně bojí