Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 komforty s masazi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
simaja

E65 komforty s masazi

#1 Příspěvek od simaja »

Zdravím pánové
Chci se zeptat muzu koupit masazni komforty. Nikdy sem na nich neseděl tak se chci zeptat jak je to s tou masáži. Opravdu ,,masiruji” a nebo se jen lehce hejbou aby nebyli zada pri dlouhy jízdě pořad ve stejne poloze ? Diky za info
horan

Re: E65 komforty s masazi

#2 Příspěvek od horan »

Odpověď B je správně. Není to nic, proč bych měnil sedačky. Používám to, ale dokázal bych bez toho žít.
Michal595

#3 Příspěvek od Michal595 »

No ona hlavne pri bmw zada nie su masirovane nijak..masiruje ti to prdel tak ze sa nafukuju sfukuju..neni to ziadny zazrak ak mam povedat za seba...u inych znaciek je to asi riesene lepsie, alebo myslim aj pri novsich bmw...
horan

#4 Příspěvek od horan »

Jsou to jen dva pytlíky naplněný kapalinou, která se přečerpává z jednoho do druhého a tím ti "zvedá" půlku prdele. To je vše. Žádná Thajka ti na koule nesahá. :(
pGb

#5 Příspěvek od pGb »

jj, masáž na e65 je takový vtip .... když jsem to zapnu poprvé tak jsem si myslel že to je rozbité :)
simaja

#6 Příspěvek od simaja »

Tak to je celkem zklamání. Samozřejmě sem nečekal žádnou tantru, ale i tak sem myslel ze to bude neco vic.
xdreamerx

#7 Příspěvek od xdreamerx »

komforty s masazi jsem mel a sli pryc. Ne ze bych nechtel masaz......ale chtel jsme mit
proste odvetravany sedacky, jelikoz na ty kuzi se clovek poti hned.
Jinak odvetravani nemusi byt ani zaple a clovek se nepoti!!!
Jo a co vim tak kdyz mas masaze, tak sedacka je jeste tvrdsi.
Michal595

#8 Příspěvek od Michal595 »

Idealne asi ked je sedacka max vybavena to znamena vyhrev vetranie a aj masaz ze si to pri dlhej streke pustis ale neni to zidna vyhra..ale keby si mam vybrat radsej odvetranie ako masaz..
xdreamerx

#9 Příspěvek od xdreamerx »

myslim, ze to rikal uz jarax.....kdyz ma sedacka masaze, tak bude vzdy tvrdsi.
Takze ono je pekny, ze sedacka je full, ale myslim, ze v tomhle pripade je lepsi
ty masaze ozelet a radeji mit mekci sedacku.
cheater

#10 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:21, celkem upraveno 1 x.
Michal595

#11 Příspěvek od Michal595 »

Idealne asi ked je sedacka max vybavena to znamena vyhrev vetranie a aj masaz ze si to pri dlhej streke pustis ale neni to zidna vyhra..ale keby si mam vybrat radsej odvetranie ako masaz..
TANN3R

#12 Příspěvek od TANN3R »

Michal595 píše:No ona hlavne pri bmw zada nie su masirovane nijak..masiruje ti to prdel tak ze sa nafukuju sfukuju..neni to ziadny zazrak ak mam povedat za seba...u inych znaciek je to asi riesene lepsie, alebo myslim aj pri novsich bmw...
Masíruje ti to prdel :D Víš, že ta prdel je na konci zad? Ono to vypadá debilně, ale na uvolnění zad to funguje nejlíp. Potřebuješ rozhýbat páteř a zapojit po dlouhé době sezení i nějaké stabilizační svaly. Nějaké vrnění na zádech je reálně úplně k hovnu.
Na hodně dlouhé trasy je to dobrá věc, ale sedačky zase trochu ztuhnou, takže za mě ventilace + výhřev, bez masáže.
MedWedCZ

#13 Příspěvek od MedWedCZ »

masaze jsem chtel dokud jsem je nezkusil... osobne mi v e65 masaze prijdou slabe, spis jen "ochmatavace prdele" jak se rika...

takze mi nevadi, ze mam auto bez nich... naopak ventilace / vyhrev by mi chybela hodne
simaja

#14 Příspěvek od simaja »

Je potreba neco kodovat při výměně sedadel ?
Michal595

#15 Příspěvek od Michal595 »

TANN3R píše:
Michal595 píše:No ona hlavne pri bmw zada nie su masirovane nijak..masiruje ti to prdel tak ze sa nafukuju sfukuju..neni to ziadny zazrak ak mam povedat za seba...u inych znaciek je to asi riesene lepsie, alebo myslim aj pri novsich bmw...
Masíruje ti to prdel :D Víš, že ta prdel je na konci zad? Ono to vypadá debilně, ale na uvolnění zad to funguje nejlíp. Potřebuješ rozhýbat páteř a zapojit po dlouhé době sezení i nějaké stabilizační svaly. Nějaké vrnění na zádech je reálně úplně k hovnu.
Na hodně dlouhé trasy je to dobrá věc, ale sedačky zase trochu ztuhnou, takže za mě ventilace + výhřev, bez masáže.
Tann3r nevedel som diky ze si ma trosku zorientoval v anatomii tela, aspon uz viem ze aj hlava je na druhom konci zad:))
A dikes aj ze si mi vysvetlil ze co sa mi ma pacit a nema a co je dobre a co dobre nie je, takze uz sa mi masaz strednej casti zad nepozdava;)
kawaman

#16 Příspěvek od kawaman »

Ono ta masáž se zdá být nudná, ale mě to přislo dobré. Fakt to při dlouhé cestě uvolní a je to příjemné.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Filozof

#17 Příspěvek od Filozof »

kawaman: Přesně takto by měla vypadat prostě odpověď....masáže se používají výhradně při bolesti zad třeba po 10h v autě apod ... pak to má vypovídající hodnotu zda to funguje či nikoliv se nepozná po 2h ježdění v autě ale po pul dne v autě a o tom to je.

Je jasné, že by byla ideální masáž ta co vibruje celou sedačkou ale to by spíše posoudit fyzioterapeut jak moc to pomáhá či nikoliv.
HyndaDan

#18 Příspěvek od HyndaDan »

No já zapínám masáže už při trasách 300+.
Né teda kvůli zádům, ale protože mně bolí prdel... a opravdu to pomáhá :D
e66 750Li
jardan

#19 Příspěvek od jardan »

Taky bych asi radši odvětrávání než masáže, ale je pravda že ta masáž prostě svoji funkci splní skvěle když je důvod ji zapnout ..uvolní to :)
Ideál je mít všechno :D
TANN3R

#20 Příspěvek od TANN3R »

Michal595 píše:
TANN3R píše:
Tann3r nevedel som diky ze si ma trosku zorientoval v anatomii tela, aspon uz viem ze aj hlava je na druhom konci zad:))
A dikes aj ze si mi vysvetlil ze co sa mi ma pacit a nema a co je dobre a co dobre nie je, takze uz sa mi masaz strednej casti zad nepozdava;)
Nepíšu, co se ti má líbit. To tvoje definice vyzněla jako že to masíruje prdel a na záda to žádnej vliv nemá, ale reálně je opak pravdou. To, že tě něco šťouchá do zad je třeba na první pohled příjemné a víc to odpovídá definici "masáž zad", ale z fyziologického hlediska je to k ničemu. Potřebuješ prostě zapojit trochu střed těla a stabilizovat páteř po dlouhé době.
Odpovědět