Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?
Re: Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?
Povinny 100/100+pripojisteni
Skla-20
Stret se zveri-100
Zivel-100
Okus zveri-30
Odcizeni-100
Havarijni do 50tis
Bydliste Praha a mam to za 12000,-
Skla-20
Stret se zveri-100
Zivel-100
Okus zveri-30
Odcizeni-100
Havarijni do 50tis
Bydliste Praha a mam to za 12000,-
AXA - 140/140 mil.
skla 40 tis.
živelní pojištění 150 tis.
střet se zvěří 150 tis.
odcicení, vandalismus 150 tis.
Praha a 9148 Kč
Když jsem chtěl kalkulaci na havarijní + povinné ručení, uvedl jsem, že cena vozu je 500 000 Kč, tak mi to dohromady spočítali na cca 30 tis. ročně. Nakonec jsem trochu zvolnil.
V každém případě, je dobré si to spočítat přes epojisteni.cz, popřípadě si pak cenu ověřit u konkrétní pojišťovny.
skla 40 tis.
střet se zvěří 150 tis.
Praha a 9148 Kč
Když jsem chtěl kalkulaci na havarijní + povinné ručení, uvedl jsem, že cena vozu je 500 000 Kč, tak mi to dohromady spočítali na cca 30 tis. ročně. Nakonec jsem trochu zvolnil.

Xdreamers je to dost co platíš na to co ti ve výsledku slušná palba. Za 5let jim nasypeš 60k na pojistném za to koupiš komplet auto na díly.
A mas jen 50k havarijní to je nějak málo ne?
Mahla tam to chápu auto je top stav individual a cena 9k je celkem rozumná. A je škoda že auto v ceně 350k vyplatí jen 150k.
Mě to moje taky vyšlo nejlépe se skly u Axa komplet za 3,8k bez havarky
A mas jen 50k havarijní to je nějak málo ne?
Mahla tam to chápu auto je top stav individual a cena 9k je celkem rozumná. A je škoda že auto v ceně 350k vyplatí jen 150k.

Mě to moje taky vyšlo nejlépe se skly u Axa komplet za 3,8k bez havarky
Naposledy upravil(a) Filozof dne úte 30.04.2019 06:26, celkem upraveno 1 x.
Ptal jsem se 760Li 2015 - strop 260 000 - nejlevnější 13 290 za měsíc od Allrisk. Vyloženě jsem zdůrazňoval, že auto má skoro full výbavu vyšší tržbní hodnotu a neberou ji v potaz.
to je velmi zajimavé ještě 3roky zpět mi v ČSOB ženská říkala že se to zohledňuje několik parametrů. A mě to chtěli pojistit max 110k tu moji e38.
Říkala rozhoduje stav auta, výbava jakou má a samozřejmě pokud máte doklady k autu co bylo děláno za servis třeba komplet nový podvozek a brzdy atd nějakým koeficientem taky řeší a zohledňují v případě nehody / totálky apod.
Když jsem se ptal kolik bych dostal tak říkala nejlepší kusy e38 kolem 100k jinak cca 60k dle tabulky co měla.
Dnes už by to bylo zase o 20-30procent méně počítám jsou to staré auta.
Takže i naleštěná 750ka e38 v plné polní stav 1A by mělo hodnotu 100k v té době prostě nesmysl a nepojistitelné za reálnou cenu.
A to mi říkal i pojištovák narovinu že nemá smysl pojištovat na víc než co bych reálně dostal a každý rok kontrolovat zda se něco nezměnilo.
Ty ceny padají a pravidla se taky dost často mění.
Takže asi každá pojištovna má své parametry podle čeho posuzuje. Mě to tenkrát vycházelo na 7,5k havarijko a když jsem si to spočítal tak se mi to nerentovalo stále.
Ikdyž je pravda že bych se zahojil když jsem odřel bok auta by byla asi totálka
Jen dveře holé stojí 35k jedny nové a mě se museli měnit oboje plus lak a blatník. Samozřejmě z jiného jetého auta ne nové.
Říkala rozhoduje stav auta, výbava jakou má a samozřejmě pokud máte doklady k autu co bylo děláno za servis třeba komplet nový podvozek a brzdy atd nějakým koeficientem taky řeší a zohledňují v případě nehody / totálky apod.
Když jsem se ptal kolik bych dostal tak říkala nejlepší kusy e38 kolem 100k jinak cca 60k dle tabulky co měla.

Dnes už by to bylo zase o 20-30procent méně počítám jsou to staré auta.
Takže i naleštěná 750ka e38 v plné polní stav 1A by mělo hodnotu 100k v té době prostě nesmysl a nepojistitelné za reálnou cenu.
A to mi říkal i pojištovák narovinu že nemá smysl pojištovat na víc než co bych reálně dostal a každý rok kontrolovat zda se něco nezměnilo.
Ty ceny padají a pravidla se taky dost často mění.
Takže asi každá pojištovna má své parametry podle čeho posuzuje. Mě to tenkrát vycházelo na 7,5k havarijko a když jsem si to spočítal tak se mi to nerentovalo stále.
Ikdyž je pravda že bych se zahojil když jsem odřel bok auta by byla asi totálka

Jen dveře holé stojí 35k jedny nové a mě se museli měnit oboje plus lak a blatník. Samozřejmě z jiného jetého auta ne nové.

Ja som riešil minulý rok poistnú udalosť, keď som bol na svojej E61 zosendvičovaný zozadu plne naloženou dodávkou, ktorá nedobrzdila, a po náraze zozadu som vrazil ešte do auta predo mnou. Poškodené boli len plechy (ľavý blatník, kapota, nárazník, vzadu 5. dvere a zadný nárazník len na lakovačku) a ľavé predné svetlo, ale poisťovák to vyhodnotil na opravu za 200k Kč originál dielmi, takže vyhlásil totálku. Na mieste sa ma pri spisovaní správy o nehode policajti pýtali na odhadovanú škodu, na čo som im povedal, že cca. 60k Kč a to na mňa ešte pozerali, či mi neje*e
S totálkou som nesúhlasil, dal som si spraviť kalkuláciu v neautorizovanom servise BMW, kde opravu nacenili na 80k Kč (so staršími karosárskymi dielmi samozrejme), takže s tým už poisťovňa vinníka súhlasila a preplatili to. Keď sa do toho ale započíta faktúra za náhradné auto, ktoré som mal skoro mesiac, tak to poisťovňu aj tak vyšlo na vyše 130k Kč.
Ja som to inak riešil cez asistenčnú službu, ktorá sa objavila na mieste nehody, ale s ich službami som bol maximálne spokojný a nestálo ma to ani korunu. Myslím si, že zarábajú na tom, že poškodeným prenajímajú náhradné autá zo svojej flotily a to si potom nechávajú preplatiť v poisťovni, takže ich klientov to nestojí nič. Vybavili mi náhradnú A6 a nemusel som sa s poisťovňou naťahovať o preplatenie, všetko to vybavili oni. Takže ak by sa mi to stalo znovu, zase by som to riešil cez nich.

S totálkou som nesúhlasil, dal som si spraviť kalkuláciu v neautorizovanom servise BMW, kde opravu nacenili na 80k Kč (so staršími karosárskymi dielmi samozrejme), takže s tým už poisťovňa vinníka súhlasila a preplatili to. Keď sa do toho ale započíta faktúra za náhradné auto, ktoré som mal skoro mesiac, tak to poisťovňu aj tak vyšlo na vyše 130k Kč.
Ja som to inak riešil cez asistenčnú službu, ktorá sa objavila na mieste nehody, ale s ich službami som bol maximálne spokojný a nestálo ma to ani korunu. Myslím si, že zarábajú na tom, že poškodeným prenajímajú náhradné autá zo svojej flotily a to si potom nechávajú preplatiť v poisťovni, takže ich klientov to nestojí nič. Vybavili mi náhradnú A6 a nemusel som sa s poisťovňou naťahovať o preplatenie, všetko to vybavili oni. Takže ak by sa mi to stalo znovu, zase by som to riešil cez nich.
Naposledy upravil(a) Pilifo dne úte 30.04.2019 09:00, celkem upraveno 1 x.
co se stane když vám dají auto jako totálku ? Nesmí se používat a musí být sešrotováno nebo dají jen zbytkovou jejich cenu vycucanou z prstu ???
Vím že jeden známej se docela hodně přes právníky tahal s pojišťovnou nakonec proplatili co měli šlo ale o pár set tisíc což byl docela ranec a chvilku to trvalo nebejt právníka má 30procent peněz.
Stěmi asistencemi je to tedy jak ? V TV na to nadávají prý pojištovny proti nim lobují a špiní jejich jméno. Oni mají taxikáře a ruzné lidi co jim hlásí havárky čerstvé a pokud to stihnou oproti konkurenci dají tomu taxikáři třeba 500kč. Tak mi to popisoval borec co jezdil okruh po Brně. Akorát je to prý někdy o dohadování s lidma či konkurencí ....říkají jim supy u nehody. Přitom jak tvrdíš tobě pomohli a pojištovna proplatila. Což je fajn.
Vím že jeden známej se docela hodně přes právníky tahal s pojišťovnou nakonec proplatili co měli šlo ale o pár set tisíc což byl docela ranec a chvilku to trvalo nebejt právníka má 30procent peněz.
Stěmi asistencemi je to tedy jak ? V TV na to nadávají prý pojištovny proti nim lobují a špiní jejich jméno. Oni mají taxikáře a ruzné lidi co jim hlásí havárky čerstvé a pokud to stihnou oproti konkurenci dají tomu taxikáři třeba 500kč. Tak mi to popisoval borec co jezdil okruh po Brně. Akorát je to prý někdy o dohadování s lidma či konkurencí ....říkají jim supy u nehody. Přitom jak tvrdíš tobě pomohli a pojištovna proplatila. Což je fajn.
Pri totálke by poisťovňa dala vrak auta do aukcie, z toho by dostali nejaký odhad ceny a vyplatili by ti rozdiel medzi trhovou cenou tvojho auta, to znamená, že väčšinou asi najlacnejšie inzeráty na bazoši, a cenou vraku. Potom by si mal možnosť predať ten vrak záujemcovi z aukcie alebo si ho nechať a na vlastné náklady opraviť, alebo ho zhodiť zo skaly.
Ja som bol tiež voči tej asistenčke skeptický, nič som na mieste nepodpisoval, len som si od nich zobral reklamné materiály. Potom som si na nich pozrel recenzie na internetoch a našiel som len samé pozitíva - v podstate odprostenie poškodených od akéhokoľvek naťahovania s poisťovňou. Samozrejme poisťovniam sa to nepáči, pretože vedia, že s takýmito spoločnosťami nevybabrú, keďže majú právnikov a súdnych znalcov na to, aby sa poisťovne z plnenia nemohli vyvliecť. To je v konečnom dôsledku pre ich klienta len dobre...
Navyše neviem, ako dlho by som sa musel naťahovať s poisťovňou, aby mi dala adekvátne náhradné auto, od asistenčky som ho mal hneď na druhý deň a faktúru potom posielali priamo na poisťovňu.
Samozrejme asi záleží aj na tom, na akú asistenčku narazíš, možno som mal len šťastie na tú správnu, ale reklamu tu asi robiť nebudem...
Ja som bol tiež voči tej asistenčke skeptický, nič som na mieste nepodpisoval, len som si od nich zobral reklamné materiály. Potom som si na nich pozrel recenzie na internetoch a našiel som len samé pozitíva - v podstate odprostenie poškodených od akéhokoľvek naťahovania s poisťovňou. Samozrejme poisťovniam sa to nepáči, pretože vedia, že s takýmito spoločnosťami nevybabrú, keďže majú právnikov a súdnych znalcov na to, aby sa poisťovne z plnenia nemohli vyvliecť. To je v konečnom dôsledku pre ich klienta len dobre...
Navyše neviem, ako dlho by som sa musel naťahovať s poisťovňou, aby mi dala adekvátne náhradné auto, od asistenčky som ho mal hneď na druhý deň a faktúru potom posielali priamo na poisťovňu.
Samozrejme asi záleží aj na tom, na akú asistenčku narazíš, možno som mal len šťastie na tú správnu, ale reklamu tu asi robiť nebudem...
reklamu nemusíš dělat jsi z Brna z velké pravděpodobnosti jsi narazil na borce co jsme spolu jezdili časem ...nebo jeho kolegou má na starosti Brno a furt mi vysvětloval jak je to super a že nechápe lidi co to odmítají když je to pro ně bez práce a bonus auto hned k dispozici.
Mám pocit oranžové auto jezdil fabii / oktávkou na střídačku a velké popisy a majáky žluté. Mladej týpek cca 28-30let a furt hulil vodníka
Jezdil jsem sním asi 2 měsíce do Brna když jsem řešil něco na autě zpátky pár let. cca 2015/6
Jednou jsem sním jel přímo k nehodě tak jsem to viděl live ...a rovnou paní sním podepsala a už volal at chystají auto pro dalšího poškozeného.
Mám pocit oranžové auto jezdil fabii / oktávkou na střídačku a velké popisy a majáky žluté. Mladej týpek cca 28-30let a furt hulil vodníka

Jezdil jsem sním asi 2 měsíce do Brna když jsem řešil něco na autě zpátky pár let. cca 2015/6
Jednou jsem sním jel přímo k nehodě tak jsem to viděl live ...a rovnou paní sním podepsala a už volal at chystají auto pro dalšího poškozeného.
To filozof-no nejdrazsi polozky jsou
Skla za 3000
Havarijni na 50 za 2389
Nemit tohle tak razem platim 7tis co neni spatny.
Jinak vzdycky jsem chtel mit auto pojisteni havarijne ale na e65
To stoji myslim pres 20tis plus povinny k tomu a to je ranec.
Takze ted jsem zvolil novinku v ramci povinneho a nechal si udelat i to mini havarijko. Beru to tak, ze za 2489 rocne jsem krytej na svoji blbost pri DN
Skla za 3000
Havarijni na 50 za 2389
Nemit tohle tak razem platim 7tis co neni spatny.
Jinak vzdycky jsem chtel mit auto pojisteni havarijne ale na e65
To stoji myslim pres 20tis plus povinny k tomu a to je ranec.
Takze ted jsem zvolil novinku v ramci povinneho a nechal si udelat i to mini havarijko. Beru to tak, ze za 2489 rocne jsem krytej na svoji blbost pri DN
Tak letos sleva. Pojistku jsem poprvé dělal přes klik.cz a dostal jsem se na docela zajímavou cenu:
AXA - 140/140 mil.
skla 20 tis.
střet se zvěří 150 tis.
Praha a cca 7200 Kč
AXA - 140/140 mil.
skla 20 tis.
střet se zvěří 150 tis.
Praha a cca 7200 Kč
Allianz
150/150
Živel
Srážka se zvěří
Poškození vozidla zvířetem
Krádež
Skla
Asistence bez limitu
Necelých 8000
U axe je dobré, kdyz mas malý tukanec, hned ti zruší smlouvu.. už sem viděl u pár klientů
150/150
Živel
Srážka se zvěří
Poškození vozidla zvířetem
Krádež
Skla
Asistence bez limitu
Necelých 8000
U axe je dobré, kdyz mas malý tukanec, hned ti zruší smlouvu.. už sem viděl u pár klientů
Havarijní jako takové nekupujete?
Zugy to je dost dobrý. Allianz mi nenabídli takhle levně. Navíc s neomezenou asistencí. Tzn. i odtah vozidla odkudkoliv v ceně pojištění?
Jaké máš limity na odcizení, srážku se zvěří atd.?
Havarijko si nedávám. 20 let bez nehod s vlastní vinou. Havarijko + zákonné pojištění mi loni nacenili na 20-22 k.
Tu smlouvu ti Axa vypoví v okamžiku, kdy ti vyplatí plnění pojistky?
Jaké máš limity na odcizení, srážku se zvěří atd.?
Havarijko si nedávám. 20 let bez nehod s vlastní vinou. Havarijko + zákonné pojištění mi loni nacenili na 20-22 k.
Tu smlouvu ti Axa vypoví v okamžiku, kdy ti vyplatí plnění pojistky?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jelikoz na mne vyskocila nejaka reklama od allianz tak jsem na ni kliknul a provedl kalkulaci. Uplne nepikacu to jako ze nebylo, ovsem na pripojisteni zvere a zivlu spoluucast 5000kc, tak to at jdou pekne do zadele. Dalsi vec je ze okna proplati jen pokud jsou delane v jejich smluvnim servisu. S tim at jdou taky do zadele. Je to tak trosku neakceptovatelne. jo a limit 10k km na povinne ruceni. Nevim, mne pripada ze si z lidi delaji prdel, pro mne je to zcela neakceptovatelne. Allianz do domu, hul do ruky...
Mne AXA nedavno plnila a to co mne provedla jsem jeste nevidel. Nikdy. V patek okolo poledne jsem odeslal posledni podklady jako fakturu, technicak a sracky , v pondeli email ze pojistna udalost byla uzavrena a v utery prachy na ucte... To takova kooperativa, tam jsou jini mamrdi, kolega se s nema uz asi tri roky soudi, uz to vypada na nejaky dohledny konec kde naklady rizeni presahnou o dost zalovanou castku... Kdo to zaplati??? No samozrejme klienti ktere oberou. Bohuzel diky tomu po jakem bordelu jezdime jsem dostal dalsim sutrem a okno je po mesici zas rozbite, tak jsem zvedav jak se v axe ukazou podruhe. Budu muset resit, uz tam je prasklina 20cm...
Mne AXA nedavno plnila a to co mne provedla jsem jeste nevidel. Nikdy. V patek okolo poledne jsem odeslal posledni podklady jako fakturu, technicak a sracky , v pondeli email ze pojistna udalost byla uzavrena a v utery prachy na ucte... To takova kooperativa, tam jsou jini mamrdi, kolega se s nema uz asi tri roky soudi, uz to vypada na nejaky dohledny konec kde naklady rizeni presahnou o dost zalovanou castku... Kdo to zaplati??? No samozrejme klienti ktere oberou. Bohuzel diky tomu po jakem bordelu jezdime jsem dostal dalsim sutrem a okno je po mesici zas rozbite, tak jsem zvedav jak se v axe ukazou podruhe. Budu muset resit, uz tam je prasklina 20cm...
AXA Pov premium 140/140
Úraz řidiče 1 mil. Kč
Zavazadla 15 tis. Kč
Náhradní vozidlo 3 dny
Vlastní totální škoda 150 tis. Kč
Připojištění skel 20 tis. Kč
Připojištění poškození a střetu se zvěří
Praha - 6.250 Kč
Díky Matizi
Úraz řidiče 1 mil. Kč
Zavazadla 15 tis. Kč
Náhradní vozidlo 3 dny
Vlastní totální škoda 150 tis. Kč
Připojištění skel 20 tis. Kč
Připojištění poškození a střetu se zvěří
Praha - 6.250 Kč
Díky Matizi

Odcizení a živel v tom nemáš?
Naposledy upravil(a) Mahla dne úte 25.02.2020 10:23, celkem upraveno 2 x.
- soukupadam
Tam máte vysokej bonuse ne? Mě ta Axa vychází přes deset tisíc.
-
Já mám kooperativu. Zákonné plus havarijní na 200tis. za 13200,- Pripojištění skla na 20tis. spoluúčast 10tis. nebo 10%. Poslední dobou z nich nic rozumného vytáhnout nejde.
Mohli by ste zmieniť ku každej poistke aj vek poisteného?
Ja mám síce 5er, ale vo všetkých bežných poisťovňách mi len povinné ručenie vychádza na 7000+ Kč a to som za skoro 11 rokov vlastnenia vodičáku nespôsobil ani jednu nehodu (mám 29 rokov). Z toho, čo tu čítam, mi vychádza, že som penalizovaný za nízky vek.
Momentálne mám povinné ručenie u Pillow poisťovne (bývalá První klubová pojišťovna) s rozšírenou asistenciou za necelých 5400 Kč, ale žiadne živly, krádež a strety so zverou v tom nemám a ani si nie som istý, či to táto poisťovňa ponúka v rámci povinného ručenia a nie havarijka.
Ja mám síce 5er, ale vo všetkých bežných poisťovňách mi len povinné ručenie vychádza na 7000+ Kč a to som za skoro 11 rokov vlastnenia vodičáku nespôsobil ani jednu nehodu (mám 29 rokov). Z toho, čo tu čítam, mi vychádza, že som penalizovaný za nízky vek.
Momentálne mám povinné ručenie u Pillow poisťovne (bývalá První klubová pojišťovna) s rozšírenou asistenciou za necelých 5400 Kč, ale žiadne živly, krádež a strety so zverou v tom nemám a ani si nie som istý, či to táto poisťovňa ponúka v rámci povinného ručenia a nie havarijka.
Naposledy upravil(a) Pilifo dne úte 25.02.2020 10:35, celkem upraveno 1 x.