Pěkný večer,
mám krásnou E36 cabrio s automatem a jsem trochu nešťastnej z motoru - M52B20. Měl jsem to kdysi v E36 a E34 s manualem a fungovalo to pěkně, ale s tím automatem je to nějaký utahaný.
Tedy: potřeboval bych vcelku konkrétní rady ke swapu, tak aby auto zůstalo jinak prakticky stejný - cílem není vytvořit frankesteina se svébytnou elektrikou. Ergo výměna ideálně za M52B28.
A moje dotazy - co všechno krom motoru budu potřebovat?
Agregáty hádám, že jsou stejný. řj a ews asi jiný.
Dál převodovka a dif. Jsou stejný? Unese to ta almara nebo je jiná? Dif nemá jinej sálej převod? Až tak moc mi to vadit nebude, ale časem bych z toho chtěl udělat reálně 328, tak abych byl připravenej. A poslední věc: Brzdy jsou stejný
A s tím souvisí - kdyby někdo měl na prodej motor, ideálně i s možností ho přehodit, tak to uvítám.
Rady prodej 320 a kup 328 jsou zbytečný, protože pokud seženu 328 v tomhle stavu, tak za ní dám nesmysl a téměř jistě nebude mít tu výbavu co má moje 320 a kterou tam chci, tak budu místo toho řešit zase jiný věci.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 Cabrio automat swap M52 za M52
E36 Cabrio automat swap M52 za M52
Naposledy upravil(a) Mishak dne ned 12.05.2019 11:04, celkem upraveno 1 x.
-
- Člen Klubu
Re: E36 Cabrio automat swap M50 za M50
No M50TUB28 neexistuje to spíš M52 a těch změn na konverzi je ještě o mnoho víc. Každopádně stejně tak nákladnej úkon o štěstí je dneska sehnat dobrej motor M50B25(TU) nebo M52B28. Bude to ještě o brzdách a dalších komponentech v souvislosti se swapem na vyšší výkon.
Re: E36 Cabrio automat swap M50 za M50
Tak 1. změna - psal jsem to nějak zmatenej:)
Jedná se o M52 a tím pádem taky swap za M52. To sem trochu poplet.
S brzdama problém nemám, stejně je budu dělat.
Jde mi hlavně o osu motor - převodovka - dif.
A agregáty kolem a jednotky, kabeláž atd.
Tohle téma je zodpovězený nesčetněkrát, ale u toho automatu, to aby člověk pohledal.
Jedná se o M52 a tím pádem taky swap za M52. To sem trochu poplet.
S brzdama problém nemám, stejně je budu dělat.
Jde mi hlavně o osu motor - převodovka - dif.
A agregáty kolem a jednotky, kabeláž atd.
Tohle téma je zodpovězený nesčetněkrát, ale u toho automatu, to aby člověk pohledal.