Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co lze do E65 / E66 dodělat (kromě chybějící výbavy)?
Co lze do E65 / E66 dodělat (kromě chybějící výbavy)?
Ahoj,
piště prosím, co lze do E65 / E66 dodělat. Nemám na mysli chybějící výbavu, ale vychytávky pomocí kódování nebo i nestandadní výbavu (klapka výfuku).
Díky
piště prosím, co lze do E65 / E66 dodělat. Nemám na mysli chybějící výbavu, ale vychytávky pomocí kódování nebo i nestandadní výbavu (klapka výfuku).
Díky
Re: Co lze do E65 / E66 dodělat (kromě chybějící výbavy)?
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Díky za tip. Přehlédl jsem to.
Me by spis zajimalo jak danou vybavu dodelat...
Co vse je potreba..... Postup....
Osobne jsem si treba delal sedacky, fl monitor, fl panel klima....svetel a vlastne cely ty listy
Co vse je potreba..... Postup....
Osobne jsem si treba delal sedacky, fl monitor, fl panel klima....svetel a vlastne cely ty listy
- klapka výfuku
- sníženej termostat
- inovované těsnění šíbru pro menší hluk v autě
- přehrátí SW auta pro lepší fungování auta, nejvíc je to poznat asi na EDC podvozku a u hodně ojetých aut
- dension gateway
- LPG
- činský monitor co přehraje kde co
- pevné napájení kamery/antiradaru k zrcátku
- jinak z výbavy lze dodělat skoro vše, ale je to spíš otázka ceny
to jen co mě tak napadlo, ale určitě přibudou další věci.
a no co obvykle kodujem
- us drl svícení
- welcome lights
- při zmáčknutí tlačítka auto se nezapne klima
- zavření kufru tlačítkem z interieru a na klíči.
- sníženej termostat
- přehrátí SW auta pro lepší fungování auta, nejvíc je to poznat asi na EDC podvozku a u hodně ojetých aut
- dension gateway
- LPG
a no co obvykle kodujem
- us drl svícení
- welcome lights
- vlastnemec
Ještě jsi zapomenul:
Obraz za jízdy
Tempomat od 5km
ACC2 od 5km, jde i od 0, ale v rychlostech pod 15km/h to dle mě není bezpešné bez dozoru. ACC1 to neumí.
Obraz za jízdy
Tempomat od 5km
ACC2 od 5km, jde i od 0, ale v rychlostech pod 15km/h to dle mě není bezpešné bez dozoru. ACC1 to neumí.
Super! Díky, tomu říkám odpověď. Pár dnů to tady chyběloJaraX píše:- klapka výfuku
- sníženej termostat
- dension gateway
- LPG
a no co obvykle kodujem
- us drl svícení
- welcome lights

Ad Dension - předpokládám, že je potřeba tohle:
https://www.dension.com/automotive/prod ... ay-500s-bt
Má cenu si k tomu koupit i DAB modul?
https://www.bmshop.eu/p/radiovy-tuner-dension-dab-g
Funguje Dension i na zadním monitoru?
Ad "činský monitor co přehraje kde co" - prosím odkaz. Co to umí? Není to nějaký šméčko?
Ad "pevné napájení kamery/antiradaru k zrcátku" - tohle nechápu

Ještě jsem někde čet, že se dá naprogramovat zavření střešního okna při dešti. Lze to i pro boční okna? A u zaparkovanýho auta by to asi nefungovalo, co?
To zní dobře. Takže jízda v koloně je tedy konečně možná? tento týden jsem jel v O3 a adptivní tempomat taky bez dozoru nejlze používat a to je to nový auto.vlastnemec píše:Ještě jsi zapomenul:
Obraz za jízdy
Tempomat od 5km
Tohle jsem okopčil z Jaraxova Facebooku:
BMW 7 e65/e66 doplňkové služby
- přestavba na LPG se 103L nádrží místo rezervy a prakticky vším schovaným
- dodělání různé výbavy, např ACC, DVD changer, webasto, dvojitá skla, vyhřívaný volant, AUX vstup, MP3 a další
- repase hřebenového řízení výměnným způsobem(zákazník nečeká na repasi) ve spolupráci s externí firmou
- repase pneumatických pístnic kapoty, kufru ve spolupráci s externí firmou
- obšití volantu (i vyhřívaného) ve spolupráci s externí firmou
- repase světlometů ve spolupráci s externí firmou
- repase modulu ASK, HKL, DSC, NAV01, NAV02, NAV03, SES, zesilovače Logic 7 atd ve spolupráci s externí firmou
- úprava výfuku - otevření klapky po zmáčknutí originálního BMW tlačítka s obrázkem vyfuku
- "standklima" neboli dálkové startování originál BMW
- zadní facelift nárazník na předfaceliftový model (za relativně málo peněz hezčí auto a nevypadá to "zbastleně")
- zapůjčení střešních příčníků originál BMW a zapůjčení střešního boxu originál BMW
- aktualizace SW řídících jednotek - výrazně zlepší chování celého auta, poslední verze SW do E65 je dokonce 2017
- kódování spousty funkcí např.
- webasto jako příhřev i u benzínu
- zavření kufru jedním stisknutím tlačítka DO nebo tlačítka v interieru
- zavření kufru pokud jej někdo začne zavírat rukou, zavře se sám
- zrušení automatického zapnutí klimatizace po zmáčknutí tlačítka AUTO
- zamykání po rozjezdu
- denní svícení evropské (xenony), americké (dálková světla)
- deaktivace funkce soft-close jakýchkoliv dveří (proti přivření prstíků u děti)
- automatické zavření střešního okna pokud prší
- televize/DVD za jízdy
atd

BMW 7 e65/e66 doplňkové služby
- přestavba na LPG se 103L nádrží místo rezervy a prakticky vším schovaným
- dodělání různé výbavy, např ACC, DVD changer, webasto, dvojitá skla, vyhřívaný volant, AUX vstup, MP3 a další
- repase hřebenového řízení výměnným způsobem(zákazník nečeká na repasi) ve spolupráci s externí firmou
- repase pneumatických pístnic kapoty, kufru ve spolupráci s externí firmou
- obšití volantu (i vyhřívaného) ve spolupráci s externí firmou
- repase světlometů ve spolupráci s externí firmou
- repase modulu ASK, HKL, DSC, NAV01, NAV02, NAV03, SES, zesilovače Logic 7 atd ve spolupráci s externí firmou
- úprava výfuku - otevření klapky po zmáčknutí originálního BMW tlačítka s obrázkem vyfuku
- "standklima" neboli dálkové startování originál BMW
- zadní facelift nárazník na předfaceliftový model (za relativně málo peněz hezčí auto a nevypadá to "zbastleně")
- zapůjčení střešních příčníků originál BMW a zapůjčení střešního boxu originál BMW
- aktualizace SW řídících jednotek - výrazně zlepší chování celého auta, poslední verze SW do E65 je dokonce 2017
- kódování spousty funkcí např.
- webasto jako příhřev i u benzínu
- zavření kufru jedním stisknutím tlačítka DO nebo tlačítka v interieru
- zavření kufru pokud jej někdo začne zavírat rukou, zavře se sám
- zrušení automatického zapnutí klimatizace po zmáčknutí tlačítka AUTO
- zamykání po rozjezdu
- denní svícení evropské (xenony), americké (dálková světla)
- deaktivace funkce soft-close jakýchkoliv dveří (proti přivření prstíků u děti)
- automatické zavření střešního okna pokud prší
- televize/DVD za jízdy
atd
- jj to ACC prostě musíš pořád hlídat, ale tak to je i nových BMW co jsem ted testoval, G11 mi jela krásně v pruzích, automatické řízení, pak se to vyplo, škublo a už jsem jel dvouma kolama po krajnici,
- ten dension je jen na audio, takže to funguje všude,
- DAB u nás ještě nehraje, max tak někde v praze nějaky radio, v Olomouci furt nic, zatím je na DAB asi čas
- pevné napájení dělám často, je to krabička kterou napojíš na 12V a z ní leze Microusb, miniUSB, apod, a to vyvedeš u zpětného zrcátka kde máš palubní kameru a další věci, abys nemusel zapojovat do zapalovače
- https://www.ebay.com/itm/Android-8-1-Ca ... Sw86BcD25N
- střešní okno nakodovat jde, ale je to k ničemu, když to nefunguje s vyplým zapalováním, naopak třeba v dešti když jedeš rychleji, tak na tebe neprší a chceš to mít třeba otevřeny.
- ten dension je jen na audio, takže to funguje všude,
- DAB u nás ještě nehraje, max tak někde v praze nějaky radio, v Olomouci furt nic, zatím je na DAB asi čas
- pevné napájení dělám často, je to krabička kterou napojíš na 12V a z ní leze Microusb, miniUSB, apod, a to vyvedeš u zpětného zrcátka kde máš palubní kameru a další věci, abys nemusel zapojovat do zapalovače
- https://www.ebay.com/itm/Android-8-1-Ca ... Sw86BcD25N
- střešní okno nakodovat jde, ale je to k ničemu, když to nefunguje s vyplým zapalováním, naopak třeba v dešti když jedeš rychleji, tak na tebe neprší a chceš to mít třeba otevřeny.
Má někdo s tím čínským monitorem praktické zkušenosti?
Nemohl byste někdo poslat foto toho pevného napájení?
U střešního okna souhlas. Pokud to nefunguje bez zapalování, tak to nemá smysl.
Nemohl byste někdo poslat foto toho pevného napájení?
U střešního okna souhlas. Pokud to nefunguje bez zapalování, tak to nemá smysl.
- Itchythefirst
Ten cinskej monitor minimalne na 5er a 6er vypada a funguje celkem pekne. Co bych ale nesnesl, je pripojeni audia pres AUX. Ten AUX je uprimne v petkach a sestkach docela tragickej, u sedmy nevim, ale z principu to asi taky zadna hitparada nebude
. Takze kdyby nekdo udelal ten Androidi monitor s pripojenim na MOST (dycky MOST!
), tak ho asi pujdu hned koupit 

Mne sa zda ze snejk mi daval na vyber bud ci chcem ten adroid ze tam aj videa viem potom prehravat ale len na predku vzadu do nejde...alebo gateway s tym ze budem mat aux usb a bt audio....kedze som skor za origo displej siel som do gateway a som max spokojny, pouzivam spotify na hudbu a super je ze nie su ziadne kable nikde nic nemusim zapojit proste si len pustim..kvalita s tym nijako neutrpela z mojho neodborneho hladiska:)
Pokud ten čínskej monitor má na vstupu jenom aux, tak je to o ničem. Myslel jsem, že když to zmiňuje Jarax, tak je to výbava hodná dodělání.
kolik vyjde ten gateway prosim tě?Michal595 píše:Mne sa zda ze snejk mi daval na vyber bud ci chcem ten adroid ze tam aj videa viem potom prehravat ale len na predku vzadu do nejde...alebo gateway s tym ze budem mat aux usb a bt audio....kedze som skor za origo displej siel som do gateway a som max spokojny, pouzivam spotify na hudbu a super je ze nie su ziadne kable nikde nic nemusim zapojit proste si len pustim..kvalita s tym nijako neutrpela z mojho neodborneho hladiska:)
Vies co nechcem uplne kecat lebo robilo sa to aj s dalsimi vecami este ale zda sa mi ze nejako 400-500eur ale ber s rezervou nie som si isty veru...
Ten monitor se řešil tady: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=97309
e66 750Li
je možný nakódovat když zamknu auto aby se automaticky zavřely okna a já nemusel zámykání držet ?
jak to děláte s dvouzónovou klimou já pořád přenastavuju i sedadlo spolujezdce když jedu sám jelikož jednou je zima venku tak topím třeba na 23,5 pak jedu jindy je vedro dávam auto na 18 a přijde mi to lepší než aby mi to od spolujezdce topilo...., jaraxi předtím jsi psal že by jsi to musel zkusit nakódovat aby se to dalo ovládat jedním kolečkem tak jestli jsi se k tomu dostal ?
jak to děláte s dvouzónovou klimou já pořád přenastavuju i sedadlo spolujezdce když jedu sám jelikož jednou je zima venku tak topím třeba na 23,5 pak jedu jindy je vedro dávam auto na 18 a přijde mi to lepší než aby mi to od spolujezdce topilo...., jaraxi předtím jsi psal že by jsi to musel zkusit nakódovat aby se to dalo ovládat jedním kolečkem tak jestli jsi se k tomu dostal ?