Ahoj všem, zajímá mě názor motorářů. Dnešní zjištění. N52b30 najeto 205tkm Zahřátý motor na provozní teplotu, chod na volnoběh plynulý bez pazvuků, po spuštění klimakompresoru, kdy motor jde mírně do zátěže se nepravidelně cca. co 5 vteřin ozve zvuk jakoby slabé zachrastění řetězu. Může způsobit záťěž motoru při volnoběhu kmity lišt napínáku, resp. řetězu ?
Dík za vaše postřehy k tématu.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
N52b30 zvuky rozvoďáku.
-
Re: N52b30 zvuky rozvoďáku.
nahraj video na youtube pak může někdo naznačit ...ale nejlepší je diagnostika může to být spousty věcí. 

-
Youtube nebude, nemá cenu řešit zvuk videa, ze kterého to nejspíš ani slyšet nepůjde. Zajímá jen stručný názor motoráře na moji otázku v předposlední větě. Inpa mi nepíše žádné chyby. Filozofe, Vy se zabýváte servisem motorů ?
ne ale už jsem slyšel cvakání motoru několik druhů a často z toho jde poznat o co jde. Třeba z mého cvakání motoru bylo jasné že mám špatné čidlo vačky a INPA to jen potvrdila.
Ne vždy jde vše poznat ale takto od stolu pochybuji že někdo odpoví ...nikdo nemá věšteckou kouli.
To může být spousty věcí a pokud není srovnání tak je to velmi těžké takto poznat.
Jsou jiné druhy rachocení řetězu, či vadné svíčky - cívky nezapaluje pak to mlátí v motoru ...atd.
Už jsem zažil na svém i kamarádů různé druhy mlácení či rachocení v motoru.
Takže jak píšu jen popisem to nikdo nezjistí pokud není u motoru přímo nebo nepíše diag chybu či není mlácení podobné něčemu co už někdo slyšel.... prostě to může být spousty věcí asi tak a nikdo ti zde nenapíše je to to a to. Když to neviděl ani neslyšel odkud to jde. I tak je to někdy těžké laborování a zjištování ... Jinak jsis odpověděl s části sám. Ano může. Taky to může být dalších několik věcí.
Ne vždy jde vše poznat ale takto od stolu pochybuji že někdo odpoví ...nikdo nemá věšteckou kouli.
To může být spousty věcí a pokud není srovnání tak je to velmi těžké takto poznat.
Jsou jiné druhy rachocení řetězu, či vadné svíčky - cívky nezapaluje pak to mlátí v motoru ...atd.
Už jsem zažil na svém i kamarádů různé druhy mlácení či rachocení v motoru.

Takže jak píšu jen popisem to nikdo nezjistí pokud není u motoru přímo nebo nepíše diag chybu či není mlácení podobné něčemu co už někdo slyšel.... prostě to může být spousty věcí asi tak a nikdo ti zde nenapíše je to to a to. Když to neviděl ani neslyšel odkud to jde. I tak je to někdy těžké laborování a zjištování ... Jinak jsis odpověděl s části sám. Ano může. Taky to může být dalších několik věcí.