Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 Elektrický ventilátor (Klima)
Re: E39 Elektrický ventilátor (Klima)
MBčka to tak maj tak snad jsou soudruzi v BMW natolik chytrý a maj to tam taky.
Takže ventilek tam neni.. chladivo komplet venku..
a jeste to čidlo od hella co jsem koupil má krátkej závit a nesedí tam 

Ups
tak se tím nikde nechlub. Právě jsi zabil 4 veverky a 5 sýkorek
. To je ale smutný, že to tam není.

Chyba je opravdu v tlakovem cidle, ale musite sehnat to správné. Nové náhrady mají na konci šroubení cca 2-3mm zápich, ale původní čidlo má zápich jen 0,5-1mm tudiz pokud ho tam našroubujete nelze dotáhnout. Už jsem měl čidlo Hella BEHR a NFR ani jedno tam nejde. Ted jsem obednal čidlo přímo v BMW a snad tam půjde. Jinak závada se dá lehce odhalit, Když klimu zkusíte naplnit tak vám na vysokotlakém ventilu při max. 20 barech nevypne kompresor a můžete ho vesele tlakovat do te doby nez vam neco praskne:), takže bacha.
Aktuální stav: scháním čidlo s tím správným závitem. Pokud se nepodaří druhá možnost je vyrobení nějaké redukce
Ještě že ted moc nejezdím, bych se v tom uvařil..
Aktuální stav: scháním čidlo s tím správným závitem. Pokud se nepodaří druhá možnost je vyrobení nějaké redukce

Ještě že ted moc nejezdím, bych se v tom uvařil..
-
Ahoj, mám e39 523i r.v. 01/1999 a mám podobný problém, neběží mi el. ventilátor před chladičem, koukal jsem kolem sání po té malé krabičce s relé, (viz. výše) ale žádnou jsem tam nenašel, je vyfocená v detailu a není zcela zřejmé kde je, nevím pořádně kde hledat, pojistky v kufru u baterky jsou ok, ale na ventilátor jsem tam nenašel.
Naposledy upravil(a) Pavelkac dne pát 21.06.2019 17:26, celkem upraveno 1 x.
Pojistka na ventilátor je pod kastlíkem spolujezdce. Každopádně vzhledem k tomu, že v drtivé většině je v háji samotný ventilátor tak bych postupoval jako já, odpojit konektor a změřit zda je tam šťáva, když jo je ventilátor v háji, když ne tak na pojistku pod kastlíkem, je to 50A červená, budeš muset pohledat v manuálu kde přesně je, těžko se to popisuje a je tam blbě vidět, já jí mět ruplou tak jsem říkal paráda dám pojistku a ventilátor pojede a ejhle, dal jse pojistku a ventilátor ( vinutí ) začal hořet
, takže novej a výměna a je klid, vyšel na cca 3500,-. Každopádně udělat jinak v létě hrozí přehřátí a průsej.

E39, 523i
-
Díky za radu, pojistku za kastlíkem spolujezdce jsem našel, (50A červená velká) proměřil ohmmetrem a je ok, takže to vypadá na ventilátor, zkusím ještě pustit proud přímo do ventilátoru, je to ten konektor těsně vedle pravého světla? Jestli bude fakt v kytkách, máte někdo nějaký tip, kde by se dal výhodně pořídit pro moje auto, koukal jsem, že je víc typů? Díky.
P.S. Ještě k tomu konektoru předního ventilátoru, podle barev drátů, kde má být proud a kde kostra? Můj typ by už měl mít proměnlivé otáčky.
E39 523i r.v.1999 M52B25TU DoubleVanos
Ano, vedle světla před spolujezdcem.
Dráty už si nepamatuju, já tam mám tři, jeden je tvrdej plus, jeden mínus a jeden je na signály, ale barvy ti neřeku ani nevím jestli budou u všech stejný, ( do středy nejsem u auta ) prostě to proměř, když tam při zapnutým klíčku bude napětí tak je na 99,9% procent v háji ten ventilátor.
Co se týče ceny, tak co to je výhodně
já koupil za cca 3.5k mám tam 3pin konektor, podle toho samozřejmě musíš koupit ten samej a musí to bejt na benzín, na diesel je nižší.
Dráty už si nepamatuju, já tam mám tři, jeden je tvrdej plus, jeden mínus a jeden je na signály, ale barvy ti neřeku ani nevím jestli budou u všech stejný, ( do středy nejsem u auta ) prostě to proměř, když tam při zapnutým klíčku bude napětí tak je na 99,9% procent v háji ten ventilátor.
Co se týče ceny, tak co to je výhodně

E39, 523i