Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 vibrace volantu
E39 vibrace volantu
Dobrý den, nesetkal se někdo s vibracemi volantu většinou to začne kolem 80km a občas kolem 120km, dělá to jak na R16 tak na R18, postupně měněné díly: brzdy, ložiska, spodní ramena, čepy řízení, střední tyč řízení a problém stále přetrvává, někde žádná vůle. Byl jsem i na STK na vibrační deskách a tam mi řekli že taky nikde nic. Už jsem ztoho zoufalý. 

- Přílohy
-
- DSC_8783.jpg (545.55 KiB) Zobrazeno 2644 x
Re: E39 vibrace volantu
resil jsem to samy na e46-330d,vymenil jsem snad vsechno co slo a nakonec to dela remenice na klice..... 

Nebo taky hardyspojka na kardance (nebo pomocné ložisko). Ono to někdy může vypadat jako od řízení, ale třepání řízení může být až důsledek...
Jergus píše:Nebo taky hardyspojka na kardance (nebo pomocné ložisko). Ono to někdy může vypadat jako od řízení, ale třepání řízení může být až důsledek...
Tak na kardance bylo roztrhané pomocné ložisko ale problém je stále stejný po výměně ložiska. Vibrace do volantu jdou i po vypnutí motoru a vyřazení na neutrál kolem rychlosti 80km.
- Přílohy
-
- IMG_20190706_123558.jpg (992.98 KiB) Zobrazeno 2527 x
Zkus ještě nechat znovu vyvážit a zkontrolovat kola. Byla by to blbá náhoda, ale můžeš mít na obou sadách třeba křivý disk, křivou nebo nevyváženou pneumatiku atd. Co tlumiče a jejich horní uložení?
Kola jsem už nechával prevážit ve dvou servisech pro jistotu, tlumiče a horní uložení by mělo bejt podle mechanika v pořádku.Jergus píše:Zkus ještě nechat znovu vyvážit a zkontrolovat kola. Byla by to blbá náhoda, ale můžeš mít na obou sadách třeba křivý disk, křivou nebo nevyváženou pneumatiku atd. Co tlumiče a jejich horní uložení?