Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 vs. F01 vs. W221

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
jazet

Re: E65 vs. F01 vs. W221

#801 Příspěvek od jazet »

On se zajímal o W220 ne?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#802 Příspěvek od JaraX »

aha, já jsem automaticky dle názvu tématu četl W221, každopádně W220 je spíš konkurence E38, s E65 to nelze moc srovnávat, ta je uplně jinde. já bych časem W220 chtěl, ale spíš tak z nostalgie.
roti

#803 Příspěvek od roti »

Jarax diky! Ted mi prisla do cesty 750i 2005, 225tkm, vybava bohuzel pana ucetniho, ale hlavne je seda/seda, coz mi neni moc po chuti, ale zase cena do 6t€, udajne v top stavu. Dnes se na ni pojedu podivat.
Jen me trosku strasi nemecky fora jako "e65 je elektricka bomba, vodni trubka, vanos,....." tak nevim.

VIN: DH77398

Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#804 Příspěvek od JaraX »

ja vanos u N62 nikdy neviděl špatnej, ani nevím co by se na něm mohlo pokazit, to odcházelo u M62.

tady ty sedma
- má základní hrubou kuži - nascu
- není long
- nemá zadní výhřevy, což je u sedmičky dost blbost
- nemá zadní komforty
- nemá keyless
- nemá ACC
- nemá ani logica!!
- nemá DVD changer
- nemá zadní idrive
- nemá dvojskla
- nemá webasto
- nemá nivo!
- nemá boční roletky
- nemá nightvision
a další věci co jsem ani nepsal

takové auto je podle mě škoda peněz, to budou jen problémy.

a jednou dopadneš jako scooter, auto bude pul roku viset v inzerci za nízkou cenu a nic.
kurevtor

#805 Příspěvek od kurevtor »

má pravdu přecedo
roti

#806 Příspěvek od roti »

diky za nazor, neco na tom bude. Long se mi ale nelibi a vzadu mam jen sedacku. Co bych uvital je Logic, Nappa, bocni roletky, dvojskla a keyless.

Pak tu je jeste cerna, ta ma snad vse :)

Obrázek

https://suchen.mobile.de/auto-inserat/b ... ion_dealer
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od JaraX »

no hlavně se první longem i krátkou svez, at máš porovnani, pak bych vybiral
roti

#808 Příspěvek od roti »

a je v tom rozdil? Ja se obavam, ze se s longem nedostanu do podzenmi garaze, kde mam stani. To je kurevskej slalom.
Filozof

#809 Příspěvek od Filozof »

mě by zajímalo podle čeho se posuzuje cena u e65 když je to takovej velkej rozptyl ...

Prostě 745i se dají sehnat vybavené pěkné na první pohled od 100-180k
750i jsou dražší od 150 - 450k...
A krásný individual se ani nebavím tam je cena většinou vysoká 300+

Jaraxi jednu dobu si vozil pěkné auta kolem 170-180k ...

Dnes je to na trhu velice zajimavé občas je krásnej kus třeba s motorem KO nebo převodovkou ale 750ka i za 140k takže si člověk udělá motor či automat a má pěkné auto například.

Pak znám pár lidí co mají 745i a nemohou se ji zbavit ani za 100-120k,,, prostě to rok prodávají ... a nic ... a výbavu to má L7, DD, komforty, výhřev atd ...takovej vyšší střed. Prostě a nevybavené 7er lezou klidně k 70k...

Chápu že pořizovačka auta za 150k je stejně vstupenka do servisování 50k+ každej rok a ze startu tam 50k spadne jak nic jako uvítačka do 7er dimenze :-D

koupit hotové auto které je pěkně poservisované z 95procent vše duležité a např za 200-230k je pomalu výhra když se na to člověk kouká.
Třeba to scooterovo je docela pěkné i barva mi nevadí nic tedy až na drobnost... no :lol:

Jako co se komu nelíbí na scooterovém autě ? Snad jen cena ? Každej by chtěl vonavou pannenskou 7er za pár korun ale dát 3kila za auto co není v totálně plné a individual se ne každému chce ...

Podsvětí si vykupuje e65 za 50-80k víc nemají
UKáčka to samé auta do 100k max.

A fandové dají raději 300-400k za nějakej totálně naloženej individual.

Pak je to ještě skupinka která chce dobré auto v pěkném stavu za fajn cenu ... bavme se kolem 180-250k. No do této ceny nespadá stále scooterovo auto.

Mě osobně nemít děti krátká nevadí ... ale ty okopané sedačky v e38 mě vážně štvou tam spatřuji e66 jako dobrou volbu i co se týče cestování a komfortu a hlavně se tam dají naložit ještě další tašky a lednice za sedačky apod. na cesty :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od JaraX »

vybavené sedmy za 160-180k jsou furt, ale jsou to prostě nelongy a 745i, ale všichni chcou face, a longa
kurevtor

#811 Příspěvek od kurevtor »

no hezky si nam to zase sesumarizoval Filozofe, ale za me je to porad to stejny.... ty se bojist nejakyho servisovani 50 tisic rocne, furt to resis, aby si se vesel do 30 za rok atd... Za me: Resis jestli servis za rok 30 nebo 50? Zapomen na sedmicku. A nepis zase zvladnul bych 50 za rok, kdyby byl klid dva roky. Ne nebude. Ser na to rovnou.
Zadruhy: resis kazdou tisicikorunu pri nakupu. Jo chapu jsou to prachy, ale kdo jde do E65 ten neresi jestli stoji 125 nebo 170. Vidi dobrou sedmicku za prijatelnou cenu tak to koupi a nezacne spekulovat nad tim ze pred rokem videl podobnou za 100 Eur levnejsi a kdesi cosi. Jdes na to od lesa cestou totalni kolenovrt, proto te to auto nikdy nebude bavit, furt budes resit kolik te stala vymena tohodle a co te jezismarja jeste ceka "za investice".
Filozof píše:
Chápu že pořizovačka auta za 150k je stejně vstupenka do servisování 50k+ každej rok a ze startu tam 50k spadne jak nic jako uvítačka do 7er dimenze :-D
Hm, chapes to blbe, tuhle vstupenku dostanes i kdyz koupis auto za 150, i kdyz koupis auto za 450, i kdyz koupis auto kolem milionu.
Za dalsi je vtipny jak strop sedmicky vidis na 300 tisicich :D :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#812 Příspěvek od matiz »

tady ty sedma - [b]ja si dovolim k tomu jen malickosti, protoze jiny uhel pohledu[/b]
- má základní hrubou kuži - nascu - je to snad nesmrtelne, ale skarede. Nechtel bych...
- není long - jezdim sam, neni to priorita pro mne. i kdyz je jeste oblackovitejsi. 95% jezdim po meste.
- nemá zadní výhřevy, což je u sedmičky dost blbost - jezdim sam, vzadu jsem jeste nesedel za vic nez pul roku.
- nemá zadní komforty - netrapi mne to. Samo ze je lepsi je mit, ale netrapi.
- nemá keyless - fajn vec, skoda ze umiraji kliky -)
- nemá ACC - je to fajn, lepsi ho mit.
- nemá ani logica!! - pruser...
- nemá DVD changer - chcipnou vsecky, ale je lepsi ho mit nez nemit, i pres ty nedostatky. Mam chciply...
- nemá zadní idrive - uplne k ho...
- nemá dvojskla - v jedne sedme je mam, v druhe ne. Neni to priorita co by mne branika koupi.
- nemá webasto - nekdo zase ma garaz...
- nemá nivo! - alespon se neposere...
- nemá boční roletky - to je mrzute, ale s foliema taky vypada dobre...
- nemá nightvision - funkcnich uz jich taky moc neni a must have to u mne neni.
a další věci co jsem ani nepsal

takové auto je podle mě škoda peněz, to budou jen problémy.

a jednou dopadneš jako scooter, auto bude pul roku viset v inzerci za nízkou cenu a nic.

V jedne mam klimatizovane merino s masazema a v druhe jen merino s vyhrevem. Klimatizaci sedacky jsem nepustil ani jednou a rozhodne to neni pro mne priorita ktera by mne branila v porizeni auta. Je mi jedno i barevna kombinace vevnitr pokud je to platin nebo champagne v individualu. Obyc bych nechtel, jsou o dost skaredsi... Komforty vzadu je samo ze lepsi mit nez nemit, ale vzadu jezdit nikdo nebude, drtiva vetsina lidi si to koupi kvuli rizeni, bezpecnosti, pohodli. A kdysi nekdo rekl ze sedma ma byt tmava, neco na tom bude. Nachtblau je pekna barva. A EDC je fajn, ale ze by to bez nej bylo nepouzitelne, tak to taky neni. Za mne radsi individual bez edc nez stribrnaka bez individualu ale s edc... Je to slozite a vzdy je to otazka kompromisu. Ja bych uz tri kila za 750i nedal, protoze top nebude uz temer zadna, kilecko tam je raz dva tri a ta vybava to nezachrani. Zvlaste ne ta kterou nevyuziju. A vlastne ja bych nechtel ani ten benzin...

A proc se prodavaji spatne ty auta, protoze ne kazdy na to ma. Benzinovou bez plynu bych uz nechtel ani omylem, sezrala by mne. A ne, zadne tisici kilometrove trasy nejezdim. Jezdim nejvic okolo komina a pres mesto. Nebo z jednoho do druheho... Pred par dny jsem mel na BC 14l. Davna minulost, uz je to zase v poradku, je tam neco malinko pres dvacet... Toto zivit dlouhodobe proste nemuzu.

Berte to tak, ze to co jsem napsal je jen jiny uhel pohledu na to co to auto musi mit... Nechci se nijak hadat ani hanit kdyz nekdo neco z te vybavy jako ze chce.
Filozof

#813 Příspěvek od Filozof »

kurevtore kdyby nerezla ta e38 považoval bych ji za fajn auto. Dobrá spotřeba 11-13L lpg/100km je moc fajn na 7er.
A spolkla dost peněz když jsem povyměnoval co šlo nerad bych to přepočítával ale je to daň za vlastnictví takového auta.

Rozdíl je kolenovrt a nemít na to, ve výsledku vypadá chování obou podobně jen u toho kolenovrta nehrozí, že by byl bez peněz když pustil peníze do servisu auta. :lol:

Je to chůze po velmi tenkém ledě.
Jsou auta které mají servis daleko levnější ... ano voňavky co se garážují a mají pár let a pár desítek tisíc km ... najedou cca 6-10k ročně. znám pár takových aut. Bohužel ani jedno není BMW. :lol: :idea:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#814 Příspěvek od JaraX »

matiz píše:tady ty sedma - [b]ja si dovolim k tomu jen malickosti, protoze jiny uhel pohledu[/b]
- má základní hrubou kuži - nascu - je to snad nesmrtelne, ale skarede. Nechtel bych...
že to je škarede je jedna věc, ale je to nepohodle
- není long - jezdim sam, neni to priorita pro mne. i kdyz je jeste oblackovitejsi. 95% jezdim po meste.
zase prostě tvrdit že jezdíš sám je blbost, je to prostě hlavně přinos pro řidiče a ten tam jede vždycky, ale každý řekne "jezdím sam, nechci longa" protože vidi rozdíl v místě vzadu, ne v rozvoru, a samozřejmě je to znát i ve městě. tím neříkám že long musí být, ale je prostě podstatně pohodlnější
- nemá zadní výhřevy, což je u sedmičky dost blbost - jezdim sam, vzadu jsem jeste nesedel za vic nez pul roku.
no ale že tam nejsou komforty ok, ale víst někoho sedmičkou aby si nemohl ani zapnout výhřevy, to je nesmysl, neříkej že co je rok dlouhej nikoho nevezeš?
- nemá zadní komforty - netrapi mne to. Samo ze je lepsi je mit, ale netrapi.
ok
- nemá keyless - fajn vec, skoda ze umiraji kliky -)
tak ale umřou kliky, neva, ale prostě opravíš nebo koupíš starší kliku, a máš keyless aspon třeba u řidiče, lepší než ho nemít nebo nemít možnost ho mít
- nemá ACC - je to fajn, lepsi ho mit.
ok
- nemá ani logica!! - pruser...
logic je naprosto zásadní, s tím se to auto i líp řidí, za jakékoliv hlasitosti
- nemá DVD changer - chcipnou vsecky, ale je lepsi ho mit nez nemit, i pres ty nedostatky. Mam chciply...
DVD changer ne každej využije, ale netvrdil bych že chcipnou všechny, mě třeba v obou mych sedmičkach krasně jedou, jasně, mrtvych jich bylo dost, ale tak extremní jak třeba kliky to není
- nemá zadní idrive - uplne k ho...
pro lidi co maj děti skvělá věc
- nemá dvojskla - v jedne sedme je mam, v druhe ne. Neni to priorita co by mne branika koupi.
ale zase je lepší to mít, automaticky vím že pokud koupím sedmu bez toho, tak to budu dodělávat
- nemá webasto - nekdo zase ma garaz...
garáž není argument, přece pojedeš někam na návštěvu, dovolenou apod a neřekneš "prosím vás, mužu si k vám dát auto do garáže?" já prostě mam webasta všude, nemam v autech ani škrabku a odmítám škrabat.
- nemá nivo! - alespon se neposere...
kolik jsi viděl posranych niv u E65? blbý argument, pro LPG je nivo nutnost, jinak to tahá prdel po zemi jako cigáni
- nemá boční roletky - to je mrzute, ale s foliema taky vypada dobre...
vypadat vypada, ale ta folie nepomuže tolik co roletka, i když ty roletky mohly byt ještě hustší, nejlepší je origo zatmavení + roletka, to už je hodně super
- nemá nightvision - funkcnich uz jich taky moc neni a must have to u mne neni.
dají se opravit a dostat do původního stavu, ale o tom víc časem, must have to není, ale fičurka to je pěkná
soukupadam

#815 Příspěvek od soukupadam »

Mě by zajímalo, jestli se dodělávaj dvojitý i ty zadní trojuhelníky?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#816 Příspěvek od JaraX »

já dodělávám vše, i zadní okno, i trojuhelníky, někdo si jen vymění ty "výsuvný" okna
bouloclo

#817 Příspěvek od bouloclo »

Filozof píše:mě by zajímalo podle čeho se posuzuje cena u e65 když je to takovej velkej rozptyl ...

Prostě 745i se dají sehnat vybavené pěkné na první pohled od 100-180k
750i jsou dražší od 150 - 450k...
A krásný individual se ani nebavím tam je cena většinou vysoká 300+
V Rakousku nebo v PL (pochopitelně čerstvě dovezeno z DE) se daly a myslim si, že ještě dají sehnat 760i/li individual po FL za 220k a v PL 750i komplet v amarone za 300k. Takže jestli to je nebo není individuál naprosto nerozhoduje, ale kdo chce dneska živit starou V12? Přitom ceníková cena 760i oproti 750i byla o pár desítek tisíc eur víc a btw. chtěl bych vidět tu 750i za 450k :D.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#818 Příspěvek od matiz »

Ale to vis ze jsem vzadu asi trikrat nekoho vezl, jenze vsichni jsou nenarocni a je jim to uplne u prdele, hlavne ze to jede a je to lepsi nez vlak... Tu benzinovou mam chvili a naraznik uz mne pokrtili. Skarede. Moc skarede. Oranzove sramy 40cm dlouhe... Jako fakt bych se umel nejaka te vybavy zreknout kdyz to bude hezke a nevybydlene auto. Longa s nivem znam jednoho a mechy ma po smrti. Nastesti pro nej dva mam skladem.

Vybava co je pro mne fajn je velky individual paket, merino champagne nebo platin, maritim, piano nebo ten tvuj tmavy topol, pekna neponicena tmava kastle, malo najeto a nevybydleno, kola 152 nebo 149, pekne svetla u predface nutne dynamic xenon, logic, dvd changer, acc, alcantarova stropnice, napojaky, roletky v bocnich oknech, cerne high gloss akvarko, ca, sca, predni komforty, ty musi byt. Ale individualy bez prednich komfortu asi nejsou...

Okno se bude delat a klimakomfort tam uz nebude. Papiry mne jsou prednejsi.

Hlavne ty dvojaky maji jiny odstin tonovani, to by nebylo moc pekne.

750i za 450k to je realne jen na bmw klubu, a jen ve vlhkych snech. Takove prachy za to nikdo neda... Ja bych uz nedal ani ty tri kila. A budu uprimny, uz ani tech 10k €.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od JaraX »

a jak víš že jsou ko vzduchově tlumící jednotky? jak říkáš měchy?

než se vzdát klimakomfortu, tak budu radši řezat stropnici, je to pro mě víc.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od matiz »

Protoze jsem to mel odpojene a na uniky pres hadicku nejak moc neverim.

To ja zase radsi vymenim to okno a kdyz budu chtit dat klimakomfort, tak ho tam dam kdykoliv se mi zamane. Ale riznout do alcantarove stropnice, to bych proste nemohl, navic by to nefungovalo dobre. Mezitim jsem se stal dealerem. takze ted potrebuju jeste zatmavit ty skla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Takze kazdy objednany antiradar u mne bude mit napajeci zdroj a jeho skrytou montaz zdarma, mozna jeste nejake prijemne veci. Coz mne pripomnelo ze je nejvyssi cas udelat tu objednavku. Az ho budu mit muzu udelat jednoduchy test, v benzinu klimakomfort bude, tak az tu budou stat, udelam dve jizdy s kamerou. Mel jsem pomerne delsi rozhovor, jsou to vyrobci a proste to nefunguje vubec dobre. Ja jezdim sice slusne, sice za dvacet ale slusne 8-) 8-) 8-) a tak mam tak trochu obavy ze mne stesti opusti a jsou tady u nas zakernaci. A radsi dam ty prachy do prevence nez pravnikovi nebo taxikarum...
Odpovědět