Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: kam se letos chystáte?

#661 Příspěvek od JaraX »

tak na vstupech ušetříš proti čechám hodně, ubytko taky obvykle levnější, jídlo stejně drahý, není to o tom že ušetříš, na dovolené nikdy neušetříš, ale že to stojí plus minus jak u nas.

filozofe, ta Lefkada není z mojí hlavy, já bych před 11 lety v Řecku E38, měl jsem tehdy tu vrakoidní 740i a moje první dovolená za hranice autem vedla do Nea potidea, bylo to super. rok na to jsem v Italii v Bibione kecal s jezdím místním členem (candatem) a ten mi říkal že jedině Lefkada, že to je nejhezčí místo Evropy, moc jsem mu nevěřil, ale začal jsem googlit a vypravil se tam, od té doby sem nenašel lepší místo v Evropě, a že jsem toho projel. od Albanie, Černá Hora, Bosna, Chorvatsko, znova Italie, Španělsko, atd.
mezitím jsem poznal další lidi co jezdí na Lefkadu, jako FX, ten tam byl když tam nebyli ještě ani asfaltové cesty, Kimlic, Mahla, Vlasta, a mraky lidí tam jezdí díky mě (at se přiznaj),
a pokud mi někdo napiše že našel lepší místo, hned to pojedu vyzkoušet.
kimlic

#662 Příspěvek od kimlic »

Tak já jsem byl jsem na Lefkádě 2008 a 2010, už si nepamatuju jak jsem na to přišel ale asi google. Pak jsme byli všude možně a nemůžu říct že někde to bylo lepší z pohlednu pláží určitě ne. Jako všude je hezky, každé místo má to svoje a něco jiného, ale pláže nejlepší na Lefkádě, a nebylo tam moc lidí, třeba Egremni po sestupu doprava daleho pak přes velké kameny kde byla další menší pláž a celý den nikoho nepotkáš (a to byla krásná pláž s nádhernou křištálovou vodou, takový lefkada standard :-)). To v chorvatsku nebo v Itáli asi težko zažiješ.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#663 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já tam byl poprvé, protože jsem se chtěl podívat na Ithaku. Na tom, že je Lefkada super jsme se shodli tak nějak nezávisle. Chci se tam ještě podívat, ale nemusím jezdit pořád na stejný místo. Mám to projetý na skútru skrz na skrz, od těch termálních pramenů na severu, až po maják. Dej potom report, jestli už je opravená ta silnice k Egremni
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#664 Příspěvek od JaraX »

Kde jsou na lefkade termální prameny?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od JaraX »

Můj pozdrav ze sarvaru.
Todle si prostě v Česku nedáte. Pravej langoš z těsta s bramborem

https://photos.app.goo.gl/iEzHcHa4YzUE57g4A
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#666 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

JaraX píše:Kde jsou na lefkade termální prameny?
Tvl, já si to asi spletl s Kosem. Nemůžu to na Lefkadě najít.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Recikk

#667 Příspěvek od Recikk »

Pánové, doufám, že mě nevyhodíte, když chcu vyjet jen s e91,, ale máte někdo zkušenosti se Slovinskem? Chceme letos na dovolenou právě tam, ale ne na jedno místo, spíš projet zemi, poznat kulturu a samozřejmě všechna zajímavá místa. Předem díky za info ohledně zajímavých míst a celkově cestování po Slovinsku.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od JaraX »

e91 je výborné auto, pokud to teda není nafta nebo přímovstřik :)
slovinsko je krásná země, ale zkušeností moc nemám, ale určitě se tu někdo najde.
Pilifo

#669 Příspěvek od Pilifo »

V Slovinsku som prešiel Ljubljanu - celkom pekné mesto, ale nepamätám si odtiaľ nič, čo by sa mi vrylo do pamäti. Myslím, že sa oplatí si prejsť 2 najväčšie jaskyne, ktoré tam sú - Postojna a Škocjanske jaskyne. Celkom sa mi páčilo pobrežie okolo Piranu - pekné prístavné mesto. Ak by ste sa však chceli okúpať, odporúčam sa presunúť južnejšie na Istriu do Chorvátska.

Inak keď som bol pred niekoľkými rokmi na tripe cez Slovinsko na Istriu, s kamošom sme si urobili 2-dňový výlet do Benátok. Zo slovinského pobrežia to nie je vôbec ďaleko, cca. 200 km.
mcfil

#670 Příspěvek od mcfil »

když to chcej projet tak se zastav v Julských alpách. Kolo, tůry na Triglav = SUPER. PAk si dej klidně Postojnu Jamu, a pak to klidně zakonči u moře někde kolem Koperu.
Recikk

#671 Příspěvek od Recikk »

Chlapi, díky za odpověď. Dýzla ani přímovstřik nemám a správný počet válců pro trojku tam je taky. Tak snad mě někde nenechá.

Každopádně díky za tipy, vidím to na zastávky v Lublani, Julských Alpách, určitě Triglav, nějaké ty jeskyně a určitě jezero Bled. A nakonec tak na dva dny kemp u Piranu, prý se tam v záři dá ještě slušně vykoupat. Po cestě zpátky pak možná Trieste a Benátky. Jsem zvědav jak to vyjde.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od JaraX »

kdo jedete o víkendu na balaton na red bull air race?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#673 Příspěvek od JaraX »

pesa posílá pozdrav z Elby

Dovolená na ostrově Elba – Itálie – jak jinak než autem.
Jeden strašně neodbytný kamarád mě donutil napsat alespoň těchto pár řádků s doporučením k dovolené na Elbě, pro někoho, kdo by se chtěl sem také vydat.
Cestu na Elbu jsme se rozhodli rozdělit na 2 dny. První den jsme cestovali z ČR do Rakouska k Worthersee (700 km) a druhý den jsme plánovali pokračovat přes noc do Itálie na Elbu (tzn. dalších 700 km)
V Mikulově jsme si dali oběd u sojkaaspol.cz a pokračovali dál k našim sousedům. Dálniční známku mají v Rakousku buď 10denní (250 kč) nebo 2 měsíční (750 kč), takže volba padla na dvě desetidenní Cestou jsme dostali doporučení nepokračovat za Vídní po A2 resp. E59 ale odbočit na S6, která není tak přeplněná. A musím potvrdit, že poslechnout doporučení se vyplatilo. Jel jsem s autem na LPG a po cestě jsem moc stanic na plyn nepotkal. Dorazili jsme k Worthersee a ubytovali se v hotelu s přímým výhledem na jezero za zhruba 150€ pro 4 člennou rodinu, vč. parkoviště, kuchyňky s Nespresso kávovarem a vstupem na blízkou pláž u jezera.
Druhý den po probuzení, jsme si snídani rozhodli vyřešit vlastní cestou, protože cena 12€ za osobu, resp. 6€ za dítě se nám zdála neadekvátní. Cena vstupenek na pláž pro celou rodinu vychází zhruba na 20€. Pláž i voda byly čisté a strávili jsme na ní i díky dobrému zázemí asi 10 hodin . Večer jsme se vydali směr Itálie. Rozdíl v cenách benzínu v Rakousku na dálnici a mimo je asi 5kč/l. A pokud byste chtěli tankovat až v Itálii tak si k tomu připočtěte dalších 5kč/l. Na druhou stranu skoro na 50 % italských čerpacích stanicích je k dispozici LPG s cenou kolem 17kč/l. A teď pro mě asi největší překvapení spojené s tankováním v Itálii. Skoro všechny čerpací stanice mají zavřeno zhruba od půlnoci do 7:30, takže pokud budete spěchat např. na ranní trajekt s poloprázdnou nádrží, tak se vám tento risk může pekelně vymstít. Dalším doporučením je používat buď antiradar (ideálně skrytý) nebo alespoň waze – protože radarů jak pevných, tak průjezdových jsme potkali po cestě tak 30
Třetí den jsme dorazili k trajektu kolem 5:30, kdy trajekt odjížděl v 7:30. Onboarding začal už kolem 6:30, takže než jsme se rozkoukali, kde si koupit ranní kávičku a croissant už jsme byli na trajektu. Cesta zpátečního palubního lístku pro 4 osoby a auto byla 14 dní před termínem 180€, ale půl roku před odjezdem asi 80€
Na Elbě je překvapivě spousta kempů pro stany, obytňáky, karavany nebo jsou rovnou vybavené i bungalovy – jejich webové adresy asi pomohou při vašem výběru. My spolehli na Airbnb. Ubytovali jsme se na místě, které se jmenuje Lacona a po ostrově jsme se rozhodli cestovat. Každý den si tak můžete užívat jinou pláž, jiné místo, jiné jídlo, jiné dobrodružství, a to hlavně s parkováním Protože parkování je asi ten největší oříšek – viz pár fotek co jsem pořídil…
Co se týče jídla, tak v restauracích a obchodech jsou ceny zhruba dvojnásobné než v ČR a to vč. benzínu za 1,9€/l Na ostrově jsou k dispozici jak supermarkety, tak místní prodejny se svými specialitami, které se člověku ani nepodaří přeložit – např. Wurstel je vlastně takový párek, kterých cpou do všeho, např. i na pizzu
Určitě není Elba rájem petrolheadů a motorkářů, protože stav silnic není dobrá, hustota dopravních prostředků a zatáček do kterých není vidět vám radost také neudělají, natož zmíněné příjezdy na pláže, které jsou ideální tak na úzké offroady…
Každopádně pláže můžete najít jak kamenité, oblázkové, tak i písčité. Nejčastější uvidíte pláže o délce tak 200-400 m, ty mají své zázemí v podobě barů, restaurace, tak i lehátek se slunečníkem, které si můžete pronajmout za 25€ na den. Pokud jsou u pláže placené parkoviště, tak za parkování zaplatíte 10-15€ na den, popř. 1€ na hodinu. Pivo je samozřejmě katastrofa a tvrdý alkohol doporučuji také vzít s sebou z domova, nejen pro dobrou náladu osazenstva, ale jako prostředek na řešení nenadálé situace

a srovnání s Lefkádou?
na Lefkádě lepší pláže ve smyslu ještě větší rozmanitosti a přístupu k nim, řekl bych že i čistší moře a nepatrně nižší ceny. V Agios Nikitas máme vybrané super ubytování, které to vše posouvá na hodně vysoký level.
na Elbě chutnější kuchyně, drinky, je to blíž asi o 500 km, ale na druhou stranu nemůžeš v Rakousku a v Itálii letět tak jak v Makedonii a Řecku, což mě vždy probere a cesta tak rychleji uteče (18hodin Lefkada vs. 17hodin Elba)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#674 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Aktuálně zdravím ze Sardinie a doporučuji :-)
Přílohy
E17F9BCD-A5D3-4A01-BD40-4480D5C8D1B2.jpeg
E17F9BCD-A5D3-4A01-BD40-4480D5C8D1B2.jpeg (301.32 KiB) Zobrazeno 2809 x
“Ability is what you're capable of doing.”
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od JaraX »

akorát ten trajekt bude asi pěkně mastnej ne?
kourk

#676 Příspěvek od kourk »

Máte nejaké levné osvědčené ubytování na lefkade? příští rok bych to tam možná zkusil.. ale co koukám na booking, tak bud je to za dost kaček.. nebo totální hnusnej kamrdlík.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#677 Příspěvek od JaraX »

Mahla

#678 Příspěvek od Mahla »

to kourk: Co znamená pro tebe levné?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od JaraX »

tak co, kdo už letos někde byl?
Filozof

#680 Příspěvek od Filozof »

JARAX: Už se chystáme balíme kufry a paštiky a řízky ... za týden vyjíždíme :lol:
Odpovědět