Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 vs. F01 vs. W221

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: E65 vs. F01 vs. W221

#841 Příspěvek od Filozof »

1. tak používá se to ale ne u nás a jasně je to nepřesné ale existuje jak se tu někdo divil. :)

2. Jasně dron je levnější ale stále se používá občas na akce vrtulník. Nevím jak často ale furt jej používají. Naposledy kolony na olomoucko nás monitoroval... a pak u prahy i Brněnska když je akce tak lítá a hlásí přestupky.

Nic to nemění na tom že už nás špehují všude a čekám kdy sama auta budou posílat policii přestupky ... už se ta doba pomalu blíží že budeme jak ovce jezdit všude stejně ... snad jen staré koncepce aut a na okruhu bude ještě dlouho klid.

Cituji:
Evropská unie, respektive její zastupitelé rozhodli, že od roku 2022 budou mít všechna nová auta povinně několik nových bezpečnostních prvků navíc. Tím, který rozpoutal asi nejvášnivější diskuze, je automatický omezovač rychlosti, jenž dohlédne na to, abychom striktně dodržovali zákonem nařízenou maximální rychlost.
https://www.novinky.cz/ekonomika/501223 ... losti.html

Svým vnukům budeme vyprávět o tom jak se jezdilo na silnicích svobodně a někteří s V8 - V12 motory ... to skončí svoboda i na silnici.
Jaraxi měl bys tu M5 naplánovat co nejrychleji dokud ji můžeš prohnat ještě svobodně. :-)
Boris

#842 Příspěvek od Boris »

Ne, nepoužívá, protože tohle v dnešní době nikdo jako důkaz nepřipustí.
Jinak jsem neřekl, že vrtulník nepoužívají, ale že mají dron. Znovu říkám - piloti musí nalétat hodiny, stejně jako vojenští musí nalétat hodiny. Takže není důvod to případně nespojit s DBA.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od matiz »

Boris - to nema cenu, je to naprosto zbytecne jakkoliv argumentovat. Citovat novinky a myslet to vazne, to je fakt na nejake posezeni s Chocholouskem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Boris

#844 Příspěvek od Boris »

@matiz ještě k tomu IR oknu.. jestli tam máš nějaký místečko okolo zpětného zrcátka, tak to mužeš někde otestovat. V Praze Zlíchovský tunel. Tam u vás netuším zda nějaky Ka je :?: Nicméně bych se skoro i vsadil, že přenoska v kombinaci s IR sklem bude fungovat na houby.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#845 Příspěvek od matiz »

Prave proto bude nove sklo bez klimakomfortu. Obycejne s pruhem.
tommee

#846 Příspěvek od tommee »

Pro Filozofa, v Américe kontrolujou rychlost Apače :lol:
Přílohy
SpeedEnforcement1.jpg
SpeedEnforcement1.jpg (60.41 KiB) Zobrazeno 3554 x
Pilifo

#847 Příspěvek od Pilifo »

Už sa teším, keď sa takéto monštrum objaví spoza Mattoni billboardu na D1 :lol:
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#848 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Já si ze strachu o řidičák platím "pojištění proti pokutám"...jsem u jaknapokuty.cz....už asi 5 let...ještě jsem to nevyužil, ale věřím, že by mě snad z průseru vysekali :-) Máte s tím někdo zkušenosti?

Stojí mě to s věrnostním a bezeškodním průběhem 2.400,- na rok.
vlastnemec

#849 Příspěvek od vlastnemec »

Taky jsem o antiradaru uvažoval, kámoš prodával Bel stir plus euro, takže jsem načetl co se dalo plus nějaké dotazy na fora, jedná se o pevnou sadu, jelikož nechci nic na skle a je pokovené, hlavu můžeš mít kdekoliv ale nesmí před ní být nic kovového, měření zezadu je jedno, jelikož to snímá stejně odrazy. Nakonec jsem se na to vysral, jelikož původně chtěl 10k, ale potom 13-15k a nemá to databáze s tejně bych musel doplnit Genovem.

Co se týče laser rušičky, jsou i legální jelikož je to schválený systém PDC, ale to jsou ty dražší, levnější nemají atest a máš nelegální věci v autě a ikdyž je přes generální tlačítko tak poliši poznají že jsi je rušil a zabaví auto a čeká tě soud kde je 100% rozsudek vinen.

Mrkněte u tohoto na fóra k tomu určené, uživatelé jsou jsou sdílní a ochotní jak poradit na fóru, tak i po dohodě ukázat.

Třeba http://www.antiradary-forum.net
Boris

#850 Příspěvek od Boris »

Na to, že budeš Helmutovi tvrdit, že je to schválený jako parkovací čilo a on se ti omluví a nechá tě jet, tak na to zapomeň.
horan

#851 Příspěvek od horan »

Asi tak. Nedávno jsem montoval Genovo na GLC i s rušičkou a opravdu si nedovedu představit situaci, že policajt sežere vymluvu, že jde o PDC, když o pár cm vedle jsou pdc senzory, za hvězdou je schovanej detektor.................
Filozof

#852 Příspěvek od Filozof »

a co výmluva že jde o night vision ?
Některé BMW je mají ve výbavě Tak to schovat za toto at to vypadá stejně kdo jej nemá.

Taky možnost. :)

Kdo jezdí rychle toho v USA rovnou odstřelí :lol:

Platit peníze abych náhodou nemusel platit pokutu mi přijde fakt legrační ... já nedostal pokutu dlouhé roky a poslední za 500kč díky mé blbosti ve slavkově .

Jinak 2400kč platit jako prevenci ? No nevím ...snad pro závodníky jedině...ale i blbá GPS řekne o spoustě radarů občas v radiu mluví kde jsou radary atd... a WAZE taky nahlásí defakto většinu radarů co kde jsou nově rozmístěné.
Boris

#853 Příspěvek od Boris »

Vše záleží na instalaci. Viděl jsem skvělé, kde i když člověk ví co má hledat, tak to dá práci. Viděl jsem i instalaci, kdy se s tím uživatel nesral a čidla tě praští do očí.
Dobrá instalace + správné ovládání je základ úspěchu. Ale jinak přiznejme si - je to za hranou zákona a když na to příjdou, tak jste prohráli. Hotovo. Nějaký řeči, že to je PDC mi příjdou jako když chytí zloděje a on začne, že má svoje práva :roll: To už je lepší neříkat vůbec nic.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#854 Příspěvek od matiz »

To PDC ma trochu jiny vyznam, podle mne je to kvuli toho aby to vubec mohlo byt na aute. Cili ma to homologaci a tim padem se to muze namontovat na auto.

Jinak to ruseni je treba jeste prokazat, a neni to mozne jen ze to rekne nejaky pomahac, zpravidla k tomu slouzi znalec. Toho je treba zaplatit a uplne levne to nebude. Pokud znalec prokaze, jde to na vrub hrisnika. Pokud neprokaze zaplati to pomahaci. A bez prokazani zadny soud nikdy nebude.

Co ja si matne pamatuju tak v kdysi davnych dobach meli potrebu zastrasit lidi, tak nejake tri nestastniky chytli, jeden to odsral protoze to byli schopni zapnout naprosto bez problemu, z nej udelali odstrasujici pripad aby presstituti meli o cem psat a to je asi konec. Znam dost aut co to maji, nevim o zadnem problemu nebo zabavovani aut. Ono zabavit to auto neni jednoducha procesni zalezitost, rozhodne to nefunguje tak ze chranic nebo pomahac rekne zabavuju Vam auto a jedte si vlakem.

A chytrolinovi co mu to prijde legracni z celeho srdce preju aby mu namerili treba 74 a za mesic 75 nakde na ctyrproudovce kde je padesat. A nebo 95 nekde v noci v prazdne vesnicce. Muze nam pak tady povypravet jak ho spravni organ vyresil.
Boris

#855 Příspěvek od Boris »

To jedno zabavené auto byl tuším Touareg a bylo to v Pardubicích nebo někde v okolí.. už je to dávno. Každopádně tehdy byla instalace vysloveně na prasáka. Auto odtahli, znalec to rozchodil tím, že spojil natvrdo dráty :D Velká hurá akce a skutek utek.

@Gerchan
To pojištění ti ve finále může ještě přitížit, protože na řidiče co jej mají SO uplatňuje vyšší sazby. A soud jim na to dal zelenou :!:
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/p ... nomika_ane
horan

#856 Příspěvek od horan »

Viditelný to není. Ne na první pohled. Ale ta rušička musí mít přímý výhled. (podle technika od genova). Takze nějaký schování za nárazník nehrozí. Já to schoval za mřížku chladiče do spáry a zadní do falešných koncovek výfuku. Ale jak někdo psal. Kdo ví co hledat, tak nemá problém najít. Jinak na sloupku řízení je tlačítko, kterým se to dá vypnoutt a aktivovat to můžete jen s vybranou paměťovou kartou v PC a s vložením kódu.
Filozof

#857 Příspěvek od Filozof »

MAtiz: když nebudeš jezdit jak hovado a budeš znát polohu 95procent radarů v čr nemáš problém přeci ...jezdím 20let auty a měl jsem 2x 500kč pokutu mno a to věřím kdybych se hodně hádal a argumentoval tak tu jednu platit nebudu. Jo vlastně ještě v olomouci kokoti měřili na prutahu 50ka dnes je tam 70-80km/h povolených.

Antiradar pochopím dokonce i rušičku ale platit výpalné 2400kč nějaké firmě co mě vymůže pokuty ? To ne ...to bych fakt neplatil.
Itchythefirst

#858 Příspěvek od Itchythefirst »

Filozof píše:Antiradar pochopím dokonce i rušičku ale platit výpalné 2400kč nějaké firmě co mě vymůže pokuty ? To ne ...to bych fakt neplatil.
No kdyby to alespon tak fungovalo. Vetsinou je to jeden velky podvod, viz podobna "pojistovna" toho kripla Mikese.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#859 Příspěvek od matiz »

Ja znam polohu pouhych dvou radaru ve sternberku a to az pote co se mi ozvali z odboru dopravy. Jinak nic. Nemam v palici gps a ani nechci znat... Radary jsou dneska vsude. Casto se vracim v noci. Nejezdim jak hovado. Jezdim obcas rychleji kdyz to jde, rozumnej kdyz neni provoz. A nehodlam prispivat do statni kasy. Navic to zase tolik nestoji a starsi kusy po zaruce se prodavaji za polovic. Kdyby byla jen pokuta tak na to seru. Ale kolaga prisel o papiry na 5 mesicu za 76 a 78. Svagra polapili ted kdyz jel nekde na vylet, taky neco okolo 70... Kdyz ho capnou do roka, bude chodit peskobusem. Kamose v opave na tricitce. Ver mi ze je lepsi byt pripraven a eliminovat tu hrozbu nez resit ztratu opravneni.

Ono to pojisteni nektere i funguje, jsou advokati specializujici se na dopravni pravo. Ale nevyresi vse. Umi vyresit dost, chybuji i pomahaci. Kdo se necha zastupovat od Kocourka nebo Mika, tomu to vlastne i patri. A nejlepsi je neresit to vubec, cili nenechat se zmerit nad limit.
Michal595

#860 Příspěvek od Michal595 »

Filozof píše:MAtiz: když nebudeš jezdit jak hovado a budeš znát polohu 95procent radarů v čr nemáš problém přeci ...jezdím 20let auty a měl jsem 2x 500kč pokutu mno a to věřím kdybych se hodně hádal a argumentoval tak tu jednu platit nebudu. Jo vlastně ještě v olomouci kokoti měřili na prutahu 50ka dnes je tam 70-80km/h povolených.

Antiradar pochopím dokonce i rušičku ale platit výpalné 2400kč nějaké firmě co mě vymůže pokuty ? To ne ...to bych fakt neplatil.
Kurna Filozof ty si uz aj pojazdny antiradar ked vies o 95% radarov....je mi vcelku jasne ze si nikdy neplatil pokuty kedze predpokladam ze chodis 90 max aby to zralo 11lpg lebo keby to uz bolo 14 tak je to uz ekonomicky nezmysel a spravi to par stoviek do roka naviac...
Neviem jak u vas ale u nas myslim pouzivaju nejaky iny pristroj na meranie, ked som sa jednu dobu informoval a odporucali Genovo neviem ake lebo dokaze zistit aj tie co nasi pouzivaju...kazdopadne u nas je realita ze v drvivej vacsine ta nameraju bud z auta alebo pri ceste s pistolou...
Odpovědět