Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

xDrive a dojezdové kolo

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasmedek

xDrive a dojezdové kolo

#1 Příspěvek od tomasmedek »

Ahoj všem.

Po minulé F11 (zadokolka) mi zůstalo v garáži dojezdové kolo 135/90 R17. Nynější F10 je xDrive a já přemýšlím, jestli bych vůbec mohl dojezdové kolo použít, protože jsme toho tady na fóru hodně namluvili o nutnosti mít stejná kola a dobře nahuštěná, aby to xDrive neodnesl.

Co myslíte? Lze moje standartní 225/55 R17 nakombinovat s dojezdovkou? Neuškvařím xDrive?

Díky.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: xDrive a dojezdové kolo

#2 Příspěvek od JaraX »

a není lepší si pořidit runflaty?

135/90 r17= 121,5mm x 2 = 243
225/55 r17 = 123,75mm x 2 = 247,5

rozdíl 4,5mm si myslím že to zvládne, když bude mít ta dojezdovka krásnej vzorek a normální gumy mín tak to bude prakticky stejný a na dojetí by to mohlo stačit. ale fakt bych nechtěl někde měnit na kolo na Fxx, to je ostuda.
m4zzy

#3 Příspěvek od m4zzy »

A nemá dneska skoro každé povinné ručení (a jestli máš Fxx tak asi máš i havarijní) tak prostě pokud člověk píchne, tak si zavolat asistenční službu? Zatím se mi to osobně nestalo, že bych píchnul a jezdím jen se sprejem.
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

už sem to tu psal víckrát: podle informací z webu i z autorizáku xDrive "skousne" rozdíl průměrů (obvodů) př x z kola DO 1%
tomasmedek

#5 Příspěvek od tomasmedek »

Já jsem se asi špatně vyjádřil :) Ano, mám runflaty. Ano, mám dobrou pojistku s asistencí. Ale znáte to: rezerva dycky byla rezerva, tak mi přijde jako trochu rouhání jí prodat. Vozíval jsem jí s minulým autem na delší cesty.

Proto jsem založil tohle vlákno - jestli bych jí vůbec na auto mohl nasadit, aniž bych poškodil xDrive.

Protože s runflaty mám 2 zkušenosti a ani jednou jsem nedojel dál jak 15km. Asi jsem měl smůlu.
vita11 Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Joooo runflat .... jeden zdejší člen by mohl vyprávět

Obrázek
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
tomasmedek

#7 Příspěvek od tomasmedek »

Nápodobně :lol: :lol: :lol:

Obrázek
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Jen pro info - kolik najeto km od ztráty tlaku do stavu viz foto?
“Ability is what you're capable of doing.”
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

to nemá s runflatama nic společnyho, že se to sjelo vnitřkem a nikdo to nehlidal.
tomasmedek

#10 Příspěvek od tomasmedek »

Mně se to stalo 2x a pneu dopadla víceméně stejně jako na fotce. Fotka je z druhého incidentu.

1. Italská dálnice, rok 2010 s E60 od ohlášení ztráty tlaku iDrivem jsem rychlostí cca 60km/h ujel 27km než bylo nutné zastavit úplně. Zůstali jsme na dálnici, nestihli jsme ani sjet.

2. D10 směr ku Praze, rok 2013, E93. Oznámení ztráty tlaku bylo cca 2km po sjezdu na Benátky. Plán byl dojet domů (Strašnice), ale skončil jsem na spojce, první pumpa po sjezdu na Dolní Počernice. Dle map cca 11km.
horan

#11 Příspěvek od horan »

Oukej, takže opět dávám do kufru rezervu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

nesmysl. jak to měl itchi nevím, je to moc rozšmelcovany,
nicméně u tomasemedka je vidět že ta guma vnitřkem sjeta, většina BMW má ko silentbloky napravnice, blbě geošku apod, pak to sjíždí vnitřkem, ono to auto má snahu to sjíždět vnitřkem i tak.
já jsem nedávno testoval jednu sedmu, dostal jsem ju s tím že nad 180kmh spadne do nouzáku, tak jsem s tím chvilku lítal 2 kila, pak zastavil, načetl apod, auto psalo ztrátu tlaku, říkám si, asi DSC nějak rapluje, něco tam je špatně, a víc jsem tomu nevěnoval pozornost, najezdil jsem tak 50km, auto se chovalo normálně, byli tam 20"ky takže bylo tvrdé jak skála a drncalo, prostě běžné 20ky, no tak jsem dojel na dílnu, a říkam klukům, projistotu zkontrolujte tlaky, jaké bylo mé překvapení když jedna guma ani nepohla ručičkou manometru, bylo tam prostě 0
horan

#13 Příspěvek od horan »

Já právě RF nikdy nepichnul. GEO dělám 2x do roka. Se sjížděním vnitřku nemám problém. Buď si dělám geo přímo na střed doporučených hodnot, nebo o chlup tak, aby šli spíš do V. Ale vždy tak, abych byl v těch doporučených hodnotách (pak jsou ještě ty "v toleranci" a do těch už nenastavuju), taky si s tím hraju jak pitomec. Ale úplně bych takhle na dálnici zůstat nechtěl. Mám v kufru dojezdovou (dřív jsem měl plnohodnotnou), ale zase bych nechtěl jet nějakou dálku na ty ziletce.
vita11 Moderátor
Moderátor

#14 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Jarax: itchi byl přece chvíli před tím u tebe na servise. Nepředpokládám, že by si ho pustil do světa se sjetou gumou. Neví o tom, že by jel na prázdné gumě. Ale Kumho tam má evidentně nějaký konstrukční problém. Víc lidí k tomu hlásilo, že se jim takto rozškubla, nebo byla zevnitř natrhlá, což se poznalo až při vyzouvání
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
hansm5

#15 Příspěvek od hansm5 »

vita11 píše:Jarax: itchi byl přece chvíli před tím u tebe na servise. Nepředpokládám, že by si ho pustil do světa se sjetou gumou. Neví o tom, že by jel na prázdné gumě. Ale Kumho tam má evidentně nějaký konstrukční problém. Víc lidí k tomu hlásilo, že se jim takto rozškubla, nebo byla zevnitř natrhlá, což se poznalo až při vyzouvání
kamosovy se takhle rozskubala bridgestone,ktera mela najeto asi 1500km....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

vita11 píše:Jarax: itchi byl přece chvíli před tím u tebe na servise. Nepředpokládám, že by si ho pustil do světa se sjetou gumou. Neví o tom, že by jel na prázdné gumě. Ale Kumho tam má evidentně nějaký konstrukční problém. Víc lidí k tomu hlásilo, že se jim takto rozškubla, nebo byla zevnitř natrhlá, což se poznalo až při vyzouvání
zkusím mrknout do protokolu jak to vypadalo
tomasmedek

#17 Příspěvek od tomasmedek »

Díky za reakce a vysvětlení.

Každopádně když se vrátíme k mé původní otázce, mohu zkombinovat své 225/55 R17 s dojezdovkou 135/90 R17, aniž bych poškodil xDrive? Nebo je mi k ničemu a můžu jí s klidem prodat?

Děkuju!
hansm5

#18 Příspěvek od hansm5 »

tomasmedek píše:Díky za reakce a vysvětlení.

Každopádně když se vrátíme k mé původní otázce, mohu zkombinovat své 225/55 R17 s dojezdovkou 135/90 R17, aniž bych poškodil xDrive? Nebo je mi k ničemu a můžu jí s klidem prodat?

Děkuju!
mela by vyjit.
https://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php? ... _pneu_a=17
Odpovědět