jestli to auto v noci stálo a bylo 12-13Celsia a je pravděpodobné že teplým vzduchem chce nahnat teplotu alespon na 16-18celsia....
Jinak teplota se podle mě srovná po čase pokud se nechá nastavené např 18celsia....zase proč si dávat tak málo ? Většinou je ideální 20-26celsia at je vedro nebo zima.
16celsia jsem si nikdy v žádném autě nedával...
Napadá mě tedy jedině pokud byla větší zima že teplejší vzduch to chce srovnat na 16celsia.... a pak mírně ochladne na cca 16celsia.
no pokud nebudeš mít nastavenou klimu tak to chladit nebude ...to dělá snad všem že to mírně hřeje ...auto nemá jak chladit jen díky klimatizaci ochladí interiér.
Stále nechápu jak chceš aby auto co saje 18C mělo teplotu snížit na 16C aniž bys měl zaplou klimatizaci... logicky do auta vžene např 20-22celsia pokud je prostě vzduch 18 kterej nasaje přes ohřáté auto ...
Prostě pokud prochází místem které je ohřáté tak vstupující vzduch do kabiny bude prostě teplejší jak 16celsia které jsis umyslel....neměřil jsi to ale pocitově ti přijde teplejší ...no právě protože se ohřeje po cestě do kabiny....pokud bys zapnul klimu máš v pohodě chladničku uvnitř....
Chceš říci že jiné auta ti vzduch ochladili bez klimy na 16st. celsia ale BMW ti jej mírně ohřeje ? To snad dělá většina aut po zahřátí co vím ...
U e 61 tento jev neznam..ale F10 mi taky topí..i kdž mám vše na min... navíc při otevřených oknech..vubec neproudí vzduch dovnítř.. prostě obtéká auto..a jen minimum se dostane vně..Navíc mám pocit ..že na pravě straně je vstup vzduchu do auta.. a ten teplý vzduch to nasává z motoroveho prostoru... mám to odzkoušeno... kvuli odvodu tepla ..jsem napřed úplně vyndal těsnící gumu pod kapotou.. a v tom autě se nedalo vůbec vydržet.. bylo tam jak v sauně...
Většina aut se kterými jsem jezdil (i má minulá BMW) při vypnutí kompresoru a nastavení teploty na nejnižší prostě nejkratší cestou hnala dovnitř vzduch z venku. Neměl se o co ohřát.
A jak píšu v úvodu: moje současná F10 to (po studeném startu a libovolně dlouhé jízdě) také tak dělá (žene dovnitř studený venkovní vzduch) dokud na chvíli prohřátý motor nezastavím (typicky na pumpě). Pak se evidentně po dalším nastartování něco v nastavení okruhů/ventilů/nevím čeho změní a už vzduch ohřívá
bude tam ošizená izolace tak jak u většiny novějších aut, třeba E65 odstavíš horkou, vyplá klima, nastartuješ a hned ti jde krásně vzduch zvenku, venkovní teploty, u šestky už je vidět jak vychází z 5er a je ošizená, vypneš, odstavíš, přijdeš za pul hodiny a normálně tak minutu to auto topí jak jsou vyhřáté od motoru všechny vzduchové kanály, protože to není vůbec izolovaný kovem od motoru.
a prostě novější auta to tak mají, tam izolace prostě není, jel jsem v dešti s novou X3 a bylo to jako by ti padal na střechu makam, no a to samy byla F01, kde když pere slunko, tak citíš teplo na hlavu.
Ta izolace tam muze byt bidna ze dvou duvodu. Prvni je setreni, jak zminuje JaraX. Druha je ta, ze v E65 je prece jen kolem motoru vic mista nez v E60-64
itchi to myslí dobře, ale blbě to napsal, na délku je snad víc místa v 6er než v 7er, ale 6er má motor víc vzadu, tzn je tam mín místa na ty nasávače, ty jsou doslova skříplé u motoru.
Tak zajímavý poznatek k závadě, popsané na začátku vlákna: stačí, abych na 5 sekund zapnul klimu a zase jí vypnul a dovnitř začne proudit neohřívaný vzduch z venku. Co to může způsobovat?