Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zadní náprava, silendblock ?
Zadní náprava, silendblock ?
Zdravím, setkal se už někdo, s modelem f30 320d rok 2013 s tím, že mu vrzala zadní náprava ? Po případě který silendblock ? Dělá mi to nejspíš u levého zadního kola. Nějaké rady, jak tady toto vyřešit prosím ?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadní náprava, silendblock ?
Při propružení se někdy stává že vržkou i destičky
každopáně jinak než zjištěním na jámě a zkoušení který to je ti nikdo nepomůžeme, protože na každé straně je 5 ramen to znamená 10silentbloků a to nejde fakt z patra říct 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
myslím, že je to bolest hodně BMW. Dělala mi to E90, vyměnil jsem nejdřív kulové klouby na spodních ramenech (na každé straně), protože už byly špatný a způsobovaly i nesprávné sjíždění pneu (opotřebovaná vnitřní hrana). Nějakou dobu byl klid, ale po čase to opět začalo vrzat. Předpokládám, že tentokrát to bude zase nějaký jiný silentblok. Za mě tedy asi ideálně udělat všechny najednou, když už se to bude dělat, protože vyměníš jeden (ten nejhorší), zpevní se to, ale zase se to o to víc rozhodí na ostatních, které už jsou taky načaté a jen to urychlí jejich odchod.
Na F20 se nám to teď začalo ozývat taky, úplně ten samý zvuk, ale kola se zatím sjíždí OK.
Na F20 se nám to teď začalo ozývat taky, úplně ten samý zvuk, ale kola se zatím sjíždí OK.

https://www.realoem.com/bmw/cs/showpart ... Id=33_1230
U E91 to je dil cislo 2 nebo 3, menil jsem oba a bez problemu uz.
U E91 to je dil cislo 2 nebo 3, menil jsem oba a bez problemu uz.
-
já měnil jen č. 3, pomohlo to, kola se sjíždí OK, ale po čase se to zase začalo ozývat. Možná to bude tentokrát ten díl 2