Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 730iA lambda
e38 730iA lambda
Ahojte, neviem si akosi rady, 7dma stratila výkon, hlavne to cítiť v tiahlých kopcoch. Pri voľnobehu s agregátom potrasieva a cítiť nespálený benzín asi bohatá zmes. ISTA, INPA, SCANNER, DELPHI nehlásia žiadnu chybu okolo DME. Predpokladám že blbne asi LAMBDA č.1, spravil som PrtSc živých dát. Za postrehy a rady vopred ďakujem.

Re: e38 730iA lambda
...takže lambdy vymenené, necítim zlepšenie takže nasleduje kontrola podtlakov okolo motora a ak nič tak katalyzátory...

fano031: Jak jsou staré ty puvodní Lambdy ? Originál nebo je už někdo měnil před tebou ?
Co váha vzduchu zkoušel jsi odpojit ? změnilo se chování auta ?
Jednotka motoru je OK ? Už se u pár lidí řešilo když se na nic nedošlo že ta dělá problémy po letech ...
čidlo vačky ?
Nevyhazuje nic inpa ?
Co svíčky a cívky ? Taky hodně udělají pokud jsou špatné.
Katalyzátory jsou ok ? Není jeden vyloženě špatný a tak to vypadalo na lambdu ? Taky už několik lidí řešilo stím spojený horší výkon auta.
Výkon dost omezuje čidlo vačky co jsem ho vyměnil auto jede krásně odspodu což předtím byla mrtvola na spodek.
Čidlo kliky jsem měnil loni většinou se auto zahřeje a nejede ... či uplně zdechne a musí se počkat až motor ochládne pak zase několik km jede.
Bohužel mám jiný motor R6 2,8i a tak porovnání dat asi nebude relevantní. Zkusil bych projít zda nemáš nějaké chyby a případně někoho kdo s diag pracuje případně sehnat kolegu se stejným motorem jaké má hodnoty a potom jít. Případně mrkni na netu a data.
Nejrychlejší je odborník co ty motory zná a má diag.
Mrkni ještě na stránky https://www.meeknet.co.uk/E38/BMW_E38_C ... r_Loss.htm
prohrabej se tím ... občas jsou tam nové věci
https://www.meeknet.co.uk/E38/
Co váha vzduchu zkoušel jsi odpojit ? změnilo se chování auta ?
Jednotka motoru je OK ? Už se u pár lidí řešilo když se na nic nedošlo že ta dělá problémy po letech ...
čidlo vačky ?
Nevyhazuje nic inpa ?
Co svíčky a cívky ? Taky hodně udělají pokud jsou špatné.
Katalyzátory jsou ok ? Není jeden vyloženě špatný a tak to vypadalo na lambdu ? Taky už několik lidí řešilo stím spojený horší výkon auta.
Výkon dost omezuje čidlo vačky co jsem ho vyměnil auto jede krásně odspodu což předtím byla mrtvola na spodek.
Čidlo kliky jsem měnil loni většinou se auto zahřeje a nejede ... či uplně zdechne a musí se počkat až motor ochládne pak zase několik km jede.
Bohužel mám jiný motor R6 2,8i a tak porovnání dat asi nebude relevantní. Zkusil bych projít zda nemáš nějaké chyby a případně někoho kdo s diag pracuje případně sehnat kolegu se stejným motorem jaké má hodnoty a potom jít. Případně mrkni na netu a data.
Nejrychlejší je odborník co ty motory zná a má diag.
Mrkni ještě na stránky https://www.meeknet.co.uk/E38/BMW_E38_C ... r_Loss.htm
prohrabej se tím ... občas jsou tam nové věci
https://www.meeknet.co.uk/E38/
ISTA, INPA, SCANNER, DELPHI nehlásia chybu...Váhu som skúšal odpájať, no bez zmeny. Lambdy boli ešte originál r.v.95, preto som sa na ne zameral. Sviečky NGK majú cca 5000 km, mám podozrenie na tie katalyzátory, asi tam dám UNI MAGNAFLOW a prebehnem aj veci okolo sania a podtlakov. Ďakujem za info.
Mě se podobně projevila špatná váha vzduchu. Závada na diag nebyla, byl cítit nespálený benzín, odpojení váhy se nijak neprojevilo, lambdy jsem měl nové. Vyměnil jsem prvně za levnou náhradu = vyhozené peníze, potom jsem dal obě nové váhy Bosch a byl klid.
Jen ten pokles výkonu u V12 nebyl tak znát.
Jen ten pokles výkonu u V12 nebyl tak znát.
Skúsim aj tu váhu vzduchu pozrieť, dík.
některé váhy vzduchu se dají i vyčistit isopropanol ideální používá se i na optiku atd.
Nevím jakou máš konkrétně.
Mě to pomohlo na dovolené x let zpátky auto cukalo a zlobil výkon a vzpomněl jsem si že bych měl váhu vyčistit alespoň když tam foukal tak prašný vzduch....tak jsem ji profouknul a lihem pročistil s tyčinkou a namočenou vatou a auto ožilo a zase jezdilo pěkně.
Mě to pomohlo na dovolené x let zpátky auto cukalo a zlobil výkon a vzpomněl jsem si že bych měl váhu vyčistit alespoň když tam foukal tak prašný vzduch....tak jsem ji profouknul a lihem pročistil s tyčinkou a namočenou vatou a auto ožilo a zase jezdilo pěkně.
Resetol si adaptácie motora po výmene lambda sond? Lambdy za katom si nemenil?
Máš rozhádzanú tvorbu zmesi pre banky 1 a 2. Je to na LPG?
Banka 2 ide na bohatú zmes. Aké je hrubosť behu motora (engine roughness)?
Riešil by som skôr sviečky, cievky, netesnosti, odvetrávanie motora.
Prečo chceš meniť katy? Meral si ich?
P.
P.
Adaptácie motora som neresetol /resetnem/, ani ma to nenapadlo, lambdy sú iba dve a to pred katalyzátormi obe nové BOSCH, sviečky NGK asi 5000 km, odvetrávanie čo je v zadnej časti motora som menil nové. Hrubosť behu motora som nemeral, INPA meranie týchto údajov moje auto nepodporuje. Zameriam sa na tie netesnosti, premýšľam aj nad regulátorom tlaku paliva. Katy som nemeral, nevedel som postup ako ich zmerať. LPG v aute nebolo.palciatko píše:Resetol si adaptácie motora po výmene lambda sond? Lambdy za katom si nemenil?
P.
Ďakujem pekne za podporu.
Dík, skúsim aj váhu prečistiť.Filozof píše:některé váhy vzduchu se dají i vyčistit isopropanol ideální používá se i na optiku atd.
Ja ti nevim, ale ta vaha ma citlivy senzor a cistenim ji muzes oddelat. Pokud pravidelne menis vzduchovy filtr, tak by zasrana byt memela.
A tady je přesně vidět jak jsou ty F rady zákeřné. Tím že nepíše úplné píčoviny na první pohled, tak by mu to pár lidí mohlo sežrat 

https://www.motora.cz/autochemie/cistic ... PD_BwEToto je ještě e38 tam se ty váhy vzduchu mohou čistit bez problémů dokonce výrobci prodávají speciální spreje na váhu ale je to zbytečné když stačí líh nebo isopropanol případně speciální sprej ale je to skoro to samé
Ale ne u stoletých vraků .... Každý kdo to opravdu dělá tak se Ti vysměje. Je to jako ty čističe vstřiků, prostě když je v hajzlu, tak ho můžeš koupat třeba ve svěcené vodě 

Já jsem ji taky zkoušel čistit a doufal jsem v zázrak. No bylo to úplně k hovnu. Pak jsem zkusil levnou náhradu, taky špatně a nakonec jsem koupil novou Bosch.
Někdy to pomůže když je špinavá za ty roky někdy je ko a musí se koupit nová kvalitnější Bosch nebo originál
Já dal na svou 540 obě nové Bosch a mám z toho úplně jiný auto... Žere o cca 4-5 litrů míň,krásně běží... Prostě po těch 26ti letech už bylo znát že nejsou v kondici 

BMW E34 540iA

...takže na radu som vymenil aj regulátor tlaku paliva, no nepomohlo...pokračujem ďalej...
...ahojte našiel som prasklinu na prednej časti výfuku pred lambdou, nemôže to zapríčiňovať tú brutálne bohatú zmes paliva? Už ma nič iné nenapadá. Dík.
To podle me muze. Nasava to falesny kyslik a lambda si mysli, ze je smes chuda.