Zdar pánové,
poprosím o radu k předpokládám relativně obvyklému problému.
Přestalo mi svítit zadní světlo (to klasické). U E82 to jsou prosvětlené tři pruhy. Osvětluje je jedna žárovka, které je montovaná mimo ostatní (brzda, směrovka, zpátečka). Žárovka je uchycená v objímce, která má ještě kontakty, které po usazení sepnou a světlo svítí.
Vyměnil jsem žárovku za novou, nesvítí. Druhá strana svítí. koukal jsem na ty kontakty, zdají se čisté, nevidím známky zatékání atd.
Co by bylo ještě rozumné vyzkoušet? Kde by mohl být problém?
Díky!
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E82 - nesvítí zadní světlo
Re: BMW E82 - nesvítí zadní světlo
Treba reset FRM, budeš mat asi zablokovaný kanál.
chce to diag frm.
jak dlouho jsi jezdil se špatnou žárovkou?
cau, taky se mi to stalo, je to pry bezna zavada. ty pruhy osvetluje je pry led ktera je soucasti svetla a neda se vymenit (dle nemekych for) -> koupil jsem rovnou obe nova svetla s dvema prouzkama, ktera by to delat nemela. jestli ti nesviti prave svetlo tak dej vedet, me nesvitilo leve a jeste mi to lezi na pude, protoze jsem planoval to rozdelat a kounout se jestli se to neda spravit. klasicky jsem se k tomu ale nedostal...
Jestli je to ale jenom o resetu FMR tak budu pekne ....
Jestli je to ale jenom o resetu FMR tak budu pekne ....
Jak se tohle udělá? Je nutný servis, nebo si udělám sám?PetoK píše:Treba reset FRM, budeš mat asi zablokovaný kanál.
Nevím, krátce. Všiml jsem si, že to jedno zadní nesvítí, tak jsem sehnal novou žárovku, přehodil jí a nic. Různě jsem ty žárovky točil mezi pravým a levým světlem a to jedno prostě svítí a to druhý ne. jak jsem psal, pohledově jsou ty kontakty na objímkách ok.JaraX píše:chce to diag frm.
Ale mohlo to být třeba měsíc. Nicméně palubní computer nic nehlásil.