Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW servis - v zaruce

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukas_K

BMW servis - v zaruce

#1 Příspěvek od Lukas_K »

Ahoj,

Mam ted prvni svoje BMW - F36 435d. Koupeno v Nemecku a po pul roce ma jit na pravidelny servis (bylo to premium selection takze 2 roky to je v zaruce). Tim ze je to moje prvni, tak to mozna bude znit jako hloupa otazka ale rad bych si to od lidi tu nechal potvrdit.

1. Je lepsi chodit na servisy v zaruce do autorizovanych servisu? E.g. Invelt, CarTec, Renocar? Nebo je to jedno a muzu se v Praze divat po napr. Kotrbackovi a ostatnich zde doporucenych?
2. Predpokladam, ze pro to, abych tu zaruku mel, to musi byt autorizovany?
3. Pokud ma byt autorizovany - je nejake doporuceni mezi prazskymi? Renocar, Invelt, CarTec? Slysel jsem spatne veci o Reno a Inveltu zatim zde

Diky vam vsem moc za pomoc a cas! :)
Lukas
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW servis - v zaruce

#2 Příspěvek od JaraX »

je na to nějaká vyjímka, pokud neautorizovaný servis splní co má, může se dělat i mimo BMW, ale je to nesmysl, budou se na tebe pak dívat skrz prsty když nastane nějaká reklamace.
osobně bych s tak drahým autem jezdil pouze do autorizáku po dobu záruky, to k tomu tak nějak patři.
Floopy1

#3 Příspěvek od Floopy1 »

Ja mam podobnu "dilemu".

Kupene v Invelte v Prahe 03/2019, Premium selection a pyta si to predne brzdove platnicky.

Trochu som sa unahlil a objednal neoriginalne, ale neviem ci sa mi pod to niekto podpise z autorizovanych servisov.

A je to fest rozdiel zaplatit 2500CZK oproti 8000CZK.

Nema tu teda niekto skusenosti s menenim dielov, ktore sa opotrebovavaju a zasahmi do zaruky? Je vobec mozne neprist o Premium selection zaruku nainstalovanim neoriginalov?

Diki!
Pilifo

#4 Příspěvek od Pilifo »

Myslím si, že nahodením aftermarketových bŕzd by si mal stratiť záruku len na samotné brzdy (možno teoreticky ešte podvozkové časti), ale motorové časti by mali zostať v záruke.

Na tvojom mieste by som napísal anonymný email do Inveltu a potvrdil si, či je moja domnienka správna alebo nie.

Každopádne si myslím, že kupovať auto v záruke a potom ho servisovať aftermarketom nie je najlepšie riešenie ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

nehledě na to že kvalita destiček není zdaleka stejná, origo má brzdný moment nejlépe vyvážený
Filozof

#6 Příspěvek od Filozof »

já zase nechápu když mám 1-2mega na auto proč bych neměl 8k na brzdy ?

Vždy jen originál a pokud mám nové auto či zánovní tak prvních 5let vše v originál servisu řešit.
Stepan1

#7 Příspěvek od Stepan1 »

protože je to 5,5k vyhozených z vokna? :roll:
Pilifo

#8 Příspěvek od Pilifo »

To je to isté, ako keby si povedal, že nové BMW je aspoň milión vyhodený z okna oproti novej Octávke...
Odpovědět