Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e90 automat X manuál
Re: e90 automat X manuál
Z pohledu firmy co mění olej v automatech je nastaveno 50tis km. Ale z pohledu zákazníka 100tis km.
Pravda je ta že dle stylu jízdy se doporučuje 60-80tis km měnit olej v automatu. Když to bude 80tis km nic se nestane jen trochu ušetříš na výdajích než to hrotit a měnit co 50tis km. Počítám tedy komplet výměnu ne tu polovičatou co některým stačí.
Samozřejmě když budeš tahat karavan nebo jezdit po městě furt je lepší spíše dříve.
Automat ale hodně ulehčí. Já měl zranění a chodil jsem o berlích levá noha nefunkční cca 1-2měsíce a byl jsem rád za automat. S manuálem by mi to asi neprošlo.
To samé z rukou. Všichni se divili že řídím ale vysvětlil jsem jim že mám automat a tam defakto jedna ruka a jedna noha plně dostačuje. To je taky velké plus.
Jinak hlavně jde o to pohodlí nemuset kvedlat furt a zaměstnávat obě ruce . Ale at se sám rozhodne co má radši. Ve 20-25letech bych asi ještě preferoval u všeho manuál ... po zkušenostech s obouma jedině automat. Snad jedině auto na blbnutí a na víkend s manuálem.
Pravda je ta že dle stylu jízdy se doporučuje 60-80tis km měnit olej v automatu. Když to bude 80tis km nic se nestane jen trochu ušetříš na výdajích než to hrotit a měnit co 50tis km. Počítám tedy komplet výměnu ne tu polovičatou co některým stačí.
Samozřejmě když budeš tahat karavan nebo jezdit po městě furt je lepší spíše dříve.
Automat ale hodně ulehčí. Já měl zranění a chodil jsem o berlích levá noha nefunkční cca 1-2měsíce a byl jsem rád za automat. S manuálem by mi to asi neprošlo.
To samé z rukou. Všichni se divili že řídím ale vysvětlil jsem jim že mám automat a tam defakto jedna ruka a jedna noha plně dostačuje. To je taky velké plus.
Jinak hlavně jde o to pohodlí nemuset kvedlat furt a zaměstnávat obě ruce . Ale at se sám rozhodne co má radši. Ve 20-25letech bych asi ještě preferoval u všeho manuál ... po zkušenostech s obouma jedině automat. Snad jedině auto na blbnutí a na víkend s manuálem.
Díky borci
na doporučení a po projetí pár aut mám rozhodnuto- automat.
Vždycky sem žil v tom, že je dražšší, poruchovější a motor se nedá tolik točit... No, pletl sem se.
na doporučení a po projetí pár aut mám rozhodnuto- automat.
Vždycky sem žil v tom, že je dražšší, poruchovější a motor se nedá tolik točit... No, pletl sem se.
Za mě souhlas, běž do automatu.
ZF je většinou synonymem spolehlivosti a přežívá samotná auta. Sám ho ve své 380HP 335-ce mám a jsem spokojen, snad jen rozjezdy by mohly být lepší, asi sekundu trvá, než se při 0km/h při sešlápnutí plynu na podlahu chytne. Pak už ale řadí docela příjemně. Manuál mám v druhém autě, řadím s ním celý život a není vůbec špatné si od toho odpočinout, nevidím v něm žádný pádný přínos.
ZF je většinou synonymem spolehlivosti a přežívá samotná auta. Sám ho ve své 380HP 335-ce mám a jsem spokojen, snad jen rozjezdy by mohly být lepší, asi sekundu trvá, než se při 0km/h při sešlápnutí plynu na podlahu chytne. Pak už ale řadí docela příjemně. Manuál mám v druhém autě, řadím s ním celý život a není vůbec špatné si od toho odpočinout, nevidím v něm žádný pádný přínos.

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
Tak sice ještě sem svůj kousek nenašel (a jezdím pucenou toyotou
), ale JaraX mě nechal projet v jeho 6tce se stejným automatem. A musím říct že to rozehnalo všechny obavy že by to ZF bylo pomalý nebo nudný. Chápu že v 330i bude jinej motor a i naladění, ale s tím se dá pracovat případně.
Ještě jednou díky Jaraxovi a snad už brzo navidenou v pořádným autě.

Ještě jednou díky Jaraxovi a snad už brzo navidenou v pořádným autě.

v 645i je ten automat naladěnej mnohem ostřeji než 3er. ale to ten Xhp software zvládne
já tedy nevím.. ale co mam já zkušenost.. tak automat super na pohodlí. Ale např. u audi když jsem jel dva totožné motory v totožných autech, tak manuál MNOHEM živější!! Automat s měničem žere dost výkonu.
Právě proto musíš jezdit konkrétní motorizace a neradit podle nějaké Audi, že je manuál živější a automat zdechlej.. Od 6hp ty automaty fungují v BMW hodně dobře, výkon to nežere, brzo to zamyká.
obecně automaty v bmw bývali nastavený lépe jak v audi. Dával jsem to jen jako příklad. Prostě ten hydroměnič si nějaký výkon vezme.. ač třeba né tak markantně jako ve staré audi.
neřekl bych že lépe ale jinak, prostě audi je víc do pohody, bmw to ladí sportovně.
třeba mě fascinuje jak řadí třeba 6HP26 nebo 6HP28 v 6er a jak uplně jinak řadí v 5er nebo 7er
třeba mě fascinuje jak řadí třeba 6HP26 nebo 6HP28 v 6er a jak uplně jinak řadí v 5er nebo 7er
Však právě proto jsem psal, že je potřeba zkoušet tu převodovku v konkrétním autě s konkrétní motorizací. 6hp je třeba v 545i dobrá, v 525d je to na posrani, protože ti pocitově chybí půlka výkonu - ten motor k ní prostě výkonem a charakterem vůbec nesedí. V 545i už žádnou ztrátu pocitově nemáš a i bych řekl, že to jede ve všech režimech svižněji.