Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
mcfil

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#6661 Příspěvek od mcfil »

Stranka 666.

tak to by bylo, aby to tu nezhoustlo
Filozof

#6662 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore at řeknu cokoliv napadáš to. Myslím si že kamarád nemá potřebu domá má 850Csi a 750i L7 e38 a ještě přemýšlel nad alpinou či panzerem.
Já do něj hustil at jde do alpiny že mi přijde nejrozumější a taky nejkrásnější ale nakonec jezdí v krásné L7. Kdybys nevěděl co to je tak si to najdi na netu.
Jezdi na srazy možná jste jej už potkali má krásnou z japonska dovezenou a vypadá jak nová když jsem ji obcházel dokola i v ní seděl je to pohádkový vůz pro nadšence e38.

Jinak TIP pro vás kdo chce vidět skutečného PANZERA E67 at se jede podívat na CIHELNU. Jezdil jsem několik let i loni a byla tam stříbrná a už na kolech je to poznat jsou trochu jiná jako klasika.

http://www.akcecihelna.com/

Kdo jede mrkněte se za podium tam mají vozy zaparkované papaláši a vždy tam stává pancéřovaná 7er e67.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#6663 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Co je ten kurevtor zač? Nějakej pokaženej ne? :roll:
kotik-iceman

#6665 Příspěvek od kotik-iceman »

a toto https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-760 ... &vehtyp=10

kdo my to bude servisovat a hlavne kdo to pojde pozret?
kotik-iceman

#6666 Příspěvek od kotik-iceman »

alebo https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-760 ... &vehtyp=10

a usetrene penizky preservisovat?
ettore

#6667 Příspěvek od ettore »

kourk

#6668 Příspěvek od kourk »

JaraX píše:je to tu mockrát,
a na mých stránkách http://www.jarax.net najdeš celý dokument povídání o podvozku, takže hledej

v rychlosti
základ
obyč stabíky, 4x pružiny, obyč tlumiče

a pak se k tomu v libovolné možné konfigurací přidává

EDC - el tlumiče - značně lépe tlumí nerovnosti
DD - aktivní stabilizatory - řeší náklony v zatáčkách, boční vítr apod
nivo - vzduch na zadní nápravu - udržuje výšku podvozku furt stejnou
Takže uplně jiný system než třeba audi, která je na vzduchu celá?
Když člověk nejezdí kudlu.. jak moc je DD potřeba? Co když auto DD má a to se pak vysere? Lze s tím jezdit jako bez DD nebo to něčemu vadí?
EDC - co ty tlumiče vydrží? ještě jsem neměl auto.. na kterém bych neměnil tlumiče. Ale je rozdíl menit 4 tlumiče kde jeden stojí 1500,- a jeden 15000,-
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6669 Příspěvek od JaraX »

jurajof tak ta suprová naftová E60ka ted visí v Bratislavě, cestou do Řecka se tam tomu roztrhli rozvody, to je nápad naftovým autem na dovolenou,
a já kurva misto abych měl klidnou sobotu a užil si s dětma hody co tu máme tak to tam jedu řešit
matiz
Kontaktovat uživatele:

#6670 Příspěvek od matiz »

EDC za 15k ??? Snim ci bdim -) Ta cena za novy je nekde uplne jinde. Na druhou stranu benzoplyn ma nahrkano 430k km, prvnich 430k km a tlumice jsou perfektni a nepusobi na mne dojmem ze by mne na nich cokoliv vadilo. Je to fakt dobre.

DD je nutnost, jinak to je hrozny zebrinak a neovladatelne monstrum. S DD je mnohem vetsi pocit jistoty a bezpeci. Doslova.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#6671 Příspěvek od matiz »

Tak v tom pripade mam na tu suprovou petku cely kompletni vrch... Motor umrel na ojnicni lozisko...
TANN3R

#6672 Příspěvek od TANN3R »

DD je potřeba hlavně na klidnou jízdu, bez něj ta jízda totiž nikdy klidná a komfortní opravdu není. Jenže to je furt dokola, vysvětlovat lidem že na klidné ježdění je třeba právě podvozek a velkej motor. Každej ti řekne, že s tím přece nezávodí, tak mu přece stačí R6 a obyč podvozek..

Jezdit se s posranym DD nedá, protože to pak nemá stabilizátor vůbec - volně se protáčí. Takže dojet ano, jezdit ne (samozřejmě, pokud vyteče na zem, tak ani dojet).
matiz
Kontaktovat uživatele:

#6673 Příspěvek od matiz »

Ja jsem ted neco malo ujel s touaregem a byl jsem prekvapeny az zdeseny. Nejdriv k tomu co se mi nelibilo, je toho dost... Zpracovani a materialy v interieru, packy nejak debilne ze jsem neumel davat blinkry a musel jsem lovit packu, absence idrive je pruser, moc mne to do ruky nepasovalo, preposilovany volant, malo vykonu, byla to jen 2,5l potvora. Co mne ale dostalo do kolen je fakt jak se na tom koncernovem vzduchu jede, cela sedma muze jit s odpustenim do prdele, ten komfort je uplne nekde jinde. Rizeni, stabilita je oproti baworaku fuj, ten tady tezce vede, ale jel jsem v tom jako na oblacku. Jinak je to oproti E70 teda velky srac, ale bohuzel musim uznat ze na svezeni prijemnejsi...
cheater

#6674 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 23:03, celkem upraveno 1 x.
pGb

#6675 Příspěvek od pGb »

to se mi na e65 líbí, že když se posere, tak většinou jede dál

e65 - umře svíčka - jede dál, prodřela se mi hadice od DD - dolejváš olej ale jede dál, velký unik z měchu na zadní nápravě - ale jede dál ..... jarax by mohl vyprávět s jakými problémy to auto dokáže pořád dojet
petr3141

#6676 Příspěvek od petr3141 »

Kolega dneska letěl na jih Itálie pro auto, protože ho tam před dvěma týdny nechal nepojízdné... Skoro nová naftová x5, prý něco s čerpadlem
Jaris330D

#6677 Příspěvek od Jaris330D »

matiz píše:Ja jsem ted neco malo ujel s touaregem a byl jsem prekvapeny az zdeseny. Nejdriv k tomu co se mi nelibilo, je toho dost... Zpracovani a materialy v interieru, packy nejak debilne ze jsem neumel davat blinkry a musel jsem lovit packu, absence idrive je pruser, moc mne to do ruky nepasovalo, preposilovany volant, malo vykonu, byla to jen 2,5l potvora. Co mne ale dostalo do kolen je fakt jak se na tom koncernovem vzduchu jede, cela sedma muze jit s odpustenim do prdele, ten komfort je uplne nekde jinde. Rizeni, stabilita je oproti baworaku fuj, ten tady tezce vede, ale jel jsem v tom jako na oblacku. Jinak je to oproti E70 teda velky srac, ale bohuzel musim uznat ze na svezeni prijemnejsi...
Tak Tuareg na vzduchu nemuzes srovnavat s E65tkou s EDC. To je trochu jiny vozidlo (SUV). Pokud mas tlumice v poradku, tak zas tak tvrdy to neni, tak akorat.
Jaris330D

#6678 Příspěvek od Jaris330D »

Jedna pekna a vybavena 750Li se ted prodava na Facebooku na bmw 7er-club.cz. Za 10 600 eur.
tomas777

#6679 Příspěvek od tomas777 »

JaraX píše:jurajof tak ta suprová naftová E60ka ted visí v Bratislavě, cestou do Řecka se tam tomu roztrhli rozvody, to je nápad naftovým autem na dovolenou,
a já kurva misto abych měl klidnou sobotu a užil si s dětma hody co tu máme tak to tam jedu řešit
Tak pro pořádek, tu sobotu jsem Ti narušil už já předávkou auta, když jsem se nebyl schopen stavit včera :D Ješte jednou sorry. :oops:

Pro ostatní další důkaz, který jsem zažil v přímém přenosu, že se Jarax nezastaví a dělá pro zákazníky první poslední a nafty se serou. :)

Mně osobně se letos při cestě na dovolenou do Chorvatska hned po přejezdu rakouských hranic a zakoupení dálniční známky utrhla řemenice na E60 530d, vyřešeno v rakouském servisu a zdržení 5 hodin. Odlehčilo mě to asi o 15 tisíc. :angry: Ale zase mám nájezd 320k a dosud žádnej problém. 8-)

Doufám, že ten dnešní borec aspoň na tu dovolenou nakonec odcestoval aspoň náhradním autem.
Odpovědět