Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Servis Plzeň a okolí

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karl96

Servis Plzeň a okolí

#1 Příspěvek od Karl96 »

Zdravím,

hledám nějakého šikovného mechanika na malé i velké opravy v Plzni či okolí. Doporučíte někoho?
Předem díky.
TurboShnek

Re: Servis Plzeň a okolí

#2 Příspěvek od TurboShnek »

Karl96 píše:Zdravím,

hledám nějakého šikovného mechanika na malé i velké opravy v Plzni či okolí. Doporučíte někoho?
Předem díky.
Co máš za auto a v jaký čtvrti bydlíš?

Začnu z toho co nedoporučím, Autíčka Liška u Škodovky, velmi pomalý, budeš čekat 2 neděle, pak ti napíše že sundával spodní kryt motoru 45 minut... BMW Invelt - 3000 na hodinu, to je vše. :lol: U Boleváku je týpek kterej opravuje BMW, mám s ním špatnou zkušenost, bere si nějak 400-500 na hodinu. Na Jateční je plno servisů, všechno jsou to špinavý blechárny a Plzeňským vrakovištěm se vyhni, jsou to zloději který se ti budou snažit prodat něco co nový stojí 300 korun za 500. :smich:

Upřímně, v Plzni většina servisů jsou špinavý blechárny kde si účtujou 500 na hodinu a dělaj to na koleni jako někde v Pákistánu.

Doporučit můžu Svatopluk Černík Diesel Servis na Slovanech, berou si 500 na hodinu ale najdou a profesionálně ti opraví cokoliv včas, mají na to všechny mašiny od Bosch atd... a stojí to stejně jako ty blechárny.

Dál můžu doporučit BestDrive na Rokycanský, berou si 600 na hodinu ale opraví ti to profesionálně a rychletak že možná zaplatíš míň než jinde. Je to firma kterou vlastní firma Continental. Seřizoval jsem tam světla za 300 když všude jinde chtěli 800 atd...

A ještě na lehčí věci můžu doporučit Trnku v Újezdu, je to Hrádecká 377/64, bere si 300 na hodinu ale opraví ti to dobře, ale občas musíš dýl čekat protože tam jezdí hodně lidí.

Když si chceš sám vyměnit olej zajeď do škodováckých garáží, rampa tam stojí 50 korun je to Tomanova 17. ;) Akorát tam nedělej bordel jako ty ostatní polomentální píčusové kvůli kterým nám zavřeli všechny rampy v kraji kromě týhle.

Seřízení kol dělám ve vesnici Žákava 131, protože tam jedna náprava stojí 500 korun, sice to nedělá lejzrem ale zase jedna náprava nestojí 1500 jako v Plzni. :D
Karl96

#3 Příspěvek od Karl96 »

Mám E90 330i ( r.v. 2005) a bydlím přimo v Plzni na Skvrňanech.

Lišku neznám a s Inveltem jsem ani nepočítal :D a pána u Boleváku taky znám (nemám k tomu co dodat,radši)... vrakoviště ani nezkouším, už když jsem měl E46, tak vymýšleli zajímavý věci a to jsem se tam byl jen podívat :D

Jinak do Bestdrive jdu momentálně s urezlým šroubem a výměnou ramene, ale na Lochotíně.

Ohledně údržby věci tak to neřeším, to vždy místo mám a i to zvládnu. Ale teď řeším kontrolku motoru, kdy diagnostika hlásí lambdu za katalyzátorem a čidlo Valvetronic.

Moc děkuji za tipy.
TurboShnek

#4 Příspěvek od TurboShnek »

Na Skvrňany já moc nepřijdu ale to mi připomnělo že v nedaleko v Nýřanech je malinkej pneu servis kterej se jmenuje "Autodíly Zeman", je to oranžový barák na Revoluční ulici hned u autobusový zastávky. Mění tam pneumatiky za 500, aspoň moje 16 palcový na hliníkových kolech. Před tím než jsem měl železný kola na zimáky jsem je tam jezdíval měnit protože v Plzni všude chtějí 1000. :D
Karl96 píše:Ohledně údržby věci tak to neřeším, to vždy místo mám a i to zvládnu. Ale teď řeším kontrolku motoru, kdy diagnostika hlásí lambdu za katalyzátorem a čidlo Valvetronic.
Já bych s tím jel do BestDrive protože mají správný přístroje na diagnostiku, dostaneš záruku a udělají ti to pořádně, v nějaký blechárně jako třeba u toho Boleváku si stejně vezmou místo 600, 500 na hodinu, nedají ti ani potvrzení že jsi tam někdy byl а pak zjistíš že ti vyměnili 5 věcí který vůbec nemuseli a ještě tam namontujou nějaký levný polský díly a budeš měnit přepadový hadičky na parkovišti u Tesca protože ti chčije nafta na motor. :oops: :cry:

Ještě ti dám jeden tip, OEM díly je většinou nejlepší koupit v Auto Kelly protože jsou levnější než v Inveltu a zadarmo si je vyzvedneš na pobočce. Prostě u nich do vyhledávání na webu napiš číslo dílu.
Naposledy upravil(a) TurboShnek dne stř 28.08.2019 18:05, celkem upraveno 1 x.
Karl96

#5 Příspěvek od Karl96 »

Ok, díky moc.
Tamir

#6 Příspěvek od Tamir »

https://www.autodily-cardo.cz, najdi si na kelly díl a číslo napiš sem a máš ho levnější,nemají tam uplně vše,ale něco mají ;)
TurboShnek

#7 Příspěvek od TurboShnek »

Tamir píše:https://www.autodily-cardo.cz, najdi si na kelly díl a číslo napiš sem a máš ho levnější,nemají tam uplně vše,ale něco mají ;)
To je dobrej obchod :shock: ještě že jsem neobjednal věci na výměnu oleje, našel jsem tam olejovej filtr Champion kterej jinde stojí 150 korun za 95, a ješte nemusím platit drahou poštu protože mají osobní odběr v Plzni. Díky :banana:
Naposledy upravil(a) TurboShnek dne pát 30.08.2019 04:29, celkem upraveno 1 x.
Karl96

#8 Příspěvek od Karl96 »

Hodně dobrá stránka :shock:
horan

#9 Příspěvek od horan »

To se ukáže až po reklamaci co jim budu příští týden posílat. Ale dodání a komunikace vždy bez problémů. Jen menší výběr.
Tamir

#10 Příspěvek od Tamir »

jako výběr je menší,to je fakt,ale ty ceny jsou fakt dobré,oproti třebas Kelly :lol:
TurboShnek

#11 Příspěvek od TurboShnek »

Tamir píše:https://www.autodily-cardo.cz
Tak jsem si tam něco objednal a šel jsem si to vyzvednout osobně na jejich pobočku v Plzni a musím říct že to byl velmi nečekaný, a jeden z nejdivnějších zážitků který jsem v životě zažil. :smich:

Když jdeš do obchodu s auto dílama, očekáváš že přijdeš do klasickýho obchodu kde je pult s kasou a nějaký poličky s dílama. Když přijdeš sem, vstoupíš do úplně černý místnosti s modrým neonovým osvětlením pod pultem a hlasitou muzikou jako v nočním klubu, pošlou tě dozadu a nahoru, tak že vstoupíš zase do dlouhý úplně černý chodby kde je kafé kde lidi normálně kouří vodní dýmky :smich: po starnách stojí všelijaký Ferarri, nahoře musíš projít velikou, černou záclonou a ocitneš se před obrazovkou kina kde lidi normálně koukají na film a teď na tebe, projdeš druhou záclonou a vstoupíš do další černý chodby kde je veliký akvárium s rybačkama, po stranách tý chodby je čalouník, a servis ve skleněných místnostech a na konci je ten obchod s dílama kde ti to dá, ale musíš zaplatit v nějakým parkovacím automatu který ti pak vrátí drobný. :smich:

Trošku se po tom cítím jako kybych šel do nočního klubu a dal si tam nějakou divnou tabletku ale budu tam chodit dál, lepší než platit stovku za poštu. :smich:
Tamir

#12 Příspěvek od Tamir »

já zatím nic neodebíral osobně,vždy vše poštou...,ale toto? :D :D :D :D
Corleon

#13 Příspěvek od Corleon »

Jojo, to je autocentrum parizska.. Skvely misto :D
Odpovědět