Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E70 - ruční brzda - nedostatečné brždění na STK

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Magicie

X5 E70 - ruční brzda - nedostatečné brždění na STK

#1 Příspěvek od Magicie »

Zdravím všechny,

mám BMW X5 E70, 3,0D xDrive r.v. 2009 v automatu s elektrickou ruční brzdou a byl jsem na STK a prošel s odřenýma ušima kvůli ruční brzdě, kde mi bylo po druhém pokusu a seřízení v servise sděleno, že naměřili 2,1 a 2,2 namísto 2,4 a že bych si to měl do příště nechat opravit. :roll: Taky, že při sevření čelistí odtamtud ukapává olej (nemusí souviset).

V servise mi bylo řečeno, že s tím už více neudělají a mimo seřízení už lze pouze opravu řešit výměnou (zřejmě celého elektrického motorku, který má nedostatečný výkon).

Řešili jste to už prosím někdo? Zajímalo by mne jaké díly si mám případně pořídit ať vím na kolik mne to vyjde.

Musí se předpokládám měnit vše:
- čelisti (pozn. brzdy jsem dělal komplet destičky a kotouče rok předem)
- bowden
- elektrický motorek

Díky.

Pozn.: Ještě jsem si cca 2 roky nazpět začal všímat toho, že mi zelená automatická ruční brzda občas na křižovatce přeskočí sama do červené ruční brzdy. Na diagnostice tam byla dle slov servisu údajně "nějaká chyba" z dřívějška, která s tím nemusí souviset a celek vynulovali.
Magicie

Re: Ruční brzda - nedostatečné brždění na STK

#2 Příspěvek od Magicie »

Nikdo nic? :-) Čeká mně roční servis a brzy další STK, tak bych to raději pořešil.
PetoK

Re: X5 E70 - ruční brzda - nedostatečné brždění na STK

#3 Příspěvek od PetoK »

Treba kúpiť cely novy aktuator... to je cele. Cca 1000e
Magicie

#4 Příspěvek od Magicie »

Díky moc za info. Tak to asi raději vyměním STK :-) za nějakou "tolerantnější". Auto brzdí z mého pohledu naprosto OK.

Předpokládám, že druhovýroba se buďto nedělá, nebo není rozumné ji využít.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

kravinec, motorek brzdi porad stejne, pocita si zatez a kdyby nezatahl do plnejch tak ti vypne a nahlasi chybu..
vymen maximalne pakny ale hlavne je nech seridit v bubnu, ridi se to jako klasicka rucka, musi se to delat pravidelne, na tom kole jsi schopny ten samostav vystelovat ze si ty kola zablokujes skoro sam a motorek musi tahnout jen par mm aby to cely utah na nesmysl... pokud uz samostav nestaci je treba vymenit maximalne oblozeni ale to u elektronickejch rucek moc neodchazi, spis to vsechno koroduje protoze se to nepouziva za jizdy ale jen to tak stoji at uz zatazeny nebo ne...
musis to obcas projet v nouzovym brzdeni abys tu rez stahnul.. tzn za jizdy zatahnout tlacitko nahoru, pak to nouzove zatahne rucku... udelej to obcas parkrat po sobe at se ty plochy zase obnovi...
Magicie

#6 Příspěvek od Magicie »

Díky moc. Seřízené už to bylo předloni kvůli zmiňované STK. Dával jsem to do Intelcaru. Zlepšilo se to na obou stranách o 0,2.

Zkusím předtím ještě udělat to s tím nouzovým bržděním. Předpokládám u parkování při dojíždění při 5km/h zatáhnout nahoru el. ručku např. 2-3x po sobě.

Nemáte někdo číslo dílu toho obložení, příp. nějaký odkaz?

Nevím jestli si ten problém spojovat s auto handbrake, kdy mi tam proskočí sama od sebe občas červená H a já pak na místě protočím pokud si toho nevšimnu kola. Nevysledoval jsem jestli to dělá spíše v chladu.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

normalne to udelej za jizdy, klidne v 60ti a dobrzdi tim az na 0
Odpovědět