Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kimlic

Re: kam se letos chystáte?

#861 Příspěvek od kimlic »

to je ale nepěkná voda, hnědé skoro jak rybník, vzpomínky na mariupol se oživily https://xxmartin.rajce.idnes.cz/ukrajin ... o_je_delo/
ricrd1

#862 Příspěvek od ricrd1 »

No průzračná voda tam zrovna není.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#863 Příspěvek od Snejk »

Tak zrovna e65 nezpevnene cesty dava docela pekne, zatim nikde zadnej problem a na lefkade to dojelo vsude uplne krasne, ja bych zrovna nikam daleko nechtel chodit :D

Obrázek
Obrázek
Jaris330D

#864 Příspěvek od Jaris330D »

Tak tohle bych nejel ani nahodou. Musi trpet rizeni a vse na naprave ne?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#865 Příspěvek od JaraX »

nejvíc to trpí když to stojí doma
ricrd1

#866 Příspěvek od ricrd1 »

JaraX píše:ta sedma je fakt celkem vysoká a výhoda je že si prostě nivo výšku pohlídá, takže pohoda, a když potřebuješ extrémní offroad, mužeš si to ještě přifouknout
Přifouknutí E65 je někde v menu, nebo specialita extra?

Jde přizvednout i E38 s nivem? jednorázově podle potřeby, ne na furt. Občas by se mi to hodilo při cestě na chatu.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#867 Příspěvek od Snejk »

asi tak :lol: je to auto a to proste musi jezdit... nahodou s edc to jedes uplne na pohodicku ani nebrzdis :lol:
a co si tak pamatuju tak to zadnou ujmu neutrpelo, uz od ty doby uplynulo tak 350tis km mozna mnohem vic a nic zajimavyho na ty naprave nepozoruju... rizeni se tvari uz asi 500tis km porad stejne nahovno jako kdyz sem to koupil :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#868 Příspěvek od JaraX »

ricrd1 píše:
JaraX píše:ta sedma je fakt celkem vysoká a výhoda je že si prostě nivo výšku pohlídá, takže pohoda, a když potřebuješ extrémní offroad, mužeš si to ještě přifouknout
Přifouknutí E65 je někde v menu, nebo specialita extra?

Jde přizvednout i E38 s nivem? jednorázově podle potřeby, ne na furt. Občas by se mi to hodilo při cestě na chatu.
jen přes diagnostiku v nouzi,
E38 ma system hydraulickej, tam by se muselo mechanicky pohnou ramínkem regulačního ventilu
ricrd1

#869 Příspěvek od ricrd1 »

No nevadí.

E65 je vysoká dost a E38 mám už jen na občasné projížďky pro radost.
zzeli

#870 Příspěvek od zzeli »

Myslim, ze to jde jednoduse v inpe, mam pocit, ze jsem si s tim hral. Takze jen notak s sebou, inpu a kabel ma snad kazdej sedmickar :D
U e38 nepotrebujes ani to, tam musis pod auto, jak pise Jarax, a myslim 10tka klic, kterej mas v naradi :)
Mezi minimem a maximem je cca 6 cm a default bejva kus nad minimem. Nebo aspon tak nejak priblizne to je.
cheater

#871 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:04, celkem upraveno 1 x.
bouloclo

#872 Příspěvek od bouloclo »

Snejk píše:rizeni se tvari uz asi 500tis km porad stejne nahovno jako kdyz sem to koupil :lol:
:smich2: já si snad budu muset tu E65 a nejlépe před FL koupit, abych věděl o co přicházím, to auto je snad nesmrtelný :-D :thumbsup:
vlastnemec

#873 Příspěvek od vlastnemec »

Ahojte sorry nějak nestíhám v práci dnes pakárna a když člověk přijede z teplot které atakují čtyřicítku do pojebaného Bruntálu kde je nejvyšší denní teplota třináct a musí zprovoznit kotel první týden v září z kurevskou rýmou - to jen pro ospravedlní.

Cesta tam úplně super - měl jsem trochu strach jak na tom budu když pojedu od pěti hodin rána po dvanácté hodině v noci ale super. Celou cesta zábava kecání ve vysíláčkách prostě pohoda. Jediné negativum jsou zasraní líní maďaři na hranicích.

Dávám za pravdu, že Lefkáda je opravdu ráj na zemi, je to tam nádherné a stojí za to tam jednou za život jet. Dokonce manželka, která se poslední dny těší na dovolené domů nechtěla odjet. Pláže krásné, šnorchlování super - spousta ryb škoda jen, že málo dalších potvor mušle žádné a jenom jedna hvězdice krab nula - ty chytám i v Bibione :-) a ani kreveta :-( možná jsem neměl štěstí. V tomhle třeba bylo Chorvatsko přesně naopak, ryb minimum oproti mořským potvorám. Půjčení lodi fakt super zábava a velká loď tak perfekt výlet.

Cesta zpět na kterou jsme se nikdo z naší rodiny netěšili, jelikož se fakt nechtělo odjet super a před 16hod Novigrad - na Srbsko jsem se těšil a takové zklamání jsem dlouho nezažil, prostě hnus smrad bordel už nikdy tam nezastavím. To mě více zajímá Makedonie, která vypadá mnohem lépe a bordel jsem tam neviděl a hlavně tam měli nejčistější WC po celé trase napříč všemi státy a celkem mě dost překvapilo, že má vyšší HDP než Srbsko.

Já jsem naprosto nadšený a celá rodina taky, takže příště jedem opět Lefkáda. Takže děkuji JaraXovi že nás tam vzal a všem ostatním, kteří tam s námi byli bylo to fakt super.

PS: Jen doplním letos jsme ještě měli Bibione tak jako každý rok, vynechali jsem jen když se malej narodil a jakmile měl rok uý jsme jeli - je to taková tradice. Co ekoteroristi v Rakousku zavedli nižší rychlosti přes Alpy tak vyjíždím cca 0:30 (jinak jsem vyjížděl před druhou) a v 8:30 piji espresso a snídám proscuitto máme to tam taky rádi sejdu schody pizza sejdu schody nej zmrzlina všude kolem, sejdu schody pláž, přes ty mraky turistů nás tam znají a každý rok se vítáme. Letos to trochu posrali, jelikož ceny ubytování vylezli o 50%, služby cca 25% a jídlo 10%, s tím ubytkem to už posrali - kurva fakt to chce už aby přišla krize. Jinak já raději Italské dálnice jsou lepší přehlednější a lépe osvětlené než Rakouské, které jsou v noci fakt hnus kde nejsou ani bílé pruhy.
Angelos

#874 Příspěvek od Angelos »

Když už jste se tady tak rozjeli s těma reportama z dovolených, tak taky něco přihodím :)

Je to tip spíše pro ty, kteří chtějí dovolenou prožít trochu aktivně, u moře jim je horko, nebo prostě chtějí zkusit něco jinýho, tak jako já.

Mojim letošním cílem byla Skandinávie, přesněji Švédsko. Plán byl že zkusíme projít národní parky v jižní polovině Švédska -> http://www.nationalparksofsweden.se/ a semtam památky který potkáme po cestě.

Vyjížděli jsme někdy ke konci července, chce to opravdu v hlavní sezóně, jinak je tam opravdu zima, takhle tam bylo příjemných 25 °C - 28 °C bez deště, taže paráda. Cestu jsem volil přes Německo a dál přes nejkratší možno vzdálenost na trajektu Sassnitz-Trelleborg, nechtěl jsem totiž platit tu židárnu na mostech přes Dánsko. Jsou to 3 hodiny plavby na lodi která je velká asi jako sídliště a dá se to přežít ;) . Při výjezdu z trajektu zafungovala instantní karma a idiotovi v Tiguanu vedle mě, kterej měl nastartovanou tu zpropadenou naftu asi půl hodiny před výjezdem v uzavřenym prostoru se vysr.... elektronická parkovací brzda a nedokázal se hnout z místa :D Pousmál jsem se na něj a v klidu vyjel :)

Přespali jsme na parkovišti v Trelleborgu a ráno už do prvního NP. Hned po výjezdu z parkoviště na mě BC vyblaflo hlášku "Engine failsafe program", rozsvítil se k tomu vánoční stromeček a jelo to dost naho.no, tak řikám tomu autu se tady asi nelíbí :D Po znovu nastartování všechno opraveno, jako správnej svazák jsem měl sebou diag, ale když jsem potom koukal, tak v jednotkách žádná chyba, asi nějaká haluz... Dalších 5000km až domů to dalo pokoj.

Pár poznatků ze Švédských silnic - jezdí tam buď Volva (což se dalo čekat) s brutálníma přidavnejma světlama jako v rally a nebo karavany (což se dalo taky čekat). Cesty tam neubíhají moc rychle, oni jsou tam prostě vysazený na tu bezpečnost, takže spíše pro klidnější řidiče. V obci klasicky 50, to je v pohodě, mimo obec 70 a opravdu všichni jedou 70 takže tempomat a můžete se několik hodin kochat krajinou :) Na dálnicích většinou stovka, v extremních případech povolujou 110 :) Na dálnicích se nestane, když auto jedoucí 109 předjíždíte 111tkou a zezadu už vás vyblikaváj, to ne všichni tam jedou prostě na pohodu. Kvalita silnic hodně na úrovni, asi nejlepší co jsem zatím po Evropě potkal, i prašný cesty jsou tam tak dobrý, že na nich dá ject těch 70 a je to jak u nás na silnici I. třídy.

Jinak je tam teda megadraho na naše poměry, stačí si vzít naše ceny v Kč a vynásobit je 3x a máte cenu ve Švédsku :D . Naštěstí tam maj kempování na tak rozvinutý úrovni, že podél cest jsou odpočívadla s travnatou plochou, kde se dá postavit stan, běžně je tam splachovací záchod, pitná voda, stolky, židle, někde dokonce i připravený dřevo s velkou Fiskarskou a ohniště ;) Jídlo jsme nějaký vezli z domova, nebo se nechá v klidu jíst v McDonaldu, Burger Kingu nebo v Ikea za víceméně dobrý ceny.

Ještě jeden tip na závěr, pokud byste někdy měli cestu do Stockholmu, tak určitě nevynechat muzeum s nejstarší dochovalou válečnou lodí VASA, když u ní nestojíte, nejde si představit jak obrovská vlastně ne, neskutečnej zážitek -> https://www.vasamuseet.se/cs
soukupadam

#875 Příspěvek od soukupadam »

A já byl na Maltě a jezdil jsem tam fungl novým Peugetom 3008 za 44 tisíc euro. To by bylo taky na report, jak může taková mrdka stát tolik peněz a lidi to kupujou.
cheater

#876 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:04, celkem upraveno 1 x.
horan

#877 Příspěvek od horan »

soukupadam píše:A já byl na Maltě a jezdil jsem tam fungl novým Peugetom 3008 za 44 tisíc euro. To by bylo taky na report, jak může taková mrdka stát tolik peněz a lidi to kupujou.
Může, protože má kouzelný ovladač, který na té předokolce aktivuje podvozek z V3S a dokáže potom vyjet i na Kilimandžáro, nebo projede bažinou až k Morlorovi.
soukupadam

#878 Příspěvek od soukupadam »

Jo na těch R19 se supr nízkou gumou určitě.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#879 Příspěvek od JaraX »

tak co ten filozofuv report?
kourk

#880 Příspěvek od kourk »

cheater píše:Lidem je to jedno. Hlavně že to má velkou dotykovou obrazovku a vypadá to hezky (zvenku z dálky). Nicméně už se to tu několikrát řešilo. Kdyby ty auta měly vykazovat kvality jako dřív taky by musely být podstatně dražší. To mi připomíná jeden článek kde si vzal do testu starou E32 a závěrem napsal kdyby dnešní G11 měla dosahovat stejné kvality,a po přepočítání kurzu z dřívějška tak by musela stát alespoň 25 milionů.
tímhle kurzem to počítat nemůžeš...!! musíš to počítat německým kurzem!! tzn. kolik dřív němci vydělávali marek a kolik stála e32 a kolik pak juro a kolik stojí nová sedma. U nás proběhly velký měnový machinace... a takhle to proste počítat nemůžeš!! A když to vezmeš tímhle kurzem.. tak tam rozdíly skoro nejsou.
Odpovědět