Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
N52B25 spotřeba oleje
N52B25 spotřeba oleje
Zdravím, co může být nejpravděpodobnější příčina spotřeby oleje u mojeho 325I 2005 (N52B25) ? Zatím jsem byl v servisu, kde dělali i nějaký test kompresních tlaků ve válcích, a prý jsou naprosto v pořádku. Spotřeba asi 1L na 2000-2500 (95% ježděno jen ve městě). Auto mám cca rok, olej mi tu měnili na 5w40 motul. Co jsem si tak všiml, tak při jízdě ani při šlápnutí na plyn auto nekouří, kouří POUZE pokud stojí na volnoběh (např. nastartuju ráno, kouří a je cítit olej z výfuku, rozjedu se a vůbec nic, ale jak dojedu na semafor a zabrzdím, tak se valí kouř z výfuku zase).
Co jsem se dočetl tak často jsou problém pístní kroužky, gufera ventilů? Separátor asi nikdy nebyl měněný (v DE, odkud je před rokem dovezeno nemá v servisce žádný záznam na separátor, pouze výměny olejů). Jediné, co v DE dělali na motoru je v servisce těsnění ventildeklu či co to je, jestli jsem to tak přeložil správně.
Co jsem se dočetl tak často jsou problém pístní kroužky, gufera ventilů? Separátor asi nikdy nebyl měněný (v DE, odkud je před rokem dovezeno nemá v servisce žádný záznam na separátor, pouze výměny olejů). Jediné, co v DE dělali na motoru je v servisce těsnění ventildeklu či co to je, jestli jsem to tak přeložil správně.
Re: N52B25 spotřeba oleje
skoro všechny N52B25 žerou olej, je to jejich vlastnost, a žerou to přes kroužky, separator i gufera, je to kombinace.
co tam je za olej? většina lidi jezdí na nějakou 5W30 a pak se díví že to žere olej.
co tam je za olej? většina lidi jezdí na nějakou 5W30 a pak se díví že to žere olej.
mám ho rok, po dovozu z německa mi hned vyměnili olej na Motul 5v40. Předtím tam bylo 180 000 km 5v30. Takže začít tím separátorem, jestli to pomuze?
udělal bych jednu servisní akcí
- sání dolů, nové těsnění pod sání
- kontrola obou disa klapek, jak mechanická, tak přes diag
- kontrola stáří separatoru a výměna s hadicema pokud má nad 6 let
- kontrola starteru, vyndat, nechat rozdělat, zkontrolovat vyčistit
- kontrola alternatoru, vyndat, nechat rozdělat, zkontrolovat vyčistit, kontrola volnoběžky
- přetěsnit olejový domeček
tydle věci jdou ruku v ruce a nejlepší je to udělat dohromady, at se neplatí víckrát práce.
- kontrola alternatoru, vyndat, nechat rozdělat, zkontrolovat vyčistit, kontrola volnoběžky
tydle věci jdou ruku v ruce a nejlepší je to udělat dohromady, at se neplatí víckrát práce.
Výměnu volnoběžky u alternatoru už mi dělali, protože pískala. Ještě o těch disa klapkách. Jeden "problém", co pozoruju. Nastartuju za studena (nebo za tepla to je jedno, prostě první start když auto dýl stojí) a když auto na volnoběh ze začátku jede na těch cca 950 otáček, tak asi o +-50 otáček houpá volnoběh a celkově je ten zvuk motoru takový více hlučný. Pak to padne na těch 700 a tam už se to ani nehne, ani o 1 otáčku a motor najednou uplně tichý. Mohli by to být klapky?
jo ale to poznáš až je zkontroluješ
Diky, jak budu mit v lednu vymenu oleje, necham to konplet udelat.
Pridal bych pretesneni olejove vany, tecou tam vsechny tyhle motory jak dunaj. Super ty povolujici se hlinikovy sroubyJaraX píše:udělal bych jednu servisní akcí

ty jo, vidíš to a já nikdy ještě neviděl týct vanu na N52, vždycky na nu jen teče domeček.
ty šrouby se obvykle povolujou protože je mechanici nedaj nový. možna to už někdo zbastlil, že si myslel že teče vana, nevyměnil šrouby, ale tekl na ni domeček a vana začla týct až potom po přetěsněni
ty šrouby se obvykle povolujou protože je mechanici nedaj nový. možna to už někdo zbastlil, že si myslel že teče vana, nevyměnil šrouby, ale tekl na ni domeček a vana začla týct až potom po přetěsněni
No a to jsem se chystal na N52ku,vždyť ten motor má být poslední ze šestiválců,který za to stojí,tak jak to tedy je ? rád bych postavil doma vedle E46 i něco novějšího,šestivál alespoň 2,5i,je nějaká jasná volba od E90 dále ?
N52 má na spolehlivost motorů M52 nemá, pokud máš ale M54, tak je to tak nějak nastejno a nebál bych se(pokud je to pěkný kus)
Ok,rozumím.
Tak to ke me jich uz par s tekouci vanou prijelo. unik se vetsinou zmirnil po utazeni sroubu, ale i tak ... Ja ty srouby automaticky menim. Stejne tak na viku a dalsich mistech. A lidi cumi proc .....JaraX píše:ty jo, vidíš to a já nikdy ještě neviděl týct vanu na N52, vždycky na nu jen teče domeček.

E90 325i N52 je docela nudny auto. Je tam velikej skok mezi 325i a 330i. Nechapu proc, ale je to sakra poznat
jj 325i je pro hodně pohodové jezdce, 330i už jede,
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:29, celkem upraveno 1 x.
to je spíš stářím aut, nebo ty znáš auto co má 20 let a suchej motor?
Kdejaká honda
Jenže tam je všechno tak suchý, až to auto rezne.

Jenže tam je všechno tak suchý, až to auto rezne.
a jak udělají že vydrží těsnění 20 let?
však já to říkám furt že je E65 dokonalý auto, po 14 let spustí samoimpregnační antikorozní program
však já to říkám furt že je E65 dokonalý auto, po 14 let spustí samoimpregnační antikorozní program

Žádnou jsem nemusel ještě rozdělávat, tak nevím.

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:29, celkem upraveno 1 x.