Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E90 Turbo
E90 Turbo
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Asi v dohledné době mě čeká výměna turba na E90 - 320d. Tak jsem se chtěl zeptat zde na klubu, co by jste doporučili repas nebo radši nové? A když repas tak od koho? Někde jsem se dočetl že doporučovali co se týče repase tak Turbosport.cz. Máte s tím někdo zkušenosti.
Děkuji všem za pomoc a info
Děkuji všem za pomoc a info
Re: E90 Turbo
Bereme turba,vstriky..... už jen z Turbotec-u (když jde o repas). Sice z rakouského, ale předpokládám, že česká pobočka bude stejně OK.
Buď cestou nového nebo za sebe můžu doporučit turbosport, nastaví i tu el.regulaci, turbo tiché a záběr ve stejných otàčkách jako u nového.. Za mě spokojenost.
Děkuji za info, já jsem jen zaslechl že v Turbosport jsou prý repas v pohodě, tak jsem si to chtěl ověřit. Ještě tedy zvažuji zda vzít turbo nové či repas. Jestli ten rozdíl cca 12tis Kč za nové je nutné když vlastně repas je komplet vše důležité uvnitř nové a nastavené a je původní vlastně jen obal který je taky jako nový. Děkuji za info.
hele co jsem vždy viděl repasované turbo, tak to nikdy nebylo jak origo turbo, bud to táhlo v divných otáčkách, nebo házelo chybu, nebo bylo slyšet.
ale nikdy to nebylo jak origo nové turbo.
ale nikdy to nebylo jak origo nové turbo.
S Jaraxem souhlasim, ale zas je potreba rict, ze na Turbosport jsou super reference skoro vsude... Otazka je jak casto se s repasema z turbosportu (Jablonec) muze Jarax (Olomouc) setkat.
možná taky tím že většina mých zákazníků je z Čech a ne z moravy. třeba tento týden odjíždí 3 auta, jedno Český Budějovice, jedno Karlovy Vary, jedno Žilina.
samozřejmě většině lidi to turbo z turbosportu stačí, mě by třeba nestačilo, je to o tom jak je člověk citlivej. ale když je schopen používat něco jako je 320d tak mu to asi stačí.
Tanner měl tuším s turbosportem taky nějaky špatny reference, ale už si to nepamatuju, jdu mu poslat link.
samozřejmě většině lidi to turbo z turbosportu stačí, mě by třeba nestačilo, je to o tom jak je člověk citlivej. ale když je schopen používat něco jako je 320d tak mu to asi stačí.
Tanner měl tuším s turbosportem taky nějaky špatny reference, ale už si to nepamatuju, jdu mu poslat link.
Ne ne, je to úplně jinak, aspoň dle mýho názoru. Problém je v prvním startu. Obrovský procento mechošů, klidně řeknu 80%, to dělá špatně a nedodržují určité zásady. I v autorizovaných servisech to dělají špatně. Pak to vydrží sotva polovinu apod.
to sice taky, spousta lidí ho nezaleje apod, prostě to tam namrdaj a hotovo, nebo nevyčistí mazací kanály. my třeba ještě protočíme motor aby se to zalilo, ale bohužel nikdy jsem neviděl repasované turbo jak origo. a na to že zabere o 200 otáček jindy než origo nemá montáž vliv.
No moc ses nerozepsal... takže těžko Tě soudit, ale věřím, že to děláš dobře.
Tady je to napsaný pěkně viz odkaz. Někdy výrobce udává vyměnit i přívodní olejovou hadici. Do toho turba jsou i takový speciální olejový náplně jakoby ve stříkačce, je to řidší než klasický motorový olej. Ale to není nutnost, tohle stejně nedělá 99% servisů.
http://www.turbo-tec.eu/cz/wp-content/u ... eneral.pdf
Jinak nechápu, jaktože jsi nevidět dobře repasovaný turbo. Když se mění celej uzel, to turbo je jak nový. Chápu nějakej kuličkovej Garrett, ale klasický turba... Nicméně je pravda, že není repas jako repas.
Tady je to napsaný pěkně viz odkaz. Někdy výrobce udává vyměnit i přívodní olejovou hadici. Do toho turba jsou i takový speciální olejový náplně jakoby ve stříkačce, je to řidší než klasický motorový olej. Ale to není nutnost, tohle stejně nedělá 99% servisů.
http://www.turbo-tec.eu/cz/wp-content/u ... eneral.pdf
Jinak nechápu, jaktože jsi nevidět dobře repasovaný turbo. Když se mění celej uzel, to turbo je jak nový. Chápu nějakej kuličkovej Garrett, ale klasický turba... Nicméně je pravda, že není repas jako repas.
no vidíš a to nejduležitější ji tam stejně chybí
No ještě nepíšou o palivu odpojeným, jinak mě nenapadá co. Ale kdyby aspoň toto dělaly servisy, byl bych asi spoko.
spíš jsem myslel výměnu separátoru
Několikrát jsem dával repas od turbosport, turbopower nebo special turbo. Všechno funguje, s výhradami
Za mě asi turbopower - kvalita stejná, cena lepší.
Když to tak vezmu, nepamatuju, že bych si někdy po repasu čehokoliv řekl "super, konečně to je zas jak novy". Je jedno, jestli jsou to vstřiky, řízení nebo turbo. V podstatě vždycky ty věci vykazují nějaké anomálie. Však i je to nakonec podstata repasu - najebat do staré věci co nejméně nových věcí, aby to nějak fungovalo

Když to tak vezmu, nepamatuju, že bych si někdy po repasu čehokoliv řekl "super, konečně to je zas jak novy". Je jedno, jestli jsou to vstřiky, řízení nebo turbo. V podstatě vždycky ty věci vykazují nějaké anomálie. Však i je to nakonec podstata repasu - najebat do staré věci co nejméně nových věcí, aby to nějak fungovalo

To bude taky spíš danou motorizací/značkou vozidla ne? Ale jo, je super, že aspoň někdo má ponětí.JaraX píše:spíš jsem myslel výměnu separátoru

každé auto má separator
To vím, ale jsem si 100% jist, že například u starýho koncernovýho 1.8T se to měnit nemusí.